Hlavní navigace

Konkurence: Comfor hlásí obrat 1,5 miliardy

23. 4. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Comfor, síť maloobchodních partnerů distributora AT Computers, dosáhla v loňském roce obratu přes 1,5 miliardy korun. Jaký je recept na konkurenci velkým e-shopům?

Prodejní síť Comfor našla prostory také v mnoha obchodních centrechVyškolení zaměstnanci, snadnější vyřízení reklamací, dostupný servis a především možnost osobního kontaktu," to jsou podle Comforu hlavní důvody, proč lidé v Česku i přes bezpočet e-shopů dále nakupují počítače nebo notebooky v klasických kamenných prodejnách.

Právě školní zaměstnanci, kteří pomohou vybrat to správné PC, tiskárnu či jiné příslušenství i těm, kteří ve světě IT nejsou tak zběhlí, jsou podle zástupců Comforu klíčoví. Hospodářské výsledky největší prodejní sítě s IT technikou v České a Slovenské republice to potvrzují. Prodejny Comfor dosáhly v roce 2008 obratu 1,514 mld. korun.

Výsledky maloobchodní sítě, kterou tvoří 163 prodejních míst v České republice a 71 prodejen na Slovensku, přitom z velké části stojí právě na schopnosti poskytovat maximální podporu běžným zákazníkům přímo v místě jejich bydliště. Podle Martina Wankeho, marketingového ředitele prodejní sítě Comfor, je jejich úspěch výsledkem pochopení přidané hodnoty kamenných prodejen ve srovnání s e-shopy. Ta tkví zejména v lidech a službách.

„Průběžně školíme všechny zaměstnance, aby byli schopni dobře obsloužit naše zákazníky, ať už laiky, nebo zdatné specialisty. Školení probíhají nejméně 2x ročně se zaměřením na znalost produktů, 4x ročně na psychologii prodeje a další jsou věnována čistě technické oblasti," uvedl v tiskovém oznámení Martin Wanke. „Pak můžeme rozšiřovat také služby. Kromě klasického vyřizování nebo reklamací prodejny Comfor poskytují i tzv. garanční prohlídky. Během dvou hodin nebo při příští návštěvě si můžete svůj počítač vyzvednout odvirovaný, přeinstalovaný nebo vylepšený o nové komponenty. Comfor je dnes nejen nejrozsáhlejší prodejní, ale i servisní specializovanou sítí v ČR a na Slovensku," doplnil dále Martin Wanke.  

Obchodní síť Comfor se orientuje na prodej výpočetní a digitální techniky se zaměřením na zákazníka, který vyžaduje komplexní řešení svých požadavků. Ve svých prodejnách nabízí také počítače vlastní značky Comfor. Těchto PC se v roce 2008 prodalo 17 452 kusů. Prodejny jsou součástí také mnoha obchodních center po celé zemi a disponují tak širokou otevírací dobou.

V České republice působí podobných sítí více. Své obraty obvykle nezveřejňují.

KL24

Z distributorů IT buduje franšízový model maloobchodního prodeje 100Mega Distribution, která nabízí prostřednictvím prodejních partnerů své PC HAL3000 a další produkty (více v rozhovoru s Davidem Petrovičem zde). Na spotřební elektroniku se zase specializují sítě Euronics a elektro Expert. Bez zaštítění konkrétního distributora spolupracují například obchody FotoStar nabízející foto-viedo-digi techniku, nebo Orange&Green zaměřená na IT a služby.

Každá síť má svá pravidla a podmínky spolupráce. Do prodejní sítě Comfor lze vstoupit ve vybraných regionech. V případě zájmu o podrobnější informace, kontaktujete kteréhokoliv obchodníka distributora AT Computers. Kontakt pro nové partnery najdete také v online vyhledávači distributorů na ChannelWorldu tady.

Čtěte dále

Sophos přebírá společnost Secureworks
Sophos přebírá společnost Secureworks
&Meetings: Pracovníky trápí problémy s nekompatibilním vybavením v zasedačkách
&Meetings: Pracovníky trápí problémy s nekompatibilním vybavením v zasedačkách
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Sophos: Ransomwarem byly zasaženy dvě třetiny zdravotnických organizací
Sophos: Ransomwarem byly zasaženy dvě třetiny zdravotnických organizací