Hlavní navigace

Workshop eD system Czech přinesl novinky i soutěž v čepování piva

29. 5. 2014
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: eD system Czech
Společnost eD system Czech uspořádala pro své partnery sérii workshopů. Jak vypadla pražská zastávka v Pubu se značkami Lynx, Epson, Microsoft a Toshiba?

Setkání společnosti eD system Czech s partnery se v Praze uskutečnilo 15. 5. v prostorách Pilsner Urquel Baru The Pub.

V rámci workshopu, který distributor pořádá ve spolupráci se svými partnery Epson, Lynx, Microsoft, Optoma a Toshiba, měli dealeři možnost se seznámit s hlavními novinkami jejich produktového portfolia.

Po prezentacích výrobců nechyběla tombola o zajímavé ceny a samozřejmě posezení u plzeňského piva. To si mohli partneři natočit sami a soutěžit přitom v počtu pivních „čárek“ proti ostatním stolům.

Po uvítání a úvodním slově Dany Guziurové, ředitelky pražské pobočky eD system Czech, zahájil přednáškovou část Michal Útrata, business unit manager PC Lynx & PC components, s novinkami a plány u značky Lynx.

Za rok 2013 se podařilo zvýšit prodeje počítačů této značky o 13 % na 17 229 kusů a za první kvartál letošního roku dosáhl růst prodeje dokonce 15 %.

Michal Útrata, business unit manager PC Lynx & PC componentsV roce 2014 se bude Lynx soustředit na rozšíření nabídky pro hráče, spuštění nového webu a on-line konfigurátoru, komunikaci na sociálních sítích a prodej přes e-tail.

Celkový počet konfigurací má být rozšířen na 60 při 90% dostupnosti skladem. Základní řady PC Lynx tvoří easy, eXpress, PowerMedia a Office Pro (s pasivním chlazením a pětiletou zárukou). V oblasti gamingu to jsou řady easy Game, eXpress Game, PowerMedia Game a výkonné pracovní stanice PowerMedia Workstation.

Z marketingových aktivit zmínil Michal Útrata partnerství se společností Grunex pro komunikaci v rámci herní komunity, uspořádání turnaje Lynx LAN tour a spolupráci se sdružením Besip na interaktivní učebně a dalších motoristických akcích.

Daniel Jíra přednesl novinky v noteboocích, ultraboocích a tabletech značky ToshibaDaniel Jíra přednesl novinky v noteboocích, ultraboocích a tabletech značky Toshiba. Řada Satellite C ve variantách 15“ a 17“ nabídne možnosti dotykového displeje, provedení v matné černé nebo zářivých barvách (bílá, stříbrná, červená) a široké možnosti připojení přes HDMI, USB 3.0 a BT 4.0.

V řadě Satellite L je navíc i 14“ model. Všechny tři úhlopříčky (volitelně s dotykovými displeji) se pochlubí zvukem z reproduktorů Onkyo a ovládáním přes clickpad. K dispozici jsou ve stříbrné, bílé a černé barvě.

Série Satellite P s 15“ a 17“ modely je vyvedena v broušeném hliníku a kromě clickpadu nabídne bezrámečkovou podsvícenou klávesnici. Nejlepší zvuk ve své třídě mají zajistit reproduktory harman/kardon. Zajímavostí je možnost převodu zobrazení obrazu v plné Ultra HD kvalitě pro UHD televizory.

V ultraboocích zmínil Daniel Jíra 13“ řadu Portége Z s matným displejem a magneziovým šasi. Jeden z nejlehčích ultrabooků váží pouze 1,12 kg při tloušťce 15,9 mm. Přitom poskytuje plnohodnotnou konektivitu s porty běžné velikosti.

Z tabletů s OS Android pak upozornil na 10“ řadu Excite, která v provedení Pro nabídne rozlišení 2 560x1 600 px a procesory Nvidia Tegra4. S Windows 8.1 Toshiba nabízí Encore WT8 s procesorem Intel Atom Z3740D a 8“ displejem o rozlišení 1280x800 px.

Marcel Divín nejprve shrnul výsledky společnosti Epson v ČR a SR v roce 2013, kde meziročně rostla o 13 %. Poté představil tým Epsonu a autorizované distributory.

Upozornil na letošní výraznou obměnu portfolia projektorů a samozřejmě také na technologii 3LCD. Mezi novinkami stojí za zmínku interaktivní projektor Epson EB-595wi s ultrakrátkou projekční vzdáleností, který umožní dotykové ovládání bez potřeby pera, a také připravované projekční brýle Moverio (za 600 eur), kterými chce Epson konkurovat Google Glass.

Marcel Divín, Epson Poté zmínil změny na trhu tiskáren, kde výrazně roste podíl inkoustových zařízení, a také důležitost výpočtu TCO (celkových nákladů na vlastnictví tiskárny) v porovnání s pořizovací cenou.

Nové řady firemních tiskáren WorkForce Pro 5000 budou vybaveny inovovanou tiskovou hlavou PrecisionCore (Piezo inkoustový tiskový systém s proměnlivou velikostí inkoustových kapek). Pro SMB Epson nabízí 22 tiskáren, připravil cenovou podporu pro malé tendry (již od tří kusů), demo program a možnost speciální ceny i na kombinace tiskárny a spotřebního materiálu.

V inkoustových tankových systémech Epson celosvětově zdvojnásobil prodeje a uvádí nové A3 tiskárny L1300 a L1800. Za upozornění stojí nová cenová struktura, demo program a testovací jednotky. Po prezentaci skenerů došla řada na partnerský program a specializované informace a podporu, které jsou dostupné na portálu www.epson.cz/portal.

Petr Malecha  z MicrosoftuPetr Malecha  z Microsoftu svou prezentaci zaměřil na Office 365, které vašim zákazníkům za měsíční předplatné zajistí v rámci balíku vždy poslední verzi kompletního balíku Office a Office Web Apps,  Exchange Online s 50GB schránkou, SharePoint Online s 25 GB pro ukládání dat a sdílení dokumentů a komunikační platformu Lync Online.

Jako hlavní důvody přechodu do cloudu uvedl Petr Malecha možnost udržet dynamiku obchodu, soustředit se na podnikání (ne na chod IT), možnost využívat neustále inovace, zvýšení angažovanosti a spolupráce díky univerzálnímu přístupu a nepřetržitý chod a zotavení po havárii.

Microsoft nabízí šest různých balíků odstupňovaných funkcemi od domácností s 1-5 zařízeními, přes malé a střední firmy, po velké podniky, státní správu a školství. Office 365 pro SMB je navíc součástí licenčního programu Open.

 Josef Kočica, OptomaPoté Malecha dodal, že používat lze Office 365 již do několika hodin od pořízení, přičemž plné nasazení je otázkou několika dní. Zmínil také faktor bezpečnosti, kdy data centra Microsoftu splňují podstatně náročnější požadavky na zabezpečení než běžné serverovny, a vyvrátil i další mýty zákazníků a partnerů o Office 365. Závěrem prezentace pak upozornil na možnosti cloudové infrastruktury Microsoft Azure.

Channelworld_ozveny

Jako poslední s prezentací novinek u společnosti Optoma vystoupil Josef Kočica, který partnery seznámil také s aktuálními promo akcemi.

Poté se již otevřel raut a rozjela se soutěž v čepování piva.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?