Hlavní navigace

Fotoreport: ABC Data se na královské roadshow vydala až do Krušovického pivovaru

8. 6. 2015
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Připravte si pivní pasy. „Chmelová“ roadshow společnosti ABC Data přivezla kromě zlatavého krušovického moku hned několik produktových novinek pro domácí i firemní zákazníky.

Zákazníky a partnery na setkání v Hotelu Lions v Nesuchyni přivítal obchodní ředitel Ondřej Radovnický, který všem poděkoval za hojnou účast přibližně stovky lidí.

Shrnul, že české zastoupení je po polské mateřské společnosti druhá nejdůležitější pobočka v holdingu. Od roku 2011 distributor expandoval nejdříve do pobaltských zemí, pak do Rumunska, Maďarska a Německa. Letos ABC Data další expanzi neplánuje a bude se soustředit na integraci.

Mezi lety 2013 a 2014 rostla ABC Data v ČR v obratu o více než 50 % a překonala obrat čtyři miliardy korun. Po silném růstu se letos bude snažit výsledek udržet. Společnost rostla především v komponentech, dále v periferiích, počítačích, softwaru (Microsoft) a herních produktech (Activision Blizzard, Electronic Arts).

Mezi všemi skupinami partnerů tvoří u firmy ABC Data stále největší podíl segment malých a středních resellerů. Pro ně se obchodníci snaží vybírat alternativní značky s vysokou marží, říká Ondřej Radovnický.

Ondřej Radovnický, obchodní ředitel ABC DataDo budoucna chce být ABC Data podle slov svého obchodního ředitele také distributorem s přidanou hodnotou, kterou bude poskytovat pro zakázky na servery Fujitsu, HP, či SuperMicro.

Nově ABC Data rozšířila distribuční kontrakty o herní notebooky Gigabyte (exkluzivně), antivirové programy Avast, AVG, Kaspersky, Kerio a zálohovací řešení značek Veeam (v distribuci od července) a Acronis. Jejich produktový manažer je Gustav Saitz.

Jelikož ABC Data připravila roadshow „na chmelu“, účastníci za účast na workshopech sbírali známky do pivního pasu, který byl vstupní branou k dalším odměnou. Přes den je pak čekaly dvě malé tomboly (nechyběly samozřejmě pivní odměny) a večer, po exkurzi do Krušovického pivovaru a po adventure golfu, velké slosování cen za účast na přednáškách.

Martin Rak ze společnosti TP-LinkSérii přednášek zahájil Martin Rak ze společnosti TP-Link, která za loňský rok prodala 154 mil. zařízení a rostla o 10 %. Zdůraznil výhody partnerského programu, který dělí partnery na registrované, silver, gold a SMB. Od úrovně silver má partner přiděleného account manažera, demo produkty se slevou, marketingovou podporu prodejny a další výhody typu VIP podpory. Veškerá on-line podpora je pak k dispozici skrze portál www.tplinkpartner.cz.

V rámci programu nyní běží 30% sleva na demo Wi-Fi AC produkty pro jejich vystavení na prodejně. V  produktech Martin Rak zdůraznil hlavně Wi-Fi standard AC, který je třikrát rychlejší než N, dokáže lépe obsloužit více připojených zařízení.

Jan UrbíkMicrosoftu upozornil, že upgrade na Windows 10 bude uvolněn na přelomu července a srpna. Upgrade bude možné udělat i jako čistou instalaci. Krabicové a OEM licence by měly zůstat jako doposud vč. vázání na základní desku. Novinkou budou elektronické (ESD) licence. Edice Pro bude možné downgradovat na Windows 8.1 a na Windows 7. Jinak se licenční podmínky se nemění.

Jam Urbík, MicrosoftHlavními důvody, proč Windows 10 nabídnout, jsou podle Jana Urbíka tlačítko start, častější aktualizace, Cortana (letos ne v ČJ), Windows Hello (nové možnosti přihlášení), ovládání dotykem, perem i hlasem, funkcionalita Continuum pro navazující práci mezi různými Windows zařízeními, sdílení her napříč zařízeními, nový zjednodušený prohlížeč Edge a další.

Fujitsu oznámilo Family Program, což je klub pravidelně nakupujících partnerů, kteří dosahují na zvýhodněné ceny. Dále prezentující Radovan Hošek ukázal brožury, které poskytují stručný přehled tří řad notebooků a jejich parametrů. Hošek vypíchnul podnikový 14‘‘ LifeBook U904, což má být nejtenčí ultrabook s Ethernet portem či palm secure čtečkou identifikující uživatele podle krevního řečiště. V ceně jsou tři roky NBD záruky. Poté prošel hlavními modelovými řadami notebooků, zařízení 2 v 1, pracovních stanic Celsius, desktopů a AIO Esprimo.

Branislav Ides zahájil přednášku společnosti Intel novinkami v procesorech pro desktopyBranislav Ides zahájil přednášku společnosti Intel novinkami v procesorech pro desktopy. Společnost uvádí tři nové rodiny 14nm procesorů: Broadwell (i5 a i7 s otevřenými násobiči a grafika IRIS Pro), Braswell pro entry level desktopy a AIO (dvoujádrové Celerony, čtyřjádrová Pentia a grafika Intel HD Graphics Gen8) a především desktopový Skylake, který dokáže zobrazovat 4K rozlišení až na třech monitorech. Skylake bude vyžadovat nový chipset 100 a socket 1151.

Dále Branislav Ides představil Intel Compute Stick – miniaturní PC s procesorem Atom a Windows 8.1 Bing. Verze s Linuxem přijde později. V (consumer) SSD discích vypíchnul model 750, který má být nyní na trhu nejrychlejší.

Jak získat „skvělé odměny prodejem skvělých multifunkcí Oki“ vysvětlil Martin KozderaJak získat „skvělé odměny prodejem skvělých multifunkcí Oki“ vysvětlil Martin Kozdera. Ukázal, že v ČR drží Oki v laser/LED segmentu 7% podíl a spotřební materiál u něj tvoří čtyři pětiny obratu (zbylá pětina je hardware). Poté přiblížil rozdělení skupin autorizovaných partnerů, kteří v rámci elitní úrovně po splnění kvartálních plánů získávají zpětné rabaty na hardware i spotřební materiál, demo stroje a mohou čerpat marketingové nástroje z portálu.

V produktech se Martin Kozdera věnoval zejména dvěma barevným multifunkcím MC853 a MC873 s novým designem. Jsou vybaveny A4 skenerem s rychlostí až 50 str./min., jsou plně duplexní a rychlost tisku dosahuje 23/23  stran/min. (MC853) nebo 35/35 str./min. V ceně stroje je i sešívačka, dva výstupní zásobníky a tonery na 10+15 tis. stran nebo 7,3+7 tis. stran.

Na tiskárny byla zaměřená i přednáška Ivony Oravcové ze společnosti Samsung. Ta vypíchla hlavní firemní prvenství – první tiskárnu s NFC, první tiskárnu s integrovaným 10‘‘ tabletem a první TÜV certifikaci pro spotřební materiál. Na datech GfK ukázala rostoucí zájem o mono MFP, tiskárny s Wi-Fi a NFC. V A4 laserových tiskárnách je Samsung v ČR dlouhodobě druhý s podílem 28 %.

Ivona Oravcová upozornila také na tonery velikosti „L“ a balíky tonerů pro barevné tiskárny, které výrazně snižují náklady na stránku. Pro všechny tiskárny a MFP Samsung z produktového segmentu 2 platí tříletá záruka.

Novinku v portofliu ABC Daty – zálohovací řešení Veeam – prezentoval Pavel Kučera z Arrow ECS. Vzpomenul, že Veeam byl od začátku vyvinut pro virtuální prostředí, spolupracuje těsně s hypervizory a nepoužívá agenty. Poté prošel klíčové funkcionality Veeam Availability Suite v8a hlavní přednosti, kterými jsou rychlá obnova, zamezení ztrátě dat mezi zálohami, ochrana dat a visibilita/monitoring.

Firemní i produktové novinky společnosti Seagate prezentovala Iva Bednářová (více např. zde a zde). Na výstavce byla k vidění také sub-značka Lacie, která dodává exkluzivní externí disky a NAS zejména pro Apple zařízení.

Jan Chalupecký představil celé portfolio společnosti KensingtonJan Chalupecký představil celé portfolio společnosti Kensington, které pokrývá příslušenství od periferií (klávesnice, myši, trackbally a externí dokovací stanice), přes ergonomické kancelářské doplňky (podložky pod ruce a nohy, držáky dokumentů apod.), pouzdra, zámky (i pro tablety), napájení, tašky a batohy. Kensington SMB partnerům umožňuje nabídnout i projektové řešení (zámků), kdy k omezené sadě dodá jeden master klíč, nebo připraví sadu, v rámci které budou všechny klíče kompatibilní.

Jednoduché sledovací zařízení Trackimo prezentoval Peter BaranovskyJednoduché sledovací zařízení Trackimo prezentoval Peter Baranovsky. Box velkosti krabičky od sirek umožňuje sledování čehokoliv přes GPS a GSM v reálném čase. Ovládání a sledování je možné přes webové rozhraní nebo mobilní aplikaci. Zařízení může odeslat svou polohu na základě času, překročené rychlosti, překročení vymezené lokality či stisknutím „SOS“ tlačítka. Využít jej lze pro zavazadla, domácí mazlíčky, děti, seniory, automobily apod. Cena činí 1 399 Kč s DPH a měsíční poplatek za službu (datové připojení) činí 5 eur měsíčně.

Channelworld_ozveny

Pavel Jiřmanovsky závěrem představil interaktivní hračku Dice+Pavel Jiřmanovsky závěrem představil interaktivní hračku Dice+. Jde o chytrou kostku, která se přes Bluetooth spojí s tabletem, na němž pak dovoluje díky gyroskopu interaktivně hrát zhruba dvacet her. Cena kostky včetně mobilních aplikací činí 40 dolarů. Dice+ je k dispozici ve třech variantách – Hello Kity pro děvčata, Mickey Mouse a World of Games se hrami i pro dospělé. Ve všech případech jde o zajímavé příslušenství, které můžete nabídnout k tabletu.

Po skončení přednášek se partneři rozdělili na dvě skupiny – jedna začala odpolední program adventure golfem a druhá exkurzí pivovaru Krušovice. Poté se skupiny vystřídaly a všichni se setkali na večeři připravené na grilu. Večer se rozjela rocková a pivní zábava plná soutěží (více již ve fotogalerii).

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně