Hlavní navigace

Fotoreport: eD World 2015 ukázal, co letí v IT

26. 10. 2015
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Hlavní oznámení a zajímavé produkty z obří výstavy vám přinášíme v souhrnné fotoreportáži.

Na eD world 2015 v pražském hotelu Clarion dorazilo na 900 návštěvníků. Společnost eD system Czech je nalákala na třicet prezentací novinek v IT, více než padesát stánků s vystavenými produkty a další doprovodný program, kterým provázela moderátorka Iva Kubelková.

Ředitel marketingu Daniel Vondráček přivítal účastníky jménem celého managementu a hned v úvodu vzpomenul akvizici obchodních aktivit společnosti Agora DMT, díky které eD system v ČR může nabídnout o 600 mobilních zařízení a 3 000 druhů příslušenství pro tablety i mobily. Zástupci týmu mobility měli vyhrazen samostatný stánek, na kterém se na ně dealeři mohli přes den obracet s dotazy.

Daniel Vondráček, ředitel marketingu eD system Czech, Iva Kubelková, moderátorkaZpestřením byl i speciální „koutek“ společnosti 3D V360, se kterou eD system uzavřel strategické partnerství, a jež se zabývá pořizováním 3D fotografií produktů. Reselleři se zde kromě získání dalších informací mohli nechat „prostorově vyfotit“ a zaslat si svůj 3D snímek na e-mail, čehož využila i Iva Kubelková. Svůj fotokoutek připravila i společnost Canon, prezentovala zde kancelářské troje imageRunner, které letos otevřela do volné IT distribuce.

Samostatná prezentace a stánek byly věnovány také pro eD Financing – službu financování pro partnery, jejíž spouštění oznámil eD system na minulé konferenci eD Expo 2015. Kromě toho nechyběly stánek a přednáška zaměřené výhradně na eD Shop a eD Market.

Daniel Vondráček také vzpomenul závazek obhájit loňské prvenství v anketě ChannelWorld Awards o Broadline distributora roku (hlasování zde). Letos se eD system Czech zavázal, že za každý získaný hlas vysadí jeden živý strom, a tento závazek podpoří komunikační kampaní s členy managementu.

eD world 2015Vyzval také partnery, že se mohou připojit k eD systemu v podpoře lidem v těžkých situacích skrze tzv. eD fond pomoci. Přímo na konferenci byla pro tyto účely připravena zapečetěná kasička.

Pro nejpilněji pracující přivezla společnost na eD World také mobilní nabíjecí box, ve které si účastníci mohli kdykoliv dobít své mobilní telefony.

V závěru konference nemohla chybět velmi očekávaná tombola, ve které účastníci mohli vyhrát kromě dalších cen v hodnotě 200 000 korun také elektro-kolo značky Leaderfox.

Z přednášek a výstavy

Navštívili jsme přednášku Michala Pavlorka, šéfa e-businessu, který prezentoval vylepšení B2B platformy eD shop za poslední rokNavštívili jsme přednášku Michala Pavlorka, šéfa e-businessu, který prezentoval vylepšení B2B platformy eD Shop za poslední rok. U kontaktů všech obchodníků například nyní uvidíte jejich on-line status a víte tak, kdy se na ně můžete obrátit. Dalším vylepšením jsou zmíněné 3D obrázky, díky kterým si můžete zboží prohlédnout prostorově ze všech stran (a u notebooků třeba zkontrolovat konektory nebo uložení baterie). V létě eD system Czech také zahájil elektronickou distribuci softwarových licencí. Nyní je dostupná pro produktové rodiny Microsoft Windows a Office a budou přibývat další.

Michal Útrata ukázal, jak chce eD system Czech s prodejci oslovit zákazníky, na které se bude vztahovat nová el. evidence tržeb. Jako výrobce počítačů Lynx se spojil firmou Consulta, distributorem pokladen a tvůrcem pokladního softwaru Conto, a společně vyvinuli pokladní systém. Celé řešení zahrnuje dotykový monitor, počítač, tiskárnu účtenek, Windows 10 a software Conto.

Michal Útrata, eD system Czech

Koncová cena verze mini začíná na 15 990 Kč bez DPH, restauracím nabídnete rozšířenější verzi za 17 990 Kč bez DPH, nejvyšší model zahrnující skladové hospodářství a možnost připojit mobilní číšníky stojí necelých 20 tis. Instalace je v ceně a lze nabídnout i balík servisu na místě do 48 hodin včetně víkendů.

Jaroslav Bednář, Adata

Na stánku společnosti Adata  nás zaujal nárazům odolný externí disk HD650, který můžete nabídnout za 1 690 Kč s DPH. K němu existuje i vodotěsná verze, která je o 50 korun dražší. V SSD discích pak Jaroslav Bednář upozornil, že díky TLC technologii může Adata nabídnout jedny z nejlevnějších modelů.  

Díky nedávné akvizici eD system rozšířil nabídku o sportovní hodinky Suunto

Díky nedávné akvizici eD system rozšířil nabídku o sportovní hodinky Suunto, které patří do finské rodiny Amer Sport zastřešující značky jako Salamon či Atomic. Suunto oslovuje sportovce a outdoor nadšence, kteří chtějí sledovat svůj výkon a vidět výsledky on-line. Podporuje iOS i Android. Nejoblíbenější přístroje podle slov Romana Šaňka mají integrovanou GPS či měřič tepu a lze do nich stáhnout i aplikaci pro zlepšování výkonu. Jejich cena se pohybuje od 10 do 14 tis. korun, ale Suunto nabízí i levnější fitness varianty pod 10 tisíc.

Značku GoClever budete znát spíše jako výrobce smartphonů, tabletů a navigací. Nyní se však zaměřuje i na chytré hodinky a nové produkty, jako jsou drony a chytrou domácnost. V této oblasti přijdou také reproduktory, světla a projektory.

Rozrůstající se portfolio GoClever

Pod samostatnou značkou Zoom.Me výrobce dodává digitální rámečky, do kterých lze bezdrátově (Wi-Fi i 3G verze) odesílat fotografie například rovnou ze smartphonu. Jejich cena se bude pohybovat mezi 2-2,5 tis. korun.

Branislav Ides představil nový prezentační a konferenční software Intel Unite

Branislav Ides představil nový prezentační a konferenční software Intel Unite, který může běžet ideálně na mini počítači NUC. Ten je připojen k projektoru či velkému monitoru. Kdokoliv se k němu pak může připojit ze svého PC přes on-line login přes síť či internet přihlásit a přenášet do něj obraz včetně možnosti moderování.

Meteostanice Oregon, kabeláž UGreen a powerbanky Power Box

Zajímavým rozšířením vašeho sortimentu mohou být meteostanice. Pod značkou Oregon naleznete u eD systemu jak profesionální, tak modely pro běžné domácí použití. V případě, že byste hledali další značku kabeláže, adaptérů a konektorů, můžete zkusit UGreen. Stejný dovozce na trh dodává také powebanky značky Powe Box, která zaujme i modely s kapacitu až 30 000 mAh. 

Josef Kočica ze společnosti Optoma připomenul, že na českém trhu jsou jedničkou v prodeji FullHD projektorů pro domácí kina

Josef Kočica ze společnosti Optoma připomenul, že na českém trhu jsou jedničkou v prodeji FullHD projektorů pro domácí kina (podle PMA Research). Nejprodávanější modely HD141x za 17 tis. Kč a  HD26 za 20 tis. Kč dostanou „bratříčka“, který bude dostupný výhradně pro resellerský kanál. Za mírně vyšší cenu 23 tisíc však nabídne integrovaný čip Darbee pro digitální zlepšení obrazu.

Leoš Lemberk, Samsung

Leoš Lemberk ze Samsungu přivezl na eD World obří displeje – konkrétně 95‘‘ Full HD ME95C, což je druhý největší displej v portfoliu (větší je jen ME105 s 5K až 8K rozlišením), a 85‘‘ model se 4K rozlišením. Má jít o cenově dostupné displeje, které mohou nahradit instalaci stěny složené z více obrazek, k níž je často potřeba pořídit ještě další HW a SW licence. Menší 85‘‘ je vybaven multi-vstupem a umí si sám rozdělit obraz. Největší uhlopříčky pak kupují především firmy, které je dále používají pro prezentace na konferencích.

Marek Vyklický D-Linku představil rozrůstající se portfolio produktů pro chytrou domácnost. Kromě IP kamer již výrobce nabízí chytrou zásuvku, pohybové čidlo, senzor otevření dveří/okna s detektorem světla a teploty, siréna a detektor vody. Všechna zařízení spolu komunikují přes bezdrátový protokol Z-wave, mají velmi nízkou spotřebu, ale potřebují proto společnou gateway, která se připojí k libovolnému routeru. Všechna zařízení lze spravovat na dálku přes portál mydlink, kde lze přednastavit různé akce a scenáře.

Novinky u D-Linku

Kromě toho D-Link ukázal špičkový Wi-Fi AC router DIR-890L pro hráče nebo pro streamování videa ve velkém rozlišení. Má jedno rádio na 2,4 GHz a další dvě na 5 GHz, takže teoreticky nabídne rychlost až 3 200 Mbit. Každé pásmo používá 3x3 antény.

Na stánku značek Xertel a Xertec byla k vidění třídička a počítačka mincí Xertec 1200

Na stánku značek Xertel a Xertec byla k vidění třídička a počítačka mincí Xertec 1200. Můžete ji nabídnout směnárnám či prodejnám potravin. Cena se pohybuje kolem 5 tis. korun. Počítačku bankovek stejné značky můžete vidět i v novém českém filmu Gangster Ka.

Petr Wnetrzak nám však představil mobilní skenery

Xerox všichni znáte především kvůli kopírkám a tiskárnám, Petr Wnetrzak nám však představil mobilní skenery. Vyšší verze Eye-Fi A4 za 6 300 Kč s DPH je vybavena akumulátorem, Wi-Fi modulem a skenuje na SD kartu, flash disk nebo samozřejmě do PC. Díky Wi-Fi modulu lze skenovat přímo do iOS či Android zařízení. Na jedno dobití vydrží 300 skenů.

U MSI nás zaujaly dvě nové herní základní desky pro procesory Intel Skylake a DDR4 paměti

U MSI nás zaujaly dvě nové herní základní desky pro procesory Intel Skylake a DDR4 paměti. Jednak stříbrná herní Z170A Xpower Gaming Titanium Edition vhodná pro přetaktování. Má zesílené napájení, profil pro chlazení tekutým dusíkem a zesílené PCI sloty pro těžké grafické karty. Pro „amatéry“ je deska vybavena tlačítkem pro rychlé přetaktování, naopak při chlazení dusíkem nabídne dálkové ovládání.

Maličká deska Z170I Gaming Pro AC – tzv. malá herní bestie – má přes své rozměry integrovanou Wi-Fi AC kartu, zvukovou kartu s Audio Boost 3 a lze ji osadit běžným procesorem Intel s možností taktování (vleze se na ni plnohodnotný chladič). Nabídne dva kanály pro DDR4 a velké množství konektorů.

Epson měl ne eD worldu kromě velké výstavky vlastní místnost pro prezentaci projektorů

ICTS24

Epson měl ne eD worldu kromě velké výstavky vlastní místnost pro prezentaci projektorů. Pro malé firmy nebo domácí použití doporučil David Šedina nejprodávanější WUXGA modely EB-U04 a EB-U32 se svítivostí 3 200 ANSI lumenů s koncovou cenou kolem 15 tis. korun. V  projektorech pro domácí kino přicházejí modely EH-TW5210, 5300 a nejvyšší 5350 s technologiemi Miracast a WiDi pro bezdrátový přenos projektorů.

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci