Hlavní navigace

Huawei uvádí smartphony Ascend W1 a Ascend Y300

4. 4. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Huawei uvádí na trh nový smartphone Huawei Ascend Y300. Dále uvádí na trh nový chytrý telefon Ascend W1, který je prvním smartphonem Huawei s operačním systémem Windows Phone 8
  • Výrobce: Huawei
  • Distributoři ČR: Agora DMT
  • Distributoři SR: Agora DMT, Agem SK
  • Cena: Ascend W1 za 4 990 Kč s DPH a Ascend Y300 za 3 990 Kč s DPH
  • Více informací: http://www.huawei.cz/

Ascend Y300 je telefon, který je nástupcem modelu Ascend G300. Ascend Y300 má kompaktní rozměry. Hlavním ovládacím prvkem je dotykový IPS displej s úhlopříčkou 4" s rozlišením 480 x 800 pixelů. Technologie Multi-touch podporuje 5 dotykových bodů. Dvoujádrový procesor Qualcomm s frekvencí 1,0 GHz spolupracuje s 512 MB operační pamětí RAM a k dispozici je také 4 GB vnitřní paměti, kterou je možné rozšířit až do 32 GB pomocí microSD paměťové karty.

V přístroji je nainstalován operační systém Google Android ve verzi 4.1 Jelly Bean, který je doplněn o uživatelské rozhraní Huawei Emotion UI. Tato uživatelská nadstavba zcela vypouští hlavní menu a veškeré aplikace a widgety jsou uživateli k dispozici na pohotovostních plochách, které si může libovolně přizpůsobovat. Uživatel má také možnost volby několika grafických podob a variant prostředí. Emotion UI nově přináší také profily, přičemž k dispozici je několik přednastavených, které lze rychle aktivovat a uživatel má možnost vytvořit si také své vlastní profily.

Ve výbavě telefonu nechybí pětimegapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou a automatickým ostřením, který disponuje např. funkcí panoramatických fotografií. Pro videohovory lze použít přední kamerku o rozlišení 0,3 MPx. Telefon zvládne natočit video v 720p HD kvalitě.

Podporuje 3G a rychlé datové přenosy HSDPA, HSUPA, dále Wi-Fi, 3,5mm audio konektor pro audio přenos, microUSB konektor pro data a nabíjení, Bluetooth, funkce zálohování All-backup, nebo DLNA připojení. O energii telefonu se stará 1730mAh baterie s proprietární technologií úspory energie vyvinutou Huawei.

Ascend W1 je 10.15 mm tenký a je vybaven 4-palcovým IPS LCD dotykovým displejem s technologií OGS Touch Panel. Telefon pohání dvoujádrový procesor Qualcomm MSM8230 taktovaný na 1,2 GHz a grafický procesor Adreno 305. Oproti konkurenčním modelům je vybaven výrazně lepší baterií s kapacitou 1950 mAh a údajně vydrží fungovat až 470 hodin v pohotovostním režimu a 630 minut hovoru.

Huawei Ascend W1 je přístroj s operačním systémem Windows Phone 8. Má nízko reflexní IPS LCD displej s rozlišením 800 x 480 bodů s technologií úplné laminace, která má poskytovat vynikající viditelnost za všech světelných podmínek, věrné barvy a dobré pozorovací úhly. 

Telefon disponuje pamětí RAM o velikosti 512 MB a 4GB vnitřní paměti, kterou je možné rozšířit až do 32 GB pomocí microSD paměťových karet. Telefon umožňuje vysokorychlostní stahování souborů v síti HSPA+ při rychlosti až 21 MB/s. Nechybí Bluetooth modul 2.1 (A2DP, EDR) nebo úsporné technologie Huawei. Ascend W1 vydrží na jedno nabití fungovat až 3 dny (v případě běžných uživatelů) a 1,5 dne (v případě náročných uživatelů).

Ascend W1 nabízí optimální foto a video funkce díky integrovanému fotoaparátu s rozlišením 5 MPx, automatickým zaostřováním a přisvětlovací LED diodou, který zvládne točit videa v kvalitě 720P (1280x720 Px), s rychlostí 30 snímků za sekundu. Nechybí ani sekundární přední 0,3 MPx VGA kamerka pro videohovory. Hmotnost telefonu je 120 g a rozměry 124,5 mm (v), 63,5 mm (š) a 10,3 mm (h).

Channelworld_ozveny

Smartphone Ascend W1 poskytuje uživateli klasické prostředí OS Windows Phone 8 s dlaždicemi a všemi novými funkcemi, která tato nejnovější verze nabízí. Huawei dále nabízí některé bonusové aplikace, jako například Data Sense, který hlídá váš FUP limit nebo umožňuje uživateli přizpůsobit si startovní obrazovku podle témat osobního zájmu, využít funkci „živé dlaždice“ při zadávání PIN nebo poskytuje v reálném čase aktualizace. Dynamický zámek obrazovky navíc umožňuje uživateli vybrat nejdůležitější fotografie nebo aktualizace a mít je na první pohled připravené pro okamžité použití, i když je telefon uzamčen.

Uživatelské rozhraní má předinstalované funkce MS Office, mezi nimiž nechybí programy Word, Excel, PowerPoint nebo emailový klient Outlook. 

Čtěte dále

Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI