Hlavní navigace

Jak prodat technologie z datových center pod kancelářský stůl?

27. 6. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Společnost Dell v červnu uvedla blade all-in-one řešení Dell PowerEdge VRTX pro firmy všech velikostí. Mluví o revoluci v IT, která dorazila i na český trh. Podíváme se proto, jak tuto novinku nabídnout do místních organizací a podáme stručné prodejní argumenty.

Proč lze Dell PowerEdge VRTX nazývat IT revolucí? Protože se inženýrům společnosti Dell podařilo vytvořit první podnikové all-in-one řešení s prvním diskovým polem sdíleným pomocí nejrychlejšího PCIe propojení.

I přes obecný trend konvergence doposud nikdo nepředstavil produkt vyvinutý od základu s myšlenkou konvergovaného řešení. Na trhu totiž neexistuje mnoho firem, které by stejně jako Dell měly všechny potřebné technologie (servery, sítě a disková pole s jednotným managementem) „in house“.

Prodejní argumenty: Podnikové řešení i do kanceláře

Ať už na straně klienta budete o Dell PowerEdge VRTX mluvit s majitelem, ředitelem nebo IT administrátorem, budou se vám určitě hodit následující argumenty.

Prostorově nenáročné provedení: Dell PowerEdge VRTX je konvertibilní tower provedení, které se dá kdykoli přemontovat pomocí konverzní sady do provedení RACK. Kancelářský form faktor „vše v jednom“ zabere méně místa. VRTX je obohacen o výhody blade serverů, které však doposud byly pro malé zákazníky nedostupné jak technologicky, tak finančně.

Dell PowerEdge VRTXBez nároků na chlazení: Díky technologii Dell Fresh Air nevyžaduje PowerEdge VRTX speciální řešení klimatizace. Stačí to, co již používáte pro své zaměstnance. Servery Dell jsou certifikovány pro vstupní teplotu až 35° C a v průběhu roku dokážou až 10 % času fungovat až při 40° C a 1 % čas v roce dokonce při až 45° C.

Nehlučné: Ventilátory pro Dell PowerEdge VRTX byly vyvíjeny s největším zaměřením na eliminaci hlučnosti. Díky tomu je kompletní řešení připraveno pracovat i pod pracovním stolem zákazníka.

Napájení z kanceláře: VRTX disponuje čtveřicí napájecích zdrojů, kde každý má nominální hodnotu 1100 W s klasickou C14 zásuvkou. Řešení je však schopno v menších konfiguracích běžet v konfiguraci pouze dvou zdrojů.

Jednotná správa: Všechny komponenty (servery, síťový přepínač a diskové pole) se spravují z jedné konzole, což vede k úspoře času administrátora.

Připraveno na virtualizaci: Drtivá většina dnešních řešení je založena na virtualizaci, kde systémy do čtyř serverů uspokojí naprostou většinu požadavků zákazníků v ČR a SR.

PCIe rozšíření: Řešení Dell PowerEdge VRTX je připraveno na budoucnost díky integraci PCIe slotů, které jsou jinak těžko dostupné pro zákazníky blade serverů.

Více k parametrům Dell PowerEdge VRTX naleznete na webu společnosti Dell.

Komu Dell PowerEdge VRTX nabídnout?

Dell PowerEdge VRTXPowerEdge VRTX mění zažitý názor, že blade servery jsou vhodné jen pro velké podniky.

Tohle řešení můžete nabídnout od základních po vysoké školy, městským úřadům, velvyslanectvím, do muzeí a galerií, nemocnicím a zdravotnickým zařízením, retailům, ale i armádě. Zajímavou cílovou skupinou mohou být také softwaroví vývojáři či poskytovatelé cloudů.

Proč se zabývat prodejem řešení VRTX?

Proč byste jako partner měl vůbec vynakládat úsilí na prodej Dell PowerEdge VRTX a nesoustředit se na něco jiného?

  1. Řešení se hodí většině zákazníků (viz výše), se kterými přijdete do styku.
  2. Je to systém, který nemá žádný jiný výrobce v portfoliu, což vám pomáhá eliminovat konkurenční nabídky.
  3. Pokud máte obavy z konfigurace a správy složitého sdíleného diskového pole, PowerEdge VRTX vám nabídne jednoduché ovládání vycházející z principu serverového řadiče. Neklade na vás tedy požadavky na učení se nových technologií, ani na pochopení diskové síťové architektury.
  4. PowerEdge VRTX má jednoduchou síťovou infrastrukturukturu pomocí integrovaného přepínače spravovaného z jednoho rozhraní společně se servery a diskovým polem.
  5. Pokud se obáváte složitosti nastavení virtualizace, PowerEdge VRTX poskytne předinstalované řešení s Microsoft Windows Server 2012 a Hyper-V s nástrojem Cluster Configuration.

Kde nakupovat?

Jelikož jde o produkt z enterprise portfolia společnosti Dell, měl by se do budoucna objevit u těchto distributorů: 100Mega Distribution, AT Computers, DNS a SWS v ČR. Na Slovensku jsou distributory commercial portfolia společnosti Asbis SK, eD system Slovakia a WesTech Slovakia.

Jako první by jej měla mít produkt k zapůjčení pro partnery na otestování společnost DNS jako součást svého demo centra.

Channelworld_ozveny

 

Autor je enterprise brand manager ve společnosti Dell

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně