Hlavní navigace

Hraní bez agonie s monitory AOC

29. 5. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: MMD
Bez pořádného displeje je i ten nejnadupanější herní stroj k ničemu. Značka AOC má naštěstí ve svém portfoliu širokou škálu monitorů vyvinutých přímo pro hráče a jejich specifické potřeby, od výkonu až po ergonomii. (Partnerský příspěvek)

Agon AG273QCG a AG273QCX

Skutečnou elitou v aktuální nabídce AOC je třetí generace herních monitorů značky AOC Agon, do které patří dvojice nedávno uvedených 27" modelů Agon AG273QCG a AG273QCX. Tito „bráškové“ jsou si na první pohled podobní, odlišují se však vestavěnou synchronizační technologií.

Zatímco model AG273QCG podporuje Nvidia G-Sync, AG273QCX nabízí AMD FreeSync 2. Hladký a plynulý obraz bez trhání si tak díky sladění frekvence monitoru s taktem grafické karty mohou vychutnat hráči ze„zeleného“ i „červeného“ tábora.

Modely AG273QCG a AG273QCX jsou vybaveny panely se zakřivením 1 800 R a rozlišením QHD (2 560 × 1 440 px) a pyšní se stejným bezrámečkovým designem, což z nich dělá vhodné kandidáty na budování vícemonitorových sestav. Ergonomické stojany nabízejí 110mm výškové nastavení a široké možnosti natáčení a nahnutí panelu.

AOC Agon AG273QCX

Zadní strana monitorů obvykle nebývá příliš zajímavá, ale pro tuto dvojici to rozhodně neplatí, neboť disponují systémem podsvícení Agon Game Lights s podporou více než 100 000 barev a možností synchronizace se zobrazovaným obsahem.

AOC u těchto monitorů pamatovalo i na praktické aspekty designu. Typický věšáček na sluchátka byl upraven a zdvojen, takže se nyní nachází po jednom nakaždé straně displeje. Hráči, kteří často cestují na LAN party či turnaje, dále ocení možnost rychlého oddělení monitoru od stojanu bez nářadí nebo praktický držák.

V neposlední řadě nechybí široká škála pokročilých funkcí zahrnující AOC Game Color pro upravení barevné saturace, AOC Game Modes s módy vylepšení obrazu pro konkrétní herní žánry, AOC Shadow Control pro prosvětlení temných koutů, AOC Dial Point pro lepší míření ve střílečkách a mnoho dalších. Samozřejmostí je pak technologie Flicker-Free.

  • Doporučené ceny modelů AOC Agon AG273QCX a AG273QCG činí 17 979 Kč / 699 €, resp. 20 549 Kč / 799 €.

Agon AG272FCX6

Řadu vlastností předchozích monitorů sdílí i Agon AG272FCX6, další letošní novinka z dílny AOC. Tento model rovněž nabízí 27" panel se zakřivením 1 800 R, v tomto případě s nativním rozlišením Full HD. Díky obnovovací frekvenci 165 Hz a době odezvy 1 ms je tento monitor ideální volbou pro fanoušky MMORPG, akčních trháků a závodních speciálů. K plynulosti obrazu přispívá také AMD FreeSync.

AOC Agon AG272FCX6

AOC tento model vybavilo MVA panelem s kontrastem 3 000 : 1 a 100% pokrytím barevného pole sRGB, což zaručuje věrné podání hlubokých temných tónů a živých barev. Příznivce herního designu a zářících periferií potěší systém RGB LED podsvícení na zadní straně monitoru. Plně ergonomický stojan umožňuje nastavení ideální pozice a nechybějí ani praktický držák a systém ukládání kabelů.

  • Doporučená cena modelu AOC Agon AG272FCX6 činí 8 939 Kč / 349 €.

AOC CQ32G1

Kromě série Agon nabízí AOC také rodinu herních modelů G1, jejíž přednosti ztělesňuje model AOC CQ32G1. Že je 27" úhlopříčka příliš malá? Nevadí, toto zařízení disponuje velkým 31,5" panelem s jemným QHD rozlišením. Ani v tomto případě nechybějí 1 800 R zakřivení, rychlá 144Hz obnovovací frekvence a blesková 1ms odezva v kombinaci s podporou AMD FreeSync.

AOC CQ32G1

Channelworld_ozveny

Díky tenkému 2mm rámečku je model CQ32G1 vhodný pro vícemonitorová řešení, a ačkoliv jde primárně o herní model, díky statickému kontrastu 3 000 : 1 a až 124% pokrytí barevného pole sRGB přinese skvělý zážitek i při sledování multimediálního obsahu. Nejen proto tento monitor potěší i náročného domácího uživatele.

  • Doporučená cena modelu AOC CQ32G1 činí 10 259 Kč / 399 €.

Zdroj: MDD

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Eset: V březnu na sebe upozornil malware AsyncRAT, útočníci jeho prostřednictvím spustí i DDoS útok
Eset: V březnu na sebe upozornil malware AsyncRAT, útočníci jeho prostřednictvím spustí i DDoS útok
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Monitory AOC do kanceláře i na doma
Monitory AOC do kanceláře i na doma
Cisco: Jen 3 % firem jsou odolná proti současným kyberbezpečnostním hrozbám
Cisco: Jen 3 % firem jsou odolná proti současným kyberbezpečnostním hrozbám
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?