Hlavní navigace

Canon oznámil výsledky a podzimní produktové novinky, bude se stěhovat

29. 8. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost Canon na tiskové konferenci v Praze oznámila výsledky za první pololetí a představila produkty chystané na třetí a čtvrté čtvrtletí.

Miloš Bejblík, marketingový ředitel společnosti Canon, připomenul probíhající integraci společnosti Canon s Océ, která byla k 1. 7. byla dokončena „de jure“. Canon tak nyní zastává korporátní brand a Océ slouží jako produktová značka.

V září Canon plánuje stěhování do nových společných prostor v Praze 7 (Jankovcova 14), kde bude fungovat od října. V přízemí připravuje showroom o rozloze zhruba 300 m2, který bude sloužit pro kancelářskou techniku a produkční tisk.

Přes mírný pokles se vyhlídky nemění

Vývoj trhu a pozice společnosti Canon v segmentech (podle GfK)Letos Canon nadále plánuje dosažení obratu 3,586 miliardy korun (kombinované tržby všech tří divizí na českém i slovenském trhu).

Divize CIG (fototechnika a osobní kancelářská technika) dosáhla za první pololetí v ČR a SR meziročně o 4 %nižšího obratu 1,086 miliardy korun. Původní cíl byl však přeplněn o 5 %. Pokles prodejů nastal především v oblasti digitálních zrcadlovek. Očekávání naopak překonaly kategorie tiskáren a skenerů.

Plánované kampaně pro oživení prodeje

Chystané kampaně na druhé pololetí představila Radka Palánová, corporate&marketing communication manager. Na 4. Kvartál Canon chystá velkou cross produktovou kampaň.

Od 2. 9. do 31. 12 poběží akce cashback, kdy Canon u 4 modelů kompaktních fotoaparátů vyplatí zpět 1000 Kč. Aktuálně je aktivní také slevová akce zpátky do školy na inkoustové tiskárny a MFP (www.canon.cz/doskoly).

Informace o dalších promo akcích pro koncové zákazníky naleznete vždy nawww.canon.cz/akce a o účasti na různých událostech jsou dostupné na www.canon.cz/ep.

Co Canon chystá v tisku?

Další podporu prodeje tiskáren Canon připomenula Patrícia Kralovičová, product business development manager.Např. na www.zkustisk.cz má každý možnost nechat fotografii a vyzkoušet spokojenost s kvalitou tisku.

Petr Hnilička pak navázal s produkty, které mají odrážet směr vývoje odvětví, tedy: sociální sítě, ukládání do cloudu, přímé připojení k internetu, aplikace a tisknutelný obsah.

Na druhé pololetí 2013 Canon připravuje modely Pixma MG2450 (dodávána ve světle šedé barvě s matnou povrchovou úpravou) a MG2550 (bílý matný povrch), které nabízí tisk, skenování a kopírování. Pixma MG3550 (v bílém a černém provedení) je k dispozici ve dvou barvách a je vybavena Wi-Fi připojením, které podporuje bezdrátový tisk z chytrých telefonů a tabletů včetně služby Google Cloud Print.

MG2450 a MG2550 nahradí modely Pixma MP230 a MG2250. Tiskárna Pixma MG3550 nahradí starší MG3250 a je k dispozici v bílém a černém provedení. 

Nové modely Canon Pixma MG2450, MG2550 a MG3550

Zdroj: Canon

Vyšší řada modelů MG5550, MG6450 a MG7150 disponuje již bezdrátovým rozhraním Wi-Fi a funkcí Pixma Cloud Link pro přístup k sociálním sítím, ke sdílení fotografií, cloudovým úložištím dat a kreativním projektům na Canon Creative Park Premium.

Modely Canon Pixma MG5550, MG6450 a MG7150

Novinky ve fototechnice shrnul Pavel Šerý, který mimo jiné vypíchnul širokoúhlou kapesní kameru Legria mini vybavenou širokoúhlým objektivem (fotografie se záběrem až 170°, video až 160°).

Channelworld_ozveny

Jako novou funkci Canon zpřístupňuje Canon Image Gateway – server, na který si mohou zákazníci divize CIG ukládat snímky ze svého fotoarátu. Je potřeba registrovat alespoň jeden existující přístroj a fotky lze pak nahrávat z PC i fotoaparátů, a to až do celkového objemu 10 GB.

Pavel Šerý také oznámil, že servisním partnerem na úrovni „Silver“ pro služby Canon Professional Services se v České republice stal AWH Servis.

Zdroj: ChannelWorld, Canon

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024