Hlavní navigace

Podniková data chráněná a centralizovaná

8. 7. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Synology
Specializovaná řada Synology ActiveProtect pro ochranu dat kombinuje centralizovanou správu s vysoce škálovatelnou architekturou.

Organizace a podniky v dnešní době vytvářejí a ukládají data ve stále rychlejším tempu. I proto společnost Synology na začátku června představila zařízení ActiveProtect pro škálovatelnou, centralizovanou a zjednodušenou ochranu podnikových dat. Jedná se o specializované zálohovací systémy, které poskytují komplexní ochranu kritické podnikové infrastruktury, optimalizované pro rychlost, snadné použití a nákladovou efektivitu.

„Uvedení řady ActiveProtect odráží neustálý závazek Synology poskytovat našim uživatelům nástroje pro správu jejich nejcennějšího aktiva – dat,“ řekl Philip Wong, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Synology. „V dnešním rychle se měnícím digitálním světě čelí podniky bezprecedentním výzvám při ochraně svých dat. S novou nabídkou ActiveProtect chceme poskytnout organizacím všech velikostí nástroje pro efektivní řešení kybernetické bezpečnosti.“

Bez slepých míst

ActiveProtect centralizuje celopodnikovou ochranu dat, úkoly a zařízení a poskytuje jednotnou správu a kontrolu. Komplexní pokrytí koncových bodů, serverů, hypervizorů, úložných systémů, databází a služeb Microsoft 365 a Google Workspace výrazně snižuje slepá místa v zabezpečení IT a potřebu provozovat několik řešení ochrany dat.

„Organizace musí udržovat příliš složité a nákladné strategie ochrany dat a my se snažíme vyřešit všechny výzvy najednou pomocí ActiveProtect,“ uvedl Jia-Yu Liu, výkonný viceprezident společnosti Synology. „ActiveProtect je výsledkem rozsáhlého výzkumu, vývoje a zkušeností s prací s našimi zákazníky. Jsme přesvědčeni, že dodáváme řešení, které překoná očekávání moderních podniků.“

IT týmy mohou rychle nasadit zařízení ActiveProtect během několika minut a vytvořit komplexní plány ochrany dat prostřednictvím globálních zásad pomocí centralizované konzole. Od implementace zásad neměnnosti a izolace až po provádění obnovovacích postupů je ActiveProtect navrženo intuitivně, což výrazně snižuje náklady na provoz.

Škálovatelné pro každou organizaci

Každé zařízení ActiveProtect může pracovat v samostatném nebo clusterovém režimu. Úložná kapacita může být vrstvena s úložnými řešeními Synology NAS/SAN, objektem C2 Storage a dalšími zařízeními ActiveProtect v clusteru. Kromě toho lze stávající nasazení Synology Active Backup for Business spravovat z jednotného rozhraní, což poskytuje vysokou fl exibilitu nasazení.

Speciálně navržená zařízení ActiveProtect využívají inkrementální zálohy s globální a mezipodnikovou deduplikací na straně zdroje, což zajišťuje rychlé zálohování a replikaci s minimálním využitím šířky pásma. ActiveProtect je až sedmkrát rychlejší při zálohování s typickým poměrem deduplikace přesahujícím 2 : 1, což výrazně snižuje provozní náklady.

Rozšiřující se ekosystém

V roce 2023 společnost Synology uvedla na trh aktualizace, kterými rozšířila záběr správy dat a zabezpečení. Vedle adaptivního vícefaktorového ověřování představila i řešení pro pevná úložiště a vylepšenou detekci ransomwaru. V oblasti ochrany dat patřily k významným novinkám podpora obnovy ze zálohy pro macOS a podpora VMware vSphere 8.0.

KL24

ActiveProtect bude k dispozici prostřednictvím distributorů a partnerů Synology v průběhu roku 2024.

Zdroj: Synology

Čtěte dále

Sophos přebírá společnost Secureworks
Sophos přebírá společnost Secureworks
&Meetings: Pracovníky trápí problémy s nekompatibilním vybavením v zasedačkách
&Meetings: Pracovníky trápí problémy s nekompatibilním vybavením v zasedačkách
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Sophos: Ransomwarem byly zasaženy dvě třetiny zdravotnických organizací
Sophos: Ransomwarem byly zasaženy dvě třetiny zdravotnických organizací