Hlavní navigace

Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb příležitosti v tiskových službách

29. 11. 2023
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
V posledním vydání letošního roku jsme vyzpovídali Pavla Klimuškina a Víta Vojtěška z TD SYNNEX, zasedli ke Kulatému stolu s tiskovými vendory a podívali se na vybrané trendy v oblasti bezpečnosti.

Vážení čtenáři,

ačkoli pětiletý plán centrálně plánované ekonomiky sovětského modelu je už záležitostí hluboké minulosti, jsou oblasti, kde takzvaná pětiletka žije dál. Můj předchůdce Matěj Čuchna před dekádou nastoupil do ChannelWorldu jako redaktor, po pěti letech se stal šéfredaktorem a přijal mě jako redaktorku. Po dalších pěti letech mi předal šéfredaktorskou štafetu a já se těším, co moje druhá pětiletka v ChannelWorldu přinese. Doufám, že ji prožijete se mnou.

Kudy kráčíš, distribuce? O nové éře, takzvané době distribuční, hovoří v hlavním rozhovoru tohoto čísla Pavel Klimuškin ze společnosti TD SYNNEX. Podle něj je dalším krokem pro distributory princip one stop shop, tedy že zákazník nakoupí vše pod jednou střechou. O to důležitější bude škálovatelnost služeb a byznysu jako takového a i zde budou reselleři hrát důležitou roli.

Dalším tématem tohoto čísla jsou tisková zařízení, o nichž jsme hovořili s trojicí výrobců a jedním distributorem u Kulatého stolu. Kromě modelu tisku jako služby (PraaS) došlo i na debatu nad příležitostmi v oblasti zdravotnictví. Zkuste se tedy zeptat svého praktického lékaře, jak je daleko s digitalizací své kartotéky, a případně mu můžete pohotově nabídnout pomocnou ruku.

Budoucí měsíce naznačí, zda se konečně dočkáme vytouženého oživení na všech frontách. Ostatně analytické společnosti se shodují v tom, že růst počítačového trhu je takřka na dohled, na poli chytrých telefonů zase dělá vlny mladá značka Transsion. Doufejme, že nadcházející vánoční sezóna přinese radost nejen obdarovaným, ale i vám, vendorům a resellerům.

Milí čtenáři, klidný závěr neklidného roku a hlavně příjemné svátky vám přeje

Zuzana Peroutková Bičíková, šéfredaktorka


Jak získat ChannelWorld?

Zaujalo vás nové číslo? Navštivte naši on-line trafiku a po vybrání titulu ChannelWorld si pohodlně zakupte libovolné číslo přímo od svého stolu. Časopis je také k dispozici v elektronické verzi zde.

MMF24


Nejste ještě registrování na webu ChannelWorldu? Registrace vám umožní přístup k obsahu a službám pro resellery, mezi které patří pravidelný informační newsletter Channel News, nebo přístup do vyhledávače distributorů.

Podělte se s námi také o vaše náměty a tipy. Zajímá nás, co byste si chtěli přečíst a jaký máte na ChannelWorld názor. Pište na channelworld@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Vychází ročenka TOP 100 ICT společností v České republice
Vychází ročenka TOP 100 ICT společností v České republice
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Editorial: Vychází nový ChannelWorld
Editorial: Vychází nový ChannelWorld