Hlavní navigace

Motorola: Mezi trendy roku 2022 budou patřit hybridní pracovní modely i kontinuita obsahu

16. 2. 2022
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © atanas.dk - Fotolia.com
Jedním z nastupujících trendů pro 2022 a další roky bude též otázka přístupu k technologiím a inovace s ohledem na inkluzivitu

Společnost Motorola uvádí, že každý nový rok s sebou přináší nové priority, kde jsou inovace v oblasti technologií prvořadé. V tomto kontextu zveřejnila přehled čtyř klíčových trendů, které je v letošním roce potřeba sledovat.

1) Práce odkudkoli jako nová práce z domova

Rok 2022 bude podle odborníků začátkem přechodu od práce z domova k práci odkudkoli. Technologické společnosti po celém světě umožňují svým zaměstnancům dlouhodobou nebo dokonce trvalou práci z domova vzhledem k výhodám práce na dálku.

Společnost Motorola předpokládá, že tento trend bude v budoucnu pokračovat, a předpovídá také nárůst produktů, řešení a služeb určených ke zlepšení vzdáleného pracovního prostředí.

Nový design kanceláří a audio/video technologie také připraví půdu pro flexibilní pracovní schůzky a nové způsoby vytváření sociálních kontaktů. Spotřebitelé se již nebudou muset přizpůsobovat nevyhovujícím technologiím nebo výrobkům.

Motorola v tomto kontextu odhaduje, že řešení umělé inteligence (AI) a rozšířené reality (AR) vytvoří pohodlná pracoviště pro zaměstnance bez ohledu na to, kde se nacházejí.

2) Technologie pro dobro

Motorola dále předpovídá, že jedním z nejdůležitějších témat mobilního průmyslu v roce 2022 a dalších letech bude zejména přístup k technologiím a inkluzivita.

V tomto kontextu je možné předpokládat, že budou zavedeny další inovace v oblasti mobilních technologií, které budou lépe reagovat na potřeby lidí z různých jazykových prostředí, osob se zdravotním postižením a osob různého pohlaví nebo rasy.

Například společnost Motorola loni spustila program Indigenous Languages, v jehož rámci zařízení podporují dva jazyky považované za „ohrožené“. Jedná se pouze o první z mnoha milníků, o které projekt Indigenous Languages usiluje, a značka předpokládá další iniciativy v této oblasti.

3) Éra monitorů

Motorola rovněž naznačuje, že monitory budou mít brzy více funkcí pro zlepšení konektivity a přidat hodnotu v práci i doma. Nové monitory budou součástí i jiných zařízení než jen počítačů a rozšíří své funkce na chytré telefony a herní konzole.

Společnost předpovídá, že technologické společnosti zaměří své úsilí na vývoj softwaru pro různé typy displejů a zařízení, aby je bylo možné bez problémů používat společně.

V technologickém průmyslu se monitory staly základním vybavením doma i v práci a tato kontinuita obsahu mezi různými zařízeními bude i nadále přinášet spotřebitelům novou hodnotu a snadné používání.

4) Nové tvary

Zatímco Motorola předpovídala rok 2021 jako rok skládacích zařízení, změnila své priority a zaměřila se na další inovace a řešení, která mají uspokojit potřeby spotřebitelů během pandemie, což vede značku k přesvědčení, že rok 2022 bude rokem nových a vylepšených tvarových faktorů.

Channelworld_ozveny

Analytici odhadují, že chytré telefony se budou nadále zdokonalovat díky technologii OLED, ohebným pantům a dalším inovacím, které umožní práci odkudkoli. Společnost Motorola věří, že ohebné displeje proniknou i do dalších konceptů a tvarů zařízení.

Zdroj: Motorola

 

ChannelWorld, který je určený pro prodejce, dodavatele služeb a profesionály v prodejním kanálu IT a CE, si můžete objednat i jako klasický časopisV tištěném speciálu vydávaném čtvrtletně, najdete články, rozhovory, komentáře, analýzy, přehledy partnerských programů a řadu dalších informací pro resellery, VAR a další profesionály, působící v oblasti prodejního kanálu a distribuce.

Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

N-able: K přechodu na MSP služby motivují hlavně výpadky IT
N-able: K přechodu na MSP služby motivují hlavně výpadky IT
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně