Hlavní navigace

Řada notebooků Lenovo ThinkPad T dostala čtyři nové modely

29. 7. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Lenovo přináší čtveřici odolných byznysových zařízení z vlajkové řady notebooků ThinkPad T. Poskytují jak jinak vyšší výkon i přenosnost.

Čtrnáctipalcový ThinkPad T460 doplňuji jeho odlehčená verze ThinkPad T460s, profesionální ThinkPad T460p a o palec větší model ThinkPad T560. Novinky si zachovávají design předchozí řady a přidávají vlastnosti pro zabezpečení firemních dat.

Vyšší výkon i výdrž z nich dělá jasnou volbu pro uživatele, kteří od svého notebooku očekávají spolehlivost při práci v kanceláři i na cestách. 

Inovace nestárnoucích klasik

Lenovo ThinkPad T460

Notebooky ThinkPad T460 a T560 představují zařízení pro jednotlivce a firmy, které hledají spolehlivé a snadno přenosné pracovní zařízení. Jejich ýhodou je škálovatelný výkon. Disponují až 32 GB RAM, grafikou až NVIDIA GeForce 940MX a lze je osadit rychlým PCle úložištěm. Požadovaný výkon pro profesionální úlohy zajišťuje procesor až Intel Core i7-6600U.  

Čtrnáctipalcový displej notebooku ThinkPad T460 je volitelně dostupný v HD nebo Full HD rozlišení s antireflexní technologií a možností dotykového ovládání. ThinkPad T560 má úhlopříčku 15,6 palce a je odolnější proti šmouhám. I zde si uživatelé mohou zvolit rozlišení displeje v kvalitě HD, Full HD, ale i 3K.

Spolu s vysokým výkonem nabízejí tyto modely také velmi slušnou mobilitu na cestách, oproti předchozí generaci opět doznaly snížení váhy. ThinkPad T460 začíná na 1,7 kg, zatímco ThinkPad T560 na 2,3 kg. Až 14hodinová výdrž baterie na jedno nabití, resp. až 16 hodinová výdrž u T560 pak uživatelům zajistí produktivitu po celý den.

Zvýšenou odolnost a pevné materiály, která zvládnou otřesy i malý pád notebooků ThinkPad T460 i T560 potvrzuje i testování podle armádních standardů MIL-SPEC tak, aby vydržely polití 500 ml vody.

O bezpečnost uložených dat se postará čtečka otisků prstů a Smart Card Reader s čipem Trusted Platform Module (TPM) zabraňující neoprávněnému přístupu do zařízení.

Lenovo ThinkPad T560

Odlehčené „esko“

Notebook ThinkPad T460s v sobě kromě odolnosti a výkonu výše uvedených modelů spojuje funkčnost a díky nízké váze i přenosnost. Poháněný až šestou generací procesorů Intel Core s technologií vPro a pamětí až 24 GB DDR4 si poradí i s náročnými pracovními úlohami.

ThinkPad T460s váží jen 1,4 kg, nabízí až 10,5hodinovou výdrž baterie a až 10x rychlejší Wi-Fi

Vysoký výkon na cesty

Požadavky na vysoký podnikový výkon uspokojí pracovní stanice ThinkPad T460p. Ten je poháněn čtyřjádrovými procesory Intel Core řady H, které přinášejí až 1,7x vyšší výkon než procesory Intel Core řady U.

Zároveň disponuje dedikovanou grafickou kartou, rozšířenými možnostmi dokování a optickou mechanikou. Zvládne pracovat až 12 hodin bez  nutnosti dobíjení a nabízí široké možnosti konektivity pro pohodlnou práci.

Ceny a dostupnost

Notebook ThinkPad T460 je dostupný za cenu od 33 890 Kč s DPH. Jeho tenčí verze ThinkPad T460s je na trhu dostupná za cenu od 45 790 Kč včetně DPH.

Výkonný notebook ThinkPad T460p je dostupný za cenu od 38 790 Kč s DPH.

Channelworld_ozveny

15,6palcový ThinkPad T560 je u nás dostupný za cenu začínající na 33 690 Kč včetně DPH.

Zdroj: Lenovo

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů