Hlavní navigace

Lenovo na CES odhalilo nové chytré telefony a příslušenství

13. 1. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Mezi novinkami jsou dva nové modely chytrých telefonů, kapesní blesk pro selfie a náramek s displejem s elektronickým inkoustem.

Společnost Lenovo uvedla na veletrhu CES 2015 několik novinek, které rozšiřují její portfolio mobilních telefonů a příslušenství. Jsou mezi nimi chytrý telefon P90 s nejnovějším 64bitovým procesorem Intel Atom, limitovaná edice telefonu Vibe X2, kapesní blesk Vibe XTension Selfie Flash a náramek Vibe Band VB10.

P90

Model Lenovo P90 je podle výrobce prvním chytrý telefon využívající kombinaci nejnovějšího 64bitového procesoru Intel Atom Z3560 s 5pásmovým modemem Intel XMM 7262. Tyto komponenty mají modelu P90 umožnit mimo podpory LTE-Advanced FDD & TDD pro vysokorychlostní připojení na globálních trzích také dosažení vysoké rychlosti zpracování dat.

Chytrý telefon Lenovo P90 s 4000 mAh baterií je podle výrobce navržen tak, aby poskytoval vysoký výkon a umožňoval spotřebitelům rychle spouštět a používat jejich aplikace. Jeho 5,5“ Full HD displej umožňuje při 400 ppi mobilním uživatelům prohlížet digitální obsah v kvalitním rozlišení.

Kromě toho se P90 chlubí 13Mpx zadním fotoaparátem s nejmodernějším vrstveným senzorem a optickou stabilizací obrazu. Přední 5Mpx fotoaparát je vybaven zkrášlovacími funkcemi a ovládáním pomocí gest. Podpora 4G LTE má zajistit bezproblémové streamování videa a hudby nebo hraní her na cestách. P90 bude k dispozici v bílé, černé nebo červené.

Vibe X2 Pro

Limitovaná edice modelu Vibe X2 nabízí plně kovové tělo a stejný netradiční vrstvený design jako u běžného modelu. Vibe X2 Pro nabídne 5,3“ Full HD displej a 64bitový osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon.

Pro snadnější použití má Lenovo X2 Pro intuitivní uživatelské rozhraní Vibe 2.0, představující mimo jiné personalizovaný zámek displeje, fotoaparát Instant On a transparentní ikony. Telefon využívá dvojici 13MPx fotoaparátů s automatickým ostřením (přední i zadní) s LED bleskem, ovládáním pomocí gest a zkrášlovácími funkcemi, které kombinuje s novým bleskem Vibe Xtension Selfie Flash pro zachycení autoportrétů.

Vibe Xtension Selfie Flash

Vibe Xtension Selfie Flash je kapesní blesk, který se zapojuje do audio konektoru chytrého telefonu. Uživateli má poskytonout rychlý způsob, jak vytvořit ideální osvětlení. Blesk je synchronizovaný se závěrkou fotoaparátu.

Selfie Flash využívá pro doplnění dostupného osvětlení o přírodní barevné tóny pomoci 8 difúzních LED, a to i za méně příznivých světelných podmínek. Dobíjecí blesk umožňuje pořídit a nasdílet až 100 fotografií na jedno nabití ve dne i v noci.

Vibe Band VB10

Náramek Vibe Band VB10 nabízí displej s elektronickým inkoustem, až 7denní výdrž baterie s neustále zapnutým displejem a Bluetooth, fitness funkce, upozorněními z telefonu a voduvzdornost.

Díky použití displeje E Ink náramek v noci neoslňuje a ve dne je čitelný i za přímého slunečního světla.

Channelworld_ozveny

Uživatelé mohou přijímat okamžitá upozornění – na hovory, SMS, Facebook, Twitter, WeChat a další – na displeji s místem až pro 150 znaků. Novinka je kompatibilní s mobilními zařízeními s operačními systémy Android nebo iOS.

Zdroj: Lenovo

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?