Hlavní navigace

Canon představuje pětici nových projektorů a dva prezentéry

6. 12. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Canon
Nové projektory dostaly vylepšenou konektivitu a v případě modelu LX-MU700 nejvyšší jas ze všech dosavadních modelů od Canonu. V konferenčních místnostech je může doplnit jeden ze dvou nových prezentérů.
  • Výrobce: Canon
  • Distributoři ČR: AT Computers, BHC International, eD´ system Czech, SWS, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AT Computers SK, BHC International, eD´ system Slovakia, Tech Data Distribution SK, SWS Distribution
  • Více informací: www.canon.cz

Společnost Canon Europe představila pět nových projektorů, které se podle ní vyznačují vylepšenou konektivitou, vysokým jasem a flexibilním možnostem instalace.

Nejnovější projektory podporují HDBaseT, nový standard konektivity umožňující přenos médií v HD kvalitě, zvuku i příkazových signálů na dlouhou vzdálenost prostřednictvím jediného LAN kabelu, který může být dlouhý až 100 metrů.

Dva nové modely – LV-WX310ST (v záhlaví) a LV-X310ST – jsou zároveň vybaveny rozhraním MHL, které umožňuje projekci obrazu z kompatibilních tabletů a smartphonů prostřednictvím HDMI portu.

Canon LX-MU700

Canon LX-MU700LX-MU700 je WUXGA projektor pro pevnou instalaci s nejvyšší úrovní jasu, jaký Canon zatím vyrobil. Při využití obou lamp má světelný rok 7 500 lumenů, díky čemuž se hodí do rozlehlých místností s vysokou úrovní okolního světla.

Novinka podporuje sedm výměnných objektivů – od fixních čoček na krátkou vzdálenost až po ultra-dlouhé objektivy, takže umožní integrátorům zvolit správný objektiv s ohledem na projekční vzdálenost a okolní prostředí.

Zařízení používá dva šestibarevné rotační filtry optimalizované pro jasné barvy a pro snadné použití umožňuje uložení nastavení zaostření, zoomu a pozice objektivu.

Další informace o nových přírůstcích modelové řady LV:

  • LX-MU500 – Nabízí WUXGA rozlišení a jasný širokoúhlý obraz s kontrastním poměrem 2 500:1. Tento model je zároveň přenosný, vhodný do firemního prostředí i škol.

  • LX-MW500 – Promítá obraz s WXGA rozlišením a kontrastním poměrem 3 750:1. Tento model je přenosný a flexibilní, vhodný pro použití v zasedacích místnostech a ve třídách.

  • LV-WX310ST – Poskytuje WXGA obraz již od krátké projekční vzdálenosti. Je vhodný do korporátního prostředí i škol.

  • LV-X310ST – Nabízí XGA rozlišení a jasnou projekci od krátké projekční vzdálenosti. Je vhodný do korporátního prostředí i škol.

Canon PR100-R

Canon PR100-RCanon dále představila prémiový profesionální prezentér PR100-R. Díky LCD displeji a silnému laserovému ukazovátku má vyhovět potřebám každé prezentace. Velký pracovní rozsah znamená, že prezentující může být vzdálen až 15 metrů od počítače a nemusí tak být omezen na své mobilitě.

Funkce Smart Timer umožňuje na prezentéru sledovat čas a nastavit si odpočet, po jehož uplynutí je prezentující upozorněn sérií vibrací. Prezentér má mnoho různých nastavení časovače, včetně upozornění po uplynutí poloviny času, při zbývajících pěti minutách nebo v poslední minutě prezentace. Tyto časy signalizuje jedno, dvě nebo tři zavibrování.

PR100-R rovněž podporuje širokou škálu prezentačního softwaru včetně programů PowerPoint, Adobe Reader, Keynote a Preview. Stačí jen připojit USB adaptér k počítači a ten se postará o propojení se zařízeními se systémy iOS a Windows. S funkcí Smart Presentation lze stisknutím tlačítka rychle přepnout na prázdnou obrazovku pro upoutání pozornosti publika na prezentujícího.

PR100-R se může rovněž pochlubit ergonomickým designem, jehož zakřivený tvar dobře padne do ruky. Snadno lze také dosáhnout na všechna ovládací tlačítka a uložit do ovladače USB adaptér.

Canon zároveň uvede na trh i základní model PR1000-R, který za dostupnou cenu rovněž nabízí některé z výše uvedených funkcí včetně snadného nastavení, kompatibility se zařízeními na platformách iOS a Windows, 10metrového dosahu a bezdrátových možností.

Dostupnost

Channelworld_ozveny

Všechny nové projektory budou dostupné od ledna 2016, nové prezentéry pak budou na trhu od poloviny března 2016. Na produkty se vztahuje tříletá záruka.

Zdroj: Canon

Čtěte dále

Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů