Odborníci z IT distribuce se sešli na eD EXPO v Praze

eD system a.s.  | 28. 3. 2023 12:20

Ostrava, 24. 3. 2023 – Desítky zástupců světových IT výrobců a stovky odborníků z branže se ve středu 22. března sešly na největší jarní IT distribuční konferenci eD EXPO. Ta opět zkombinovala tradiční fyzické setkání v Praze s živým online vysíláním. Propojila tak více než tisícovku odborníků napříč Českem a Slovenskem.

Přes šest stovek návštěvníků v Praze a více než pět set sledujících online. To je bilance letošní konference eD EXPO, kterou ve středu 22. března v prostorách pražského Clarion Congress hotelu uspořádal distributor eD system. „Již potřetí jsme konferenci realizovali ve formátu 2 v 1, který zákazníkům poskytuje maximální volnost při volbě účasti. Ať už za námi chtějí dorazit osobně do Prahy, nebo preferují online formu účasti, my jim umožňujeme obojí,“ vysvětlila koncept akce event manažerka eD system Martina Brauner.

Konferenční den v Praze i online začal po desáté hodině ranní. Úvodního slova se ujal marketingový ředitel eD Šimon Churý, který společně s moderátorkami Dominikou Tvrdoňovou a Hankou Koutnou odstartovali celodenní program. Ten si pro návštěvníky připravila čtyřicítka zapojených IT značek a čítal 24 odborných přednášek, třicítku výstavních stánků na ploše, tři samostatné výstavní sály nebo speciální přednášku.

Ve třech přednáškových sálech se za mikrofonem vystřídali zástupci značek jako Avast, Brother, Canon, Epson, HP, Intel, Lenovo, Microsoft, Samsung, Xerox a dalších, kteří posluchačům představili novinky letošního roku i top produkty pro aktuální sezonu. Celkem zaznělo 24 odborných přednášek, které navíc doplnila speciální přednáška na téma Kyberbezpečnost v reálném životěv podání IT manažera firmy E LINKX Jiřího Poláška. Všechny přednášky byly vysílány živě online, zhlédnout je tedy mohli i diváci připojení na dálku. Díky dostupným záznamům bude po skončení akce k dispozici navíc také archiv všech přednášek, zákazníci si je tak budou moci poslechnout i zpětně.

Centrem dění se stal hlavní sál, který zaplnila více než třicítka výstavních stánků. Návštěvníci si mohli produkty nejen prohlédnout, ale rovnou i vyzkoušet. Mezi vystavovateli se objevily například značky APC, Aruba, Avast, Brother, Eizo, Fujitsu, Intel, iGET, Lenovo, LG, Tesla a další. Na ploše o rozloze 1.200 metrů čtverečních čekala také spousta zábavy, mimo jiné herní koutek Samsung, networkingová zóna Xerox nebo recyklační box u stánku REMA Systém. Kromě hlavního sálu byly připraveny také samostatné sály značky AOC/Philips, Epson a Canon. Ani v nich se návštěvníci nenudili, užít si mohli výběrovou kávu od baristy, míchané drinky nebo focení na titulní stranu magazínu eDéčko.

Jak je již tradicí, diváky připojené online po celý den prováděla konferencí eD reportérka Hanka Koutná. Ta navštívila vybrané stánky i výstavní sály značek. O tom, co se na konferenci zrovna děje se pak diváci mohli dozvědět také prostřednictvím pravidelného zpravodajství na sociálních sítích distributora.

I tentokrát si organizátoři pro účastníky připravili novinku. Byla jí nová konferenční platforma a mobilní aplikace Eventee. Ta nabídla důležité informace o eD EXPO pohromadě a návštěvníci tak měli vše potřebné vždy po ruce. „Diváci připojení online mohli díky vysílací platformě živě sledovat všechny přednášky i stream eD reportérky. Těm, kteří s námi byli v Praze pak přišla vhod mobilní aplikace – našli v ní program celého dne, rozpis přednášek nebo organizační informace. Zároveň aplikace přinesla řadu nových funkcí, jako uložení přednášek mezi oblíbené, pravidelné notifikace nebo oblíbenou social wall,“ přiblížila novinku Martina Brauner.

V průběhu celého dne si návštěvníci užili také intenzivní networking. Prostoru pro obchodní schůzky a setkání bylo více než dost. Zákazníci i zástupci značek mohli využít místnost vyhrazenou pro jednání nebo networkingové zóny. Informacemi nabitý program byl odlehčen příjemnými coffe breaky a obědem. Celodenní informační marathon uzavřelo vyhlášení soutěžního kvízu, ze kterého si výherci odnesli například projektor Epson, LCD monitor Lenovo, externí SSD SanDisk nebo tiskárnu Brother.

Po ukončení denní části se centrum dění přesunulo na Pražskou tržnici, konkrétně do Haly 13. Ve znamení Street art zde proběhla večerní VIP party, která hostila téměř čtyři stovky významných hostů a obchodních partnerů eD. Programu vévodilo vystoupení rappera LIPO s kapelou a taneční vystoupení Street dance. Téma večera doplnil také doprovodný program, jehož součástí bylo Laser grafiti nebo tematický foto koutek. O hudební doprovod do pozdních hodin se pak postaral oblíbený DJ Lowa a samozřejmostí byl bohatý raut s otevřeným barem.

Tiskový kontakt eD system a. s.:
Šimon Churý
+420 724 222 045