Hlavní navigace

Fotoreport: Setkání GFI odhalilo střípky budoucnosti i záblesky středověku

22. 6. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Trochu jako cestování v čase bylo setkání GFI se zákazníky a partnery. Ti se mohli těšit na představení letos uváděných novinek v produktech, i na středověkou grilovačku, souboje a tance.

V Hotelu U Císařské cesty v Branišovicích u Brna se 20. 6. 2016 uskutečnilo setkání společnosti GFI s partnery a zákazníky. Účastníky akce přivítal Zdeněk Bínek, CEO společnosti Zebra, která je distributorem GFI na českém a slovenském trhu.

Poté převzal slovo Pavol Golha, obchodní ředitel GFI, který nejprve představil samotnou společnost soustředící se na řešení pro správu a ochranu síťových řešení. GFI po celém světě spolupracuje s více než deseti tisící resellery a 74 tisíci zákazníky, z toho v ČR zabezpečujeme přes 1100 podniků a firem, uvedl Golha.

Pavol Golha, obchodní ředitel GFIObchodní ředitel GFI také vzpomenul, že loni firmu převzala investiční skupina Aurea, která letos plánuje investovat do nových technologií i produktů s cílem získat dominantní postavení na trhu bezpečnostních a komunikačních řešení. Nový CEO Scott Brighott loni navíc nastavil celosvětovou strategii zaměřenou čistě na partnerský prodej.

Z důvodů, proč spolupracovat s GFI Pavol Golha vyzdvihl celkovou bezpečnost, snadnou instalaci (nasazení většinou do 15 minut), jednoduchou údržbu a používání. Partneři si podle Golhy dosáhnou na excelentní marže, slevové úrovně a pobídky. Průměrná prodejní cena řešení je 800 dolarů a ROI je téměř okamžitá, odůvodňuje zajímavost řešení GFI pro zákazníky Golha.

Letošní novinky u GFI

V první polovině roku 2016 docházelo ke korekci cenotvorby se zaměřením na SMB (25-100 uživatelů), které tvoří 65 % zákazníků. Společnost redesignovala svůj web www.gfi.com, aby byl přehlednější a rychlejší. Výrobce spustil také kampaně, které mají v druhé polovině roku přinést partnerům leady na nové klienty.

Letos GFI uvedlo nové verze hlavní řady produktů – Archiver 12 (únor), LanGuard 12 (duben) a MailEssentials 20.1 (květen).

Novinky jsou však naplánované i na druhé pololetí. Ve 3. čtvrtletí GFI uvede OneConnect (dříve OneMail) -  řešení pro zajištění kontinuity, bezpečnosti, archivaci a enkrypce e-mailu, a dále má přijít na trh také OneQuard – centrální konzole pro všechny služby GFI, která dokáže běžet on-premise, v cloudu i hybridně.

Do konce roku však můžeme očekávat oznámení rozšiřující portfolio GFI o úplně nové produkty. „Momentálně se díváme asi na pět menších firem, které zvažujeme koupit do konce finančního roku,“ uvedl Golha.

Novinky v produktech a jejich funkcích

Poté převzal slovo Ronny Wolf, sales engineer team leader v EMEA, který shrnul roadmapu produktů na letošní rok a představil hlavní funkce v nových řešeních GFI LanGuard, Mail Essentials, OneConnect a OneGuard.

Ronny Wolf, sales engineer team leader v EMEA, GFILanGuard 12 pro analýzu zranitelností, správu záplat, audit sítě a reportování zajištění shody s předpisy letos přinesl přístup přes web s responzivním designem, podporu správy více lokalit z jednoho místa, nastavení práv/rolí jednotlivým uživatelům a vylepšení na backendu.

Řešení MailEssentials chránícímu e-mail před malwarem a nechtěnými zprávami a zajišťujícímu kontrolu nad jeho obsahem se dostalo celkového vylepšení stability a opravy chyb. Vylepšeny byly dekompresní engine a podpora vzdálené Active Directory. V září pak vyjde verze s podporou GFI Directory, Zero Day enginem, aktualizací antivirového jádra a vylepšeným automatickým updatem.

Komunikační platforma OneConnect CTP2 zahrnující zabezpečení e-mailu a zajištění kontinuity jeho provozu, centralizovaný dashboard a podporu více domén, přinese hybridní e-mail failover, bezešvou integraci s Outlook Pluginem a mobilními aplikacemi, snadnou obnovu v případě disaster recovery a centralizovaný management. Vybavena bude duálním antivirem (Kaspersky a Bitdefender), duálním antispamem, prevencí úniku dat a dalšími funkcionalitami.

V OneGuard Beta 1 (a později i ve finální verzi) nalezneme antirový engine Kaspersky Lab, patch management napříč různými zákazníky a zařízeními, sledování aktiv a centrální management. V dalším vydání přijde např. web filtering nebo správa zařízení.

Po přestávce Pavol Golha za pomoci Zdeňka Bínka vylosovali z účastníků vyplnivších znalostní dotazníky vítěze tří iPhonů

Channelworld_ozveny

Po přestávce Pavol Golha za pomoci Zdeňka Bínka vylosovali z účastníků vyplnivších znalostní dotazníky vítěze tří iPhonů. Poté již následovala večeře formou bohatého rautu, který korunovalo po celý den grilované prase. O další zábavu se postarali šermíři a tanečnice a zbytek večera zpříjemnila degustace vín ve vinném sklípku s místním vinařem a se zpěváky v lidových krojích. Večerní zábavu pak završila ohňová show.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line