Hlavní navigace

Cisco servery C-Series mají v ČR tři distributory

19. 5. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Alef Distribution, Comstor a Tech Data Distribution. To jsou tři nadnárodní distributoři, kteří získali od společnosti Cisco autorizaci k prodeji nové série produktů určených pro virtualizační řešení a datová centra – Cisco United Computing System (UCS) C-Series.

UCS rack mounty nyní nakoupíte u třech distributorů působících v České republice i na Slovensku.Cisco United Computing System (UCS) je nová platforma pro budování datových center určená především středně velkým společnostem. Nabízí propojení síťových a výpočetních prvků a prvků ukládání dat a virtualizace do jednoho soudržného systému. Výsledkem má být podle výrobce zjednodušená správa systému, vyšší výkon a větší dostupnost.

C-Series založené na procesorech Intel Xeon 5500 Series doplňují nabídku již dříve představených blade serverů. Rack-mount servery podle výrobce nabízí několik inovací, mezi které patří přístup k unified fabric přes bezdrátový nízko-latentní 10 Gb/s Ethernet umožňující implementační model „wire-once", nebo patentovaná technologie rozšíření paměti. Novinky výrobce poprvé představil na loňském partnerském setkání v Bostonu.

Prvním evropským distributorem řešení UCS C-Series se stala Tech Data, která nedávno získala na partnerském setkání společnosti Cisco ocenění Evropský distributor roku 2009. Její VAD (value added distribution) divize Azlan působící v několika evropských zemích včetně České republiky a Slovenska, nabízí Cisco partnerům, kromě školení ve formě workshopů a Webexů, obchodní a marketingovou podporu, asistenci při ukázkách demo produktů u klíčových zákazníků a pomoc v přístupu ke speciální marketingové podpoře od Cisca.

Dostupnost nových produktů ohlásil také nadnárodní distributor Comstor. Ten má oprávnění skladovat a distribuovat obě řady serverů C-Series a B-Series na celém světě už od listopadu. Nedávno navíc prošel auditem, který mu umožňuje konfiguraci produktů řady C-Series Data Center.

Naše kancelář se samozřejmě na globální strategii penetrace trhu s produkty Cisco UCS podílí. Český Comstor využívá EMEA skladů, které mají vysokou dostupnost výše zmíněných produktových řad. Jsme tak schopni pokrýt poptávky zákazníků v tomto tržním segmentu velmi flexibilně a nabídnout partnerovi diferenciaci díky rychlé dodávce nejen standardních řešení, ale i konfigurací přizpůsobených přání zákazníka,“ upřesnil tuzemskou nabídku partnerům pro ChannelWorld Tomáš Jilík, generální ředitel společnosti Comstor Česká republika.

Trojici českých distributorů autorizovaných k prodeji Cisco UCS doplňuje tuzemský lídr v dodávkách Cisco produktů, firma Alef Distribution.

Jak na prodej UCS?

Z našeho pohledu jde o významnou zprávu, protože právě nyní uvolňujeme rack mounty do distribučního prodeje. Blade řešení zůstávají na certifikovaných partnerech, kteří jsou v tuto chvíli dva – Dimension Data a Alef Nula. S dalšími jednáme,“ komentoval oznámení distributorů pro ChannelWorld Tomáš Kupka,  channel manažer Cisco Czech Republic.

Channelworld_ozveny

Pro další informace o Cisco UCS navštivte přímo stránky výrobce, nebo se obraťte na zástupce tuzemských distributorů. Kontakty najdete v profilu společnosti Alef Distribution, Comstor a Tech Data Distribution (nejprve se přihlaste).

Zdroj: ChannelWorld, Comstor, Tech Data

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Seyfor dokončil akvizici části společnosti Digitask
Seyfor dokončil akvizici části společnosti Digitask
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti