Hlavní navigace

Paul Melmon je ředitelem rozšířeného pražského R&D centra Pure Storage

14. 9. 2022
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Pure Storage
Pure Storage představila své plány pro Českou republiku – rozšířila zde své výzkumné centrum a otevřela nové kancelářské prostory s 450 pracovními místy.

Společnost Pure Storage oznámila rozšíření svého pražského výzkumného a vývojového centra a dalších aktivit v České republice. Do vedení tohoto centra zároveň jmenovala zkušeného technologického lídra Paula Melmona.

Tato oznámení podle Pure Storage představují další milník v závazku společnosti pokračovat v inovacích a investicích v České republice i celém regionu EMEA (Evropa, Blízký východ, Afrika), a podpořit tím globální růst.

Praha jakožto významný technologický hub zaujala společnost Pure Storage zejména svou strategickou polohou stejně jako širokou nabídkou talentovaných specialistů a kvalitním vzdělávacím systémem.

Své výzkumné a vývojové centrum zde založila na jaře roku 2020 a během dvou let své existence a rozvoje přilákala řadu špičkových talentů z České republiky i ze zahraničí. Od otevření centra zdvojnásobila počet svých technických expertů a v letech 2023 a 2024 plánuje růst podobným tempem.

Pure Storage dlouhodobě investuje do inovací více, než je oborovým standardem; téměř 20 % jejích příjmů jde zpět do R&D. I díky práci pražského centra společnosti vzrostly příjmy za druhé čtvrtletí účetního roku 2023 meziročně o 30 % a příjmy z předplacených služeb o 31 %.

Nový ředitel…

Scílem podpořit plánovanou expanzi byl do funkce ředitele českého R&D centra jmenován již zmiňovaný Paul Melmon. Do společnosti Pure Storage nastoupil v roce 2020 jako viceprezident pro vývoj v oddělení Digital Experience.

Před svým příchodem do Pure Storage působil jako technologický ředitel ve společnosti Colibri Group, kde zodpovídal za vývoj a provoz SaaS řešení sloužícího více než 1 milionu odborníků. Vystudoval informatiku a matematiku na Kalifornské univerzitě.

Z výsledků pražského R&D centra jsme nadšeni. Plánujeme zdvojnásobit počet jeho zaměstnanců a převzít další strategické iniciativy napříč několika obchodními jednotkami,“ uvedl při jmenování Melmon.

… i nové prostory

V kontextu expanzních plánů Pure Storage otevřelo vedle svého stávajícího sídla nové kanceláře v Karlíně, který je díky vysoké koncentraci IT odborníků a technologických firem známý svou inovativní atmosférou. Nové kanceláře zahrnují 450 moderních pracovních míst.

Rozšířená investice přináší významné příležitosti pro spolupráci jak mezi firmami, tak i mezi zaměstnanci v technologickém sektoru, vytváří nové pracovní příležitosti a stimuluje hospodářský růst,“ uvedla Christy Agor, chargé d’affaires, Velvyslanectví USA v České republice. 

Channelworld_ozveny

Výzkumné a vývojové centrum v Praze je jedním z pěti globálních výzkumných a vývojových center společnosti Pure Storage. Dvě se nacházejí v USA, v Mountain View v Kalifornii a v Bellevue ve státě Washington, další jsou v kanadském Vancouveru a v Bangalore v Indii.

Zdroj: Pure Storage

Nové články do mailu

 

Chcete mít každý týden přehled o informacích pro resellery, dodavatele služeb a profesionály v prodejním kanále IT a CE? Objednejte si náš mailový servis. Objednat si lze i newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze serverů vydavatelství Internet Info.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Seyfor dokončil akvizici části společnosti Digitask
Seyfor dokončil akvizici části společnosti Digitask
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI