Hlavní navigace

Obrazem: Sophos Partner Roadshow 2018 přivezla motivaci a novinky v podpoře

1. 11. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Pražská zastávka letošního turné Sophos Partner Roadshow přinesla partnerům informace o novinkách v portfoliu i podpoře ze strany výrobce. Hlavním poselství však byla motivace k dalšímu růstu a vzdělávání se.

Společnost Sophos zavítala se svou sérií setkání Sophos Partner Roadshow 2018 po vůbec první bratislavské zastávce také do Prahy. Setkání proběhlo dne 30. 10. 2018 a přílákalo desítky zástupců partnerů tohoto výrobce.

Sophos chce spokojenější partnery a více projektů

Dopolední program vedl Patrick Müller, šéf partnerského kanálu Sophosu pro český a slovenský trh, který oznámil záměr výrobce pomoci partnerům zdvojnásobit jejich obrat. Sophos toho chce dosáhnout tím, že bude blíže partnerům a jejich byznysu.

Sophos Partner Roadshow 2018

Náš region hraje podle Müllera významnou roli v globálních ambicích Sophosu, což se má v dohledné době promítnout do rozšíření lokálního týmu. Müller uznal, že úroveň podpory dosud nerostla úměrně vůči byznysu, což chce nyní velmi rychle změnit.

V rámci strategie pro současný fiskální rok se chce Sophos kromě zvýšení spokojenosti partnerů zaměřit na koncept Synchronized Security spojující ochranu sítí a ochranu koncových bodů do uceleného přístupu. Müller by zároveň rád viděl více projektů.

Kdo není v cloudu, nezaslouží si dárky

Müller dále hovořil o prodejních argumentech Sophosu, kam řadí zejména široké portfolio s řadou příležitostí pro up-sell a cross-sell, které má malým a středním firmám ušetřit starosti se správou ekosystémů řešení od více výrobců.

Velkou pozornost si podle Müllera zaslouží cloudová konzole Sophos Central, která má partnerům přinést řadu zjednodušení při správě ekosystémů klientů. „Účet je bezplatný, a ten, kdo jej ještě nemá, ať letos nedostane nadílku od Ježíška,“ uzavřel Müller.

V neposlední řadě pak Müller oznámil uvedení nového ceníku, který se má objevit během listopadu a přinese například snížení cen pro produkty chránící koncové body. Sophos chce takto expandovat do oblasti nejmenších organizací, pro které byl dosud drahý.

Jeden příklad za všechny

Zbytek dopoledního a začátek odpoledního programu patřil detailnímu rozboru produktového portfolia a nových verzí řešení, které představili zástupci lokálního i regionálního týmu v čele se sales engineerem Michalem Hebedou.

Sophos Partner Roadshow 2018

Poslední prezentace pak patřila Pavlu Kapešovi ze společnosti      BR Technology, který prezentoval úspěšnou implementaci široké škály produktů Sophosu napříč členitou mezinárodní strukturou poboček a kanceláří společnosti UnionOcel.

Patrick Müller, který Kapešovi během jeho prezentace sekundoval, zdůraznil několik bodů včetně úspěšné spolupráce partnera a distributora (tím byl v tomto případě Annex Net), cross-sellu mnoha produktů a vytvoření uceleného řešení od jediného výrobce.

Kulaté stoly a živé ukázky

Během poslední části programu se účastníci rozdělili na čtyři skupiny a prostřídali se u stejného počtu kulatých stolů, kde se mohli blíže seznámit s konkrétními formami partnerské podpory nebo zhlédnout praktické ukázky vybraných řešení z dílny Sophosu.

Sophos Partner Roadshow 2018

Jiří Kolc u svého stolu rozebral nejdůležitější funkce partnerského portálu včetně modelu registrace projektů nebo nástrojů pro správu obchodních příležitostí. Stručně probral také licenční modely předplatného a i on vyzdvihl užitečnost služby Sophos Central.

Channelworld_ozveny

Anna Beckerová za asistence gumových kachniček představila marketingové možnosti, jež partnerský portál nabízí. Zároveň zdůraznila, že si je Sophos vědom, že je současný portál poněkud pomalý, a proto společnost připravuje jeho novou verzi.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili