Hlavní navigace

Lenovo v ČR ukázalo Yoga Tablet 2 a konvertibilní ultrabook Yoga 3 Pro

15. 10. 2014
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Nejnovější produktové inovace, které stihnete nabídnout ještě v předvánoční sezóně. S čím Lenovo osloví zákazníky kupující tablety a konvertibilní zařízení?
  • Výrobce: Lenovo
  • Distributoři ČR: AT Computers, SWS
  • Distributoři SR: Asbis SK, eD‘ system Slovakia, AT Computer
  • Více informací: www.lenovo.cz

Lenovo spolu s Ashtonem Kutcherem filmovou hvězdou a produktovým inženýrem představili trojici consumer zařízení. V ČR se lokální prezentace ujali marketingová manažerka Lucie Orlovská a 4P mager & distributor account manager Pavel Janich.

Yoga Tablet 2 přichází na trh ve dvou velikostech 8“ a 10“ s Full HD rozlišením, respektive ve 13“ jako varianta Yoga Tablet 2 Pro s QHD displejem a integrovaným projektorem(!)

Nové tablety umožní použití ve čtyřech režimech „podrž, polož, postav, pověs“, a proti předchozí generaci mají větší stojánek pro lepší stabilitu a nově i otvor na zavěsení. Výdrž tabletů byla prodloužena až na 18 hodin (15 hodin s Windows).

Yoga Tablet 2 Pro s piko projektoremO lepší zvuk se postarají zvětšené, dopředu směřované reproduktory s Dolby Audio a Wolfson Master HiFi. Veze Pro má navíc 8W reproduktory doplněné o subwoofer JBL.

Kromě dvoupásmového Wi-Fi a 3G budou k dispozici také modely s LTE připojením. Vylepšen byl i fotoaparát, zadní disponuje rozlišením 8MPx a světelností objektivu f2.2, přední 1,6 MPx.

Piko projektor u 13“ tabletu umožní podle Lenova promítat obraz o uhlopříčce až 50“ (poměr stran 16:9) po dobu tří hodin.

Android i Windows

Tablety pohání čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 a 2 GB RAM. Také díky k tomu můžete zákazníkům nabídnout 8“ a 10“ modely s OS Android 4.4 nebo Windows, které budou navíc dodávány s předinstalovanou sadou Office 365 s ročním předplatným.

Desetipalcový Windows model se bude prodávat pouze v bundlu s magnetickou BT klávesnicí sloužící zároveň jako kryt. Z dalšího příslušenství budou k dispozici pouzdra a sluchátka.

Yoga Tablet 2 s Windows a přídavnou BT klávesnicíModely s Windows jsou navíc vybaveny microHDMI a díky platformě Intel podporují bezdrátový přenos videa a zvuku WiDi.

Tablety Lenovo Yoga jsou vybaveny aplikacemi Premium Apps pro sdílení a synchronizaci dat.

Osmi a desetipalcové tablety s OS Android můžete nabídnout již nyní za 5 900 Kč s DPH, resp. 7 867 s DPH. Od listopadu by měla být dostupná 10“ verze s Windows za 11 999 Kč s DPH a 13“ Yoga Tablet 2 Pro za 13 999 Kč s DPH.

Lenovo Yoga 3 Pro drží inovační náskok

Nová generace konvertibilního ultrabooku Lenovo Yoga 3 Pro je díky procesorům Intel Core M a unikátnímu kovovému pantu inspirovanému řemínkem hodinek výrazně tenčí a lehčí než její předchůdce. Konkrétně při je při zavřeném stavu ultrabook silný pouze 12,8 mm a váží 1,19 kg.

Lucie Orlovská ukazuje Lenovo Yoga 3 ProJde o jedno z prvních zařízení s procesory Intel Core M, které nevyžadují aktivní chlazení a umožňují design konstrukce s výškou pod 7 mm. Yoga je osazena nejvýkonnějším modelem, který se může přetaktovat až na 2,6 GHz. I při tomto výkonu má notebook vydržet na baterii až 9 hodin.

Závěsný systém, který dovoluje víko otevřít o 360°, je zkonstruovaný z více než 800 dílků oceli a hlinku. Místo dvou pantů nyní notebook disponuje šesti. Nový design umožňuje zcela ploché otevření o 180°.

Známé režimy použití, od kterých nese Yoga své jméno, nyní vylepšuje software Harmony, který přizpůsobuje výběr aplikací a preferencí na míru podle aktuálního používání (při čtení e-knihy změní jas a barvy, při sledování videa optimalizuje zvuk podle složení/otočení zařízení apod).

Reproduktory s certifikací Waves Audio dodává JBL. Displej má nadále QHD+ rozlišení (3200x1800 px) a chrání jej Gorill Glass.

Channelworld_ozveny

Tlačítko spuštění bylo u nové Yogy přesunuto, aby nedocházelo k nezáměrnému zapnutí/vypnutí. Nový je i napájecí konektor, který může sloužit jako třetí USB port. Konektivitu zajišťuje Wi-Fi 811c.

Yoga 3 Pro bude dostupná ve třech barvách oranžová (zatím není dostupná), stříbrná nebo champagne. Na trh se dostane v listopadu za cenu od 33 320 Kč s DPH.

Zdroj: Lenovo

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci