Hlavní navigace

Acer: Aspire easyStore H340

1. 7. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Společnost Acer dnes představila nejnovější verzi domácího serveru Aspire easyStore H340, který je určen pro ukládání fotografií, hudby, videa a osobních souborů.

Autorizovaní distributoři pro ČR: AT Computers, eD system Czech, SWS, Tech Data Distribution
Autorizovaní distributoři pro SR: ABC Data SK, AT Computers SK, eD system Slovakia, SWS Distribution SK,
Tech Data Disitribution SK

Množství a velikost fotografií, videí, hudby a veškerých souborů ve vašem počítači se zvyšuje každým dnem, a tak končíte u nespočtu CD a DVD disků a paměťových karet, v nichž se téměř nevyznáte a rozhodně nejste schopní sdílet soubory. Právě to vše však nabízí Aspire easyStore H340: ukládá, organizuje a chrání celou knihovnu digitálních médií na jediném zařízení, kde je mohou najít a sdílet členové vaší rodiny i přátelé. Navíc nový Aspire easyStore H340 streamuje digitální mediální obsah do několika aplikací nebo zařízení podporujících technologii DLNA, jako např. hry pro herní konzole, které umožňuje sdílet na serveru.

Aspire easyStore ve zcela novém elegantním provedení je neobyčejně kompaktní, ale přesto pojme až čtyři pevné disky s maximální kapacitou 4 TB s možností výměny za provozu, a tedy nabízí dostatečné místo pro rozšiřování digitální knihovny.  Rozšiřování kapacity je stejně snadné. Stačí jen zasunout disk do slotu, řídit se jednoduchými pokyny pro nastavení a okamžitě výrazně zvýšíte kapacitu zařízení.

Aspire však dokáže ještě mnohem víc - automaticky zálohovat data ve všech počítačích v domácnosti, přičemž můžete určit, kdy a jak často bude zálohování prováděno. Nemusíte už mít strach ze ztráty dat způsobené selháním pevného disku nebo lidskou chybou. Sdílené složky na serveru Aspire easyStore H340 s těmi nejdůležitějšími soubory, jako např. s vaším svatebním videem nebo snímky z poslední dovolené, budou automaticky duplikovány na jiný externí nebo interní disk a tím je v podstatě vyloučena možnost ztráty dat.

Aspire easyStore osazený velmi úsporným procesorem Intel Atom 230, založeným na nízkonapěťové mikroarchitektuře Intel Atom, nabízí vysoký výkon přizachování minimální spotřebě. Uživatel může navíc nastavit čas přechodu do pohotovostního režimu a opětovné aktivace serveru a tím dosáhnout další úspory energie.

Snímky, videa a datové soubory mohou být snadno přeneseny na Aspire easyStore přímo z digitálního zařízení - stačí je jen připojit k portu USB a stisknout tlačítko Copy. Data jsou automaticky roztříděna a uložena podle typu souboru do vybraných složek.

K serveru Aspire easyStore H340 však máte přístup, i když jste mimo domov. Je možné si vybrat ze dvou možností: Můžete si založit vlastní bezpečnou webovou adresu na webových stránkách Windows Home Server a získat přístup k serveru z internetu, anebo povolíte vzdálený přístup a přidáte uživatelský účet prostřednictvím konzole WHS. Díky tomu se můžete připojit k serveru kdykoli a odkudkoli a odesílat či stahovat soubory, připojit se k domácímu počítači anebo spravovat server.

Aspire easyStore je dodáván s předinstalovaným operačním systémem Microsoft Windows Home Server. Další instalovaný software zahrnuje:

Lights Out - přídavný software pro řízení spotřeby šetří energii prostřednictvím plánování času přechodu do pohotovostního režimu a opětovné aktivace domácího serveru Aspire easyStore H340.

  • McAfee Total Protection - komplexní řešení pro správu zabezpečení, které zajišťuje ochranu proti virům, spyware, nežádoucím programům a jiným potenciálním hrozbám

Koncová cena produktu je následující:

DT24

easyStore H340/Atom N230/2 x 750GB SATA/2GB/NO ODD/Intel® GMA 950/Vista Home Server/No Speakers/No Keyboard & Mouse/No TV tuner/No Wireless Lan /No Modem/No Monitor/AEE - 9 490Kč bez DPH

easyStore H340/Atom N230/3 X 1TB SATA/2GB/NO ODD/Intel® GMA 950/Vista Home Server/No Speakers/No Keyboard & Mouse/No TV tuner/No Wireless Lan /No Modem/No Monitor/AEE - 11 990 Kč bez DPH.

Dostupnost produktů zatím není lokálnímu zastoupení výrobce známa.

Čtěte dále

Canalys: Jaro přichází, globální trh PC meziročně vykvetl o 3 %
Canalys: Jaro přichází, globální trh PC meziročně vykvetl o 3 %
Sophos: V 90 % útoků v roce 2023 kyberzločinci zneužili protokol RDP
Sophos: V 90 % útoků v roce 2023 kyberzločinci zneužili protokol RDP
Digitální transformace: Jak AI proměňuje organizace a digitální prostor
Digitální transformace: Jak AI proměňuje organizace a digitální prostor
Jan Duda (PCV Computers): Pusťte ajťáky na drink
Jan Duda (PCV Computers): Pusťte ajťáky na drink
Jak zpracovat dokumentový salát
Jak zpracovat dokumentový salát
Arrow Electronics je distributorem řešení Fortinet na Slovensku
Arrow Electronics je distributorem řešení Fortinet na Slovensku