Hlavní navigace

McAfee uvedl nové produkty pro domácnosti

25. 3. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

McAfee, výrobce bezpečnostního softwaru, představil na pražské tiskové konferenci produktové novinky určené pro koncové uživatele. Co se mění ve verzích pro rok 2010 a jaká je cenová politika?

Krabicová licence McAfee AntiVirus Plus 2010 je určena, stejně jako ostatní novinky výrobce, pro 3 PC.McAfee uvádí na český a slovenský trh lokalizovaný bezpečnostní software McAfee AntiVirus Plus, McAfee Internet Security a McAfee Total Protection ve verzi pro rok 2010. Podle výrobce „produkty přinášejí nejrychlejší, nejjednodušší a nejefektivnější ochranu PC koncových uživatelů v celé historii společnosti“.

Výrobce nabízí novinky v plné a upgrade verzi. Upgradovat jde přitom ze starších verzí softwaru McAfee, stejně jako z konkurenčního bezpečnostního softwaru. Protože se existence bezpečnostního softwaru na PC zákazníka nijak neověřuje, vytváří se prostor pro práci se zákazníkem. „Záleží jen na prodejci, jakou verzi svému zákazníkovi nabídne,“ potvrdil pro ChannelWorld Vladimír Brož, country sales manažer McAfee pro ČR a SR.

Mezi vyzdvihované novinky bezpečnostních produktů pro rok 2010 patří například ochrana před stahováním z webu, kdy se stahovaný obsah skenuje ještě před uložením na pevný disk a uživatel je varován před případnými hrozbami, nebo hodnocení reputace adres URL, jež upozorňuje uživatele na jednotlivé webové stránky a IP adresy, které mohou být v současnosti kompromitovány. Další užitečnou vlastností je možnost automatického zálohování souborů online, nebo rodičovská kontrola.

Novinky z McAfee

McAfee AntiVirus Plus je k dostání za doporučenou koncovou cenu 1 499 Kč vč. DPH, za licenci pro tři uživatele. V případě upgrade licence je to 699 Kč vč. DPH. Nabízí základní zabezpečení pro PC, chrání uživatele při práci online před viry, spywarem a hackery. Obsahuje antivirus, antispyware a obousměrný firewall. Zahrnuje také nástroj proti phishingu a aplikaci SiteAdvisor pro hodnocení bezpečnosti webových stránek.

McAfee Internet Security prodáte za doporučenou koncovou cenu 1699 Kč vč. DPH. Cena za upgrade je 999 Kč vč. DPH. Také licence Internet Security je určena pro tři uživatele. Produkt poskytuje ochranu PC a ochranu identity před online hrozbami. Chrání před riskantními weby, nabízí antivirus, antispyware, nástroj proti phishingu a obousměrný firewall. Kromě toho obsahuje antispam, rodičovskou kontrolu, 1 GB pro online zálohování a aplikaci SiteAdvisor pro hodnocení bezpečnosti webových stránek.

McAfee Total Protection nabídnete za 1 899 Kč vč. DPH, upgrade licence není dostupná. Výrobce v této verzi nabízí všechny funkce a vlastnosti produktů AntiVirus Plus a Internet Security obohacené o další výhody, jako je například větší prostor pro online zálohování.

ICTrocenka

Produkty AntiVirus Plus a Internet Security jsou k dostání v krabicových verzích i online v lokalizované verzi. McAfee Total Protection lze prodat pouze online, případně předinstalovat do prodaných PC jako OEM licenci.

Autorizovanými distributory výrobce jsou v České republice (nově) Comguard, DNS a SWS. Na Slovensku se jedná o Comguard, eD system Slovakia a SWS Distribution. Více informací o produktech najdete na stránkách McAfee.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Radim Klabal posiluje ComSource v nové pozici delivery director
Radim Klabal posiluje ComSource v nové pozici delivery director
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Mastercard: Polovina Čechů se stala terčem kyberpodvodníků
Mastercard: Polovina Čechů se stala terčem kyberpodvodníků
IDC: Samsung opět v čele, globální trh chytrých telefonů vyrostl o 7,8 %
IDC: Samsung opět v čele, globální trh chytrých telefonů vyrostl o 7,8 %
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages