Hlavní navigace

Fotoreport: Žlutomodrý svět na 30. setkání SWS v Čejkovicích

27. 4. 2015
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Partnerské setkání SWS s výročním pořadovým číslem 30 okořenilo tradiční akci v Čejkovickém zámku žlutomodrou estrádou s pěveckou hvězdou i ohňostrojem na závěr.

V Čejkovicích to na letošním jarním setkání SWS pořádně lítalo. Jen co se účastníci před vstupem do zámku registrovali ve stanu, který málem odnesl houf balónků, už si mohli vytočit první ceny na žlutomodrém kole štěstí.

Proč žlutá a modrá? Kromě žluté SWS byla letos generálním partnerem akce společnost Dell. Její letušky se ihned po příchodu ujímaly dealerů a instruovaly je k bezpečnému průletu rozsáhlou výstavkou na zámeckém nádvoří.

30. setkání SWS v ČejkovicíchNa deseti stanovištích letadla Dell Airlines se mohli pod dozorem kapitánů seznámit s celým end-to-end portfoliem společnosti (více v reportáži zde) a vyzkoušet si vědomostní kvíz s ChannelWorldem jako mediálním partnerem. Za palubní lístek vyplněný razítky z jednotlivých stanovišť pak každý obdržel power banku.

Před zámkem a na nádvoří před templářskou vinárnou pak připravily workshop společnosti Crumpler, Brother, Lenovo, HP, Samsung, Fujitsu, Belkin a Linksys, Ricoh a Acer. Prostory před orlovnou a uvnitř pak vyplnila výstavka Microsoftu, Nikonu a další téměř čtyřicítky výrobců ICT.

Retro výstavka Čejkovice„Třicátým Čejkovicím“ nechybělo nic z tradičních prvků – uvítací slivovice a koláčky, celodenní občerstvení vylepšené o ochutnávku čajů a čoko lanýžů, podvečerní grilování a večerní slavnostní raut. Mezi přednáškami si účastníci mohli prohlédnout výstavku retro IT produktů a zapátrat po „tvářích z kalendáře“ SWS, jejichž půvabný výběr dealerům večer zatancoval za odměnu v hlasování o IT distributora 2014.

Večer setkání vyvrcholilo koncertem legendy česko-slovenské hudební scény – Mira Žbirky, zatímco v zámeckém sklepě hrála cimbálová muzika Medicimbal a bar se přeměnil na herní zónu Sony Playstation. Po ohňostroji si zájemci mohli prohlédnout Templářské sklepy (samostatná fotoreportáž zde).

Z přednášek

Ani letos tomu nebylo jinak a ve čtyřech sálech probíhaly v rámci denního programu pásma přednášek necelých čtyř desítek výrobců. Pět z nich jsme navštívili. Co zaznělo?

Kapitán enterprise portfolia Ondřej Bačina na přednášce Dell Airlines připomenul, že Dell je jediný z velkých výrobců IT, který má ve vedení od počátku svého majiteleKapitán enterprise portfolia Ondřej Bačina na přednášce Dell Airlines připomenul, že Dell je jediný z velkých výrobců IT, který má ve vedení od počátku svého majitele. Zároveň zdůraznil, že jsou jediný vendor, jehož portfolio pokrývá end to end řešení skutečně v plném rozsahu. K tomu společnosti pomohlo přes 40 akvizic a 18 miliard investovaných dolarů.

S čím ještě účastníky přednášky seznámili kapitán klientských systémů Petr Zajíček a kapitán marketingu Stanislav Hájek, naleznete v samostatné reportáži.

Tomáš HubockýHP PPC představil aktuální portfolio notebooků pro firmy od nejlevnějších modelů řady HP 200 G3 (např. HP 250 s procesorem Intel Core i3 a Windows 8 with Bing) až po prémiové Spectre Pro.

Tomáš Hubocký z HP PPC představil aktuální portfolio notebooků pro firmyU řady HP 300 G2 zmínil lepší šasi s kovovým povrchem před klávesnicí, procesory Intel Core i3 a i5 a grafiku AMD Radeon 2GB. Řada HP 400 G2 s celokovovou základnou je dostupná ve velikostech 13,3‘‘ – 17,3‘‘. Hubocký upozornil na aktuální promoakci k modelům s procesory Haswell, které mají prodlouženou záruku na tři roky. K modelům s Broadwell procesory pak získáte poukázky na zboží Quiksilver (70 eur).

Dokování nabídnou modely řady HP ProBook 600 G1, kde jsou k dispozici i varianty s podsvícenou klávesnicí. Nejvyšší řadou s velmi dobrým poměrem ceny a užitných vlastností pro byznys je podle Hubockého HP EliteBook 800 G1. Na ni navazuje designová řada Elitebook Folio 1020 G1 s dockovacím konektorem (verze G2 bude vážit jen 1 kg díky karbonovým vláknům)

Profi uživatelům (grafici, CAD designeři) můžete nabídnout pracovní stanice zBook, které mají certifikaci softwarových výrobců zaručující dostatečný výkon a stabilitu daného SW.

Ondřej Lorenc, presales technický specialista na Lenovo ThinkServery a System x, představil šíři portfolia enterprise produktů a služeb.

Ondřej Lorenc, presales technický specialista na Lenovo ThinkServery a System x, představil šíři portfolia enterprise produktů a služeb.Účastníky přednášky seznámil s rozdělením a využitím serverů Lenovo. Řady ThinkServer a System x představují tradiční dvou až čtyř-socketové rack a tower servery. Flex System a PureFlex jsou konvergovaná/blade řešení, high-endovou řadu čtyř-socketových enterprise serverů zastává  série x6 a pro prostorově omezená datacentra jsou určeny NextScale servery.

Dále se Lorenc stručně věnoval kategoriím storage (SAN, DAS, NAS, archivační řešení i s páskami) a síťovému portfoliu (RackSwitch Flex System – top of rack i bladové řešení), kde se dokáže Lenovo dostat na 1/3 ceny za port v porovnání s Ciscem.

V rámci řešení zmínil systémy pro big data, HPC, cloud a v nabídce služeb pak záruku, technickou podporu a možnost předkonfigurovaných řešení z výroby.

Z prodejních argumentů zdůraznil vysokou spolehlivost x86 serverů (podle průzkumu ITIC z let 2014-2015), bezpečnost (všechny servery mají redundantní TPM čip), LightPath diagnostiku (světelné/grafické označení závady) a nástroje pro management.

Partnerům nadále zůstává možnost využívat financování IBM Global Financing (operativní i finanční leasing), přičemž z dohodnutého financování reseller získává zpětný rabat.

V rámci tranzice dochází také ke změnám v úrovních partnerského členství. Nově Lenovo dělí partnery na: Registrovaný business partner (registrace na portálu), Premium partner (prodej 200 ks/rok nebo obrat 200 tis. dolarů), Gold partner (prodej 1000 ks/rok nebo 1 mil. dolarů). Premium a Gold partneři musí splnit ještě určité vzdělávací moduly. Podle úrovní pak vznikají adekvátní nároky na zpětné rabaty.

Maroš Mihalič a Zdislav Lilling ze společnosti Novell-Praha na své přednášce partnery seznámili s posledními změnami. Od letošního roku pražské zastoupení preferuje partnerský prodej s distribucí přes SWS.

Maroš Mihalič ze společnosti Novell-PrahaNovell-Praha zastupuje dvě značky Novell a NetIQ. Maroš Mihalič uvedl, že partneři prodávající jejich produkty mají zajímavou marži na softwaru a implementačních pracích. Novell aktivně pomáhá s návrhem architektury, prezentací u zákazníka a s představením referenčních projektů.

Mihalič zmínil také aktuální promo akce. Upozornil na velmi zvýhodněnou cenu 1 650 Kč ročně na jednoho uživatele za balík sedmi produktů Novell Open Workgroup Suite (www.nows.cz) ve verzi small business  pro max. 200 uživatelů.

S kolegou Zdislavem Lillingem pak prošel portfoliem – Groupwise doporučil pro zákazníky, kteří si výrazně zakládají na bezpečnosti, řešení Sentinel pak pro firmy, na které se podle nového zákona o kybernetické bezpečnosti vztahuje nutnost implementovat SIEM. Díky spolupráci s Microsoftem Novel nabídne Sentinel na cloudové platformě Azure. Lze tak nabízet SIEM např. jako službu.

Pro správu mobilních zařízení pak doporučili ZENworks Mobile Management, který můžete nabídnout jako konkurenční upgrade za 2/3 standardní ceny.

Návrat značky ViewSonic na český trh prezentoval Ondřej ŠoukalNávrat značky ViewSonic na český trh prezentoval Ondřej Šoukal. Výhradní distribuční kontrakt by SWS měla získat v nejbližší době. Lokálně pak nabídne desktopové monitory, projektory, cloudové řešení (tenké a zero klienty, smart displeje a cloud displeje) a velkoformátové displeje pro digital signage. Servis zajišťuje společnost SIL Servis.

V monitorech ViewSonic vyrábí řady rozdělené na profesionální řešení, grafiku, value, zábavu a dotykové. V portfoliu má také DLP projektory rozdělené na řady: mainstream, bezdrátové, instalační, Full HD, přenosné a media recievery.

Channelworld_ozveny

V LFD nabídne komerční displeje, interaktivní panely (55‘‘-84‘‘) a ePostery. Partneři, kteří se na značku zaměří, pak za splnění kvartálních cílů (10 tis. eur) mohou získat zpětný rabat až 6 %.

Po skončení přednášek se partneři přemístili na workshop před zámkem a v orlovně a začali se chystat na večerní show. Více již v galerii.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci