Hlavní navigace

Kaspersky Lab představil Internet Security 2013, přichází česká lokalizace

5. 9. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Společnost Kaspersky Lab dnes představila na tiskové konferenci v Praze nejnovější verzi svých vlajkových produktů – komplexní ochranu Kaspersky Internet Security 2013 a antivirový software Kaspersky Anti-Virus 2013. Co je vylepšeno a kdy bude čeština?

Andis Šteinmanis, managing director, Baltics, Hungary, Czech Republic and Slovakia, Kaspersky LabKaspersky Internet Security 2013 a antivirový software Kaspersky Anti-Virus 2013 disponují vylepšeným rozhraním a novými technologiemi. Kaspersky se zaměřil především na on-line peněžní transakce, ale i rodičovskou ochranu.

Oba produkty jsou kompatibilní s Windows 8. České lokalizace programů budou k dispozici v polovině září na webu Kaspersky Lab. Lokalizaci krabic můžete čekat na přelomu září a října. Překlad Kaspersky Endpoint Security pro firmy by se pak měl objevit začátkem roku 2013.

Technologie Automatic Exploit Prevention v Internet Security a Anti-Virus 2013 chrání před zneužitím zero-day zranitelností a „drive-by download“ útokům, kdy je uživatel infikován už při návštěvě určité webové stránky

Na základě zkušeností Kaspersky Lab v bezpečnosti IT technologie dokáže rozeznat neautorizovanou aktivitu, aniž by zablokovala činnost ohroženého programu jako je třeba webový prohlížeč, prohlížeč dokumentů, apod.

Peníze jsou až na prvním místě

Technologie Safe Money obsahuje sadu obranných metod pro situace, kdy zacházíte s penězi on-line (nakupování na internetu, práce s platebními systémy nebo přístup do internetového bankovnictví).

Vylepšená ochrana bankovních operací automaticky zapne mód zvláštního „bezpečného webového prohlížeče“ při návštěvě bankovních stránek, tím izoluje platební operace od dalších on-line aktivit a zabezpečí, aby transakce nebyla monitorována, uvádí výrobce.

Safe Money také kontroluje autentičnost samotné platební webové stránky, aby zajistila, že stránka není napadená nebo falešná. V testu organizace Matousec.com aplikace Safe Money uspěla jako jediná ve všech 15 zkoušených bodech.

Zabezpečení před přečtením hesel keyloggerem zajišťuje virtuální klávesnice a nástroj Secure Keyboard. Nové produkty jsou také vybaveny anti-phishingovým modulem s automatickou aktualizací a vylepšenou heuristickou detekcí stránek. Kaspersky Internet Security 2013 obsahuje navíc novou ochranu proti spamům.

Vylepšená rodičovská ochrana umožňuje správci zakázat ostatním uživatelům přístup na vybrané weby, nebo zadávání a odesílání určitých dat (např. číslo platební karty). Kompletní reportování pak zobrazí přehled pokusů o porušení pravidel v čase.

Channelworld_ozveny

Prodejní argumenty Kaspersky Internet Security 2013 stručně:

  • technologie Automatic Exploit Prevention
  • aplikace Safe Money chránící online peněžní transakce
  • zabezpečení před odezíráním psaní na klávesnici pomocí Virtual Keyboard a Secure Keyboard
  • nová antivirová technologie
  • anti-phishingový modul
  • aktualizace databáze z cloudu Kaspersky Security Network
  • nová ochrana proti spamům
  • kompatibilita s OS Windows 8
  • rodičovská ochrana

Koncová cena Kaspersky Anti-Virus 2013 činí podle webu Kaspersky.cz pro jedno PC 788,71 Kč na rok. Kaspersky Internet Security 2013 lze nabídnout za 1 183,56 Kč.

Autorizovanými distributory Kaspersky Lab jsou v České republice společnosti PCS/Dataguard a Tech Data Distribution.

Zdroj: Kaspersky Lab, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili