Hlavní navigace

Adobe uvedlo Photoshop Elements 8

3. 12. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Abobe Systems na úterní tiskové konferenci představilo českou verzi Photoshop Elements 8, což je spotřebitelský program pro úpravu fotografií. Jaké novinky aktuální verze obsahuje a co plánuje Adobe na tuzemských trzích?

Adobe Photoshop Elements a Adobe Premiere Elements 8 budou dostupné v jednom balíku i samostatně.Photoshop Elements 8 je v Severní Americe nejprodávanějším spotřebitelským programem pro úpravu fotografií. Jeho již třetí lokalizovaná verze nyní míří na český a slovenský trh. Doplňuje ji Adobe Premiere Elements 8, což je program pro úpravu videa, který zatím lokalizován není. Produkty jsou dostupné samostatně nebo ve společném balíčku.

Ambicí výrobce je učinit z Photoshop Elements 8 nejprodávanější softwarový produkt pro úpravu fotografií a získat dominantní podíl na trhu, který v současnosti drží v České republice společnost Zoner.

Adobe mají k tomuto cíli pomoci mimo jiné novinky v programu. Vylepšení se dočkal Organizátor, který nyní funguje jako multimediální centrum pro fotografie i videa s množstvím funkcí. Z Organizátoru mohou uživatelé spustit program Photoshop Elements 8 a upravovat fotografie nebo otevřít program Premiere Elements 8 a použít jeho nové automatizované funkce ke snadnému vytváření filmů.

„Do nových verzí programů Photoshop Elements a Premiere Elements jsme začlenili inteligentní nástroje, které dokáží automaticky analyzovat fotografie a rozeznat lidi, sledovat pohyb ve videu a snadno přidávat speciální efekty nebo několika málo kliknutími myší provádět editační kouzla. Posunuli jsme limity našeho softwaru, takže si každý může vytvářet působivé digitální vzpomínky a přitom si užít spoustu zábavy,“ shrnul novinky Michal Metlička, Technical Sales Manager Adobe Systems pro region Východní Evropa, Střední Východ a Afrika.

Mezi další novinky patří například funkce Adobe Photomerge Exposure, která umožňuje vytvořit nasvícenou fotografii se všemi detaily pomocí zkombinování více snímků stejné scény – s bleskem nebo bez blesku. Další nová funkce Změnit kompozici využívá technologii z programu Adobe Photoshop CS4 a poskytuje možnost přetažením změnit velikost fotografie bez deformace klíčových objektů.

Program Premiere Elements 8 zase nabízí nové inteligentní funkce usnadňující střih videa a vytváření filmů. Funkce SmartFix automaticky opraví roztřesené záběry a problémy s barvami nebo osvětlením. Funkce SmartTrim identifikuje nejméně zajímavé a nejméně kvalitní záběry a pomůže je odstranit. A funkce SmartMix plynule vyváží zvukové prvky, aby výsledné video mělo profesionální zvuk od začátku až do konce.

Ceny a dostupnost

„Plánujeme řadu akcí s našimi obchodními partnery a také společně s výrobci hardwaru. Zatím bohužel nemohu říci nic konkrétního, nicméně jde o jednu z hlavních cest,“ uvedl na dotaz ChannelWorldu, jak chce Adobe navyšovat svůj podíl na trhu, Richard Markuzy, Regional marketing Manager Adobe Systems. Výrobce nabídne Photoshop Elements 8 také ve verzi pro platformu Mac.

Channelworld_ozveny

Software Adobe Photoshop Elements 8 a Adobe Premiere Elements 8 pro Windows je již na našich trzích dostupný. Kompletní balík stojí 3 000 korun bez DPH. Oba programy Photoshop Elements 8 a Premiere Elements 8 pro Windows jsou dostupné i samostatně za 1 980 korun bez DPH. Ceny pro resellery ověříte u autorizovaných distributorů Adobe, kterými jsou v České republice i na Slovensku Amos software a Tech Data Distribution.

Vašim zákazníkům můžete doporučit také výukové filmy na webu Adobe TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů