Hlavní navigace

Fotoreport z Dealers Day: Prachy, řetězy a kožichy na 100Mega Party

20. 4. 2017
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Jarní partnerské setkání 100Mega Dealers Day rozhiphovovalo resellery k vyšším prodejům a přivezlo Horkýže Slíže!

Letošní 100Mega Party v pražském hotelu Step zahájil netradičně Ludvík Hess, zakladatel projektu Babybox, díky kterému se podařilo zachránit již přes 150 dětí. Projekt od počátků podporuje také majitel 100Megy Petr Bečička. Hess účastníkům představil svou knihu mapující deset posledních let a zkušeností s Babyboxem. Knížku, která je podle slov autora doslova naplněná erotikou, si odnesl každý účastník. 

"voháknutí do kožichů" obchodní ředitel David Petrovič a marketingový ředitel Petr ŠtefánekPoté již "voháknutí do kožichů" obchodní ředitel David Petrovič a marketingový ředitel Petr Štefánek představili denní program a předali organizační pokyny.

Největší VIP stánek výstavky patřil hlavnímu partnerovi, společnosti Dell EMC. Na stánku s výstavní produktovou stěnou, která kryla VIP zázemí se speciálním občerstvením, proběhly také dva workshopy, kde se mohli zájemci seznámit se žhavými novinkami v počítačích a v partnerském programu.

Vedle připravily velký stánek společnosti Benq a Canon, která přichystala také fotokoutek pro kreativní "gangsta fotky".

Reselleři mohli navštívit výstavky více než dvou desítek značek z řad výpočetní techniky i spotřební elektroniky. Na Dealers Day se představila spousta značek, na které 100Mega získala v poslední době distribuční kontrakty – zejména značky Strong, Elektrobock, Trust, UmaxVivax, Sharkoon a Brother.

Výstavky oddělovala odpočinková chillout zóna (moravsky šmajchlkabinet), ke které byla přistavená zlatá limuzína, jak jinak s barem a sektem.

100Mega Party

Uprostřed sálu distributor připravil herní zónu s nejvýkonnějšími herními sestavami HAL3000. Ve „vodopádové zóně“ pak byli k dispozici vývojáři B2B e-shopu a B2C MegaShopu, se kterými dealeři mohli sdílet návrhy na vylepšení.

Mezi nejnovější výhody připravovaného B2B e-shopu patří přepracované fulltextové vyhledávání, nové parametrické filtry a možnost dělat nabídky i pro konfigurované PC. Nový web je responzivní a běží na https.

Ludvík Hess a Martin ZavřelGenerální ředitel Martin Zavřel poté uvedl „dokumentární snímek“ o fungování 100Mega Distribution. „Slyšel jsem i názory, že je to u nás Boží, ale nemusí to tak vždy být. Proto jsem požádal filmaře, aby natočili náš běžný pracovní den,“ s těmito slovy odhalil video, které si nedokážete představit ani v nejdivočejších snech.

Poté již odstartovala šňůra přednášek, které dělily upoutávky na stánky vysílané živě ze zlaté limuzíny.

Příprava na novou realitu

Svět se mění, chceme všechno hned, udržíme pozornost jen osm sekund, topíme se v datech a spolu s tím rostou různá rizika - s těmito slovy zahájil přednášku Dell EMC marketingový ředitel Stanislav Hájek. Co to znamená pro výrobce i jejich resellery? Nutnost se „transformovat“ a hlavně to znamená práci.

Poté Stanislav Hájek shrnul akvizice, které Michael Dell udělal v posledních letech právě kvůli probíhající transformaci. „Pro každého má Dell EMC něco ve svém portfoliu. Buďte připravení s námi, které Gartner vidí jako lídra v 21 oblastech světa IT,“ uvedl Hájek.

Stanislav Hájek a Petr Zajíček, Dell EMCPoté vyzval resellery k zapojení do partnerského programu. Regisrovat se mohli zájemci i na stánku, kde byly i další informace. Jednou z letošních novinek je např. nastavení vyšší úrovně partnerství (gold), pro kterou je nutné dosáhnout obratu 500 tisíc dolarů za rok, avšak lze toho dosáhnout napříč všemi produkty.

Následně Petr Zajíček vypíchnul, že na setkání přivezli produktovou stěnu s průřezem koncových klientů napříč portfoliem. Dell se dnes kromě tradičních desktopů soustředí na uživatele, kteří hodně cestují, dělají kreativní práci, pracují v těžkých podmínkách, nebo vyžadují extrémní výkon.

Petr Zajíček vyzdvihl také vystavený nejvýkonnější All-in-One na českém trhu Dell XPS 27. Pohání jej procesory Intel Xeon, AMD Radeon Pro Wx7100 a má 4K LCD se 100% pokrytí RGB.

V dalších vyhrazených workshopech pak Petr Zajíček ukázal kromě řešení pro bezdrátovou kancelář také „revoluci v dokovacích stanicích“. Dell uvedl po letech tři nové dokovací stanice zejména pro ultramobilní zařízení - Thunderbolt Dock, Dell USB-C Dock a Dell Wireless Dock. Bližší informace mohli účastníci také načerpat ohledně pracovních stanic.

Poté produktoví manažeři Dellu ve 100Meze – Petr Glocman a Aleš Rožnovský - převzali za loňské úspěchy „ocenění“Poté produktoví manažeři Dellu ve 100Meze – Petr Glocman a Aleš Rožnovský - převzali za loňské úspěchy „ocenění“ v podobě poukázek, které mohli s přítomnými partnery propít a projíst ve VIP zóně Dell EMC.

Posledním překvapením Dell EMC byl po vzoru pořadu Česko-slovensko má talent freestyle rap od MC Šárky.

Proč herní počítače

Loni 100Megu posílil Jiří Med, který nastoupil na pozici business development managera a později také manažera pro počítače HAL3000. Ve své prezentaci vypíchnul segment herních počítačů, kterých HAL3000 loni prodal 6 867, což představuje meziroční růst o 8 % v kusech a o 11 % v obratu. Odhadovaná průměrná prodejní cena narostla o 2,5 %. Za první kvartál letošního roku však již rostl prodej kusů o 11 %, obrat o 26 % a ASP o 13 %.

Jiří Med, 100MegaMed také zdůraznil, že zatímco v loňském prvním čtvrtletí tvořily herní PC 36 % dodaných HAL3000, letos už to bylo 55 %.

Jiří Med zdůraznil, že přichází nový boom herních počítačů, které jsou jedinou rostoucí kategorií PC. Připomenul, že podle dat GfK prodeje desktopů v Evropě dlouhodobě klesají (loni o 2 %), naopak herní PC narostly loni v obratu 124 %. Podle Contextu je průměrná prodejní cena herních PC 1,5x vyšší než u kancelářského PC.

Úspěšný počítač podle něj musí být herní. Mladá generace hardwaru moc nerozumí a PC si sama neskládá. Navíc nastává široký rozvoj eSportu a ProGamingu, z gamingu se stává nový koníček a do toho přichází virtuální realita.

Na začátku roku 100Mega uvedla nejlevnější herní počítač Online Gamer, který s Windows 10 nabídnete za lidových 15 990 Kč s DPH. Sestava je postavená na Intel Kaby Lake Pentium G4560 a nVidia GTX1050.

Poté Jiří Med upozornil na sérii celosvětových eSportových klání Intel Extreme Masters, kde např. v posledním šampionátě v Katovicích bylo 173 tisíc diváků. Kromě toho Intel vydává minimální doporučení pro certifikaci počítačů vhodných pro eSport a ProGaming.

Herní sestavy HAL3000

Toho 100Mega využila a připravila aktuální řadu čtyř herních HAL3000, které touto certifikací prošly a získaly potřebnou „zlatou“ nálepku. Navíc je s certifikací spojený bonus – kupon na „áčkové“ herní tituly a kredit ve hrách v hodnotě 7 451 korun, který mohou zákazníci využít do 31.7.

Do čtveřice certifikovaných herních sestav postavených na 7. generaci procesorů Intel Core patří bestseller Megagamer (22 990 Kč*), Overwatch (27 990 Kč*), Kabylake (56 990 Kč*) a Infinium (35 990 Kč*). Všechny počítače mají speciální polepy a design skříní. *Doporučené koncové ceny včetně OS.

Na tyto sestavy připravila 100Mega akci, ve které můžete sestavu rozbalit a vystavit zapnutou na prodejně s možností ji za určitých podmínek vrátit. Distributor k tomu přichystal také marketingový balíček se spoustou grafických vizuálů, letáků a informací.

Jiří Med dále připomenul, že HAL3000 je generální partner Mistrovství v ČR v počítačových hrách a dodává zde soutěžní sestavy. Jeho finále je součástí veletrhu, kterého se loni zúčastnilo 46 tisíc návštěvníků a přes tři čtvrtě milionu finále sledovalo online.

Se zcela novými procesory AMD Ryzen pak 100Mega uvedla sestavu namontovanou do skříní Sharkoon.  

Med ještě upozornil, že na webu Hal3000 jsou u herních sestav nyní prémiové produktové popisy a grafika u herních sestav.

Výstavka

V podvečer měli ASP partneři HAL3000 navíc povinnou certifikační přednášku. Certifikací se mohli stát zlatými partnery, čímž získají zvýraznění na webu HAL3000.cz, proklik na informační microsite, a zařazení do seznamu preferovaných partnerů ke každému PC.

Kromě workshopů Dell EMC připravily další dopolední přednášky společnosti BenQ a Epson, po obědě pak AMD, Samsung, HP, Brother, Intel a Microsoft.

Channelworld_ozveny

Před večeří účastníky odměnila bohatá tombola Dell EMC a pak následovala jen a pouze zábava ve stylu Někdo to rád horký ($omeone Like It Hot, Yeah) – tedy koncert kapely Horkýže Slíže. Více v galerii.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů