Hlavní navigace

Windows 7: Kdy budou česky a za kolik?

3. 7. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Na blogu Microsoftu se objevily informace o dostupnosti jednotlivých jazykových verzí a ceně upgrade a full verzí Windows 7. Jaké budou podmínky prodeje v České republice?

Nové balení Windows 7: jednoduchý design, snadné otevírání a recyklovatelnostNa oficiální stránce The Windows Blog zástupci Microsoftu oznámili datum dostupnosti jednotlivých jazykových verzí Windows 7 a předpokládané ceny v USA.

Již 22. 10. budou licence Windows 7 dostupné ve čtrnácti jazycích, hned 31. 10. pak přibude zbylých 21 jazyků, mezi které patří i čeština. Z hlediska přechodu na nový systém je důležitá informace, že jazyková verze produktu Windows Vista, kterou zákazníkovi dodáte, bude stejná jako jazyková verze systému Windows 7, kterou obdrží po provedení upgradu.

Na Windows blogu se uvádějí také předpokládané koncové ceny upgrade a full verzí Windows 7. Zveřejněné informace naznačují, že ceny nového operačního systému by měly být v USA nižší než v případě Windows Vista.

Zeptali jsme se proto na podmínky, které čekají české prodejce, Lukáše Křováka, produktového manažera divize Windows Client společnosti Microsoft. „Pro Evropský hospodářský prostor (EEA) je stanovena jednotná cena plné licence, upgrade licence v tomto regionu nebude dostupná. Pro stanovení přibližné ceny lze vycházet ze současných cen plných licencí systému Windows Vista Home Premium, Business a Ultimate, neboť ceny Windows 7 příslušné edice budou ekvivalentní. Do konce roku 2009 pak bude cena plné licence snížena na cenu upgrade licence.  Přibližnou cenu lze odvodit ze současných cen upgrade licencí Windows 7 v kamenných obchodech a na internetu, opět s ohledem na možný pohyb kurzu koruny vůči euru."

Doporučené koncové ceny krabicových licencí Windows 7 pro EU včetně DPH tedy jsou:
Home Premium             €199.99         
Professional                   €309.00         
Ultimate                           €319.00

Uvedené ceny budou platné od 1. 1. 2010. Jak zmínil Lukáš Křovák výše, do konce roku 2009 bude Microsoft nabízet Windows 7 za cenu upgrade licencí. Vyplatí se vám proto nakoupit na sklad, protože se bude jednat zhruba o tyto ceny:

Home Premium            €119.99
Professional                  €285.00
Ultimate                          €299.00

Ceny jsou uváděny v eurech, neboť platí jednotná cena pro celou EU a distributoři nakupují tyto licence za eura. Z toho důvodu bude dalším důležitým faktorem ceny v distribuci aktuální kurz koruny a eura. Finální koncovou cenu si budete jako prodejci samozřejmě vždy stanovovat sami.

Možnost prodávat Windows 7 máte již nyní prostřednictvím programu technologické záruky (Windows Upgrade Option), o kterém jsme vás podrobněji informovali ve středu. Program je postavený na jednoduchém principu, kdy k OEM dodáte zákazníkovi kupón, který využije k registraci žádosti o upgrade na Windows 7 v momentě, kdy budou na trhu. U krabicové verze systému musí zákazník vyplnit žádost o upgrade systému. Prodej krabicové verze za cenu upgrade licence bude možný od 31. 10. 2009, kdy bude dostupná lokalizovaná verze operačního systému.

KL24

Autorizovanými distributory softwaru Microsoftu jsou v České republice ABC Data (pouze OEM), AT Computers (pouze OEM), eD system Czech, SWS a Tech Data Distribution. Na Slovensku jde o Asbis SK, eD system Slovakia a SWS Distribution SK.

Další podrobné informace pro prodejní partnery naleznete na stránkách Microsoftu Partnerská řešení pro Windows 7.

Čtěte dále

Jak se proaktivně bránit moderním hrozbám? Ukáže Cyber Security 2024
Jak se proaktivně bránit moderním hrozbám? Ukáže Cyber Security 2024
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook