Hlavní navigace

Fotoreport: Není pub jako PUB s Dellem a DNS

11. 11. 2015
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: DNS
Co se vyklubalo z pozvání partnerů společnost DNS a Dell do „PUBu“? Přece Product Update Bootcamp – partnerský den plný novinek a čerstvých informací nejen z Dell Worldu.

Partnerský seminář společností DNS a Dell v hotelu Štamberk v Pravěticích se dělil do dvou částí - na dopolední presales školení navazovaly obchodně produktové prezentace. Ty zahájili Dell enterprise marketing manager Ondřej Bačina a business unit manager Dell v DNS Jiří Dobeš.

Oběma nechyběl texaský outfit, protože Dell je hrdý na svou historii a na to, že je dodnes americkým výrobcem s nejširším portfoliem na trhu.

Jiří Dobeš z DNS, Ondřej Bačina z DelluJiří Dobeš v úvodu shrnul, proč po své historii v DNS, kde prošel konkurenčními divizemi, právě nyní dělá Dell – kvůli potenciálu výrobce, který začal silně investovat do partnerského programu a marketingu, kvůli jeho širokému portfoliu end to end řešení vyžadujícímu velkou kvalifikovanou obchodní sílu a kvůli jasné strategii.

Z pohledu resellerů dodal, že divize Dell v DNS je pro ně „stabilní a silný finanční, logistický a marketingový partner“, pomůže s registrací případů a obchodními procesy. Zastává také roli technologického partnera s kompetencemi, předprodejní podporou, demo prostředím a poskytuje potřebná školení.

V dalším roce se divize Dell v DNS chce zaměřit především na rozvoj networkingu a softwaru, stabilizaci partnerské báze a rozšiřování demo prostředí.

Tým divize Dell nyní kromě Jiřího Dobeše zahrnuje tři produktové manažery, dva config desk pracovníky, dva pracovníky logistiky, account managera a konzultanta pro sítě a zabezpečení. Marketing má pak na starost Kateřina Váchová.

Katka Váchová, DNSTa shrnula šíři marketingové podpory – možnost čerpat fondy, účastnit se školení, workshopů a dalších konferenčních formátů. DNS také zajišťuje přípravu případových studií, inzerci a PR. Připomenula resellerům také partnerskou sekci Better Way a běžící celoroční motivační soutěž.

Poté ještě účastníky naladila na pozdější odpolední program, kdy resellery čekaly čtyřkolky a bugina, „teambuilding“ v podobě bubnování.

Účastníky strhla možnost vyzkoušet si různé druhy bubnů, cajonů a dalších hudebních náčiní, a vytvořili tak takřka profesionální orchestr. Následná degustace středoamerických rumů byla příjemným zakončením náročného dne. Druhý den si všichni mohli vyzkoušet brokovou střelbu pod dohledem mistrů republiky v tomto sportu.

Čtyřkolky na partnerském dni DNS/Dell

Po obědě si Ondřej Bačina připravil shrnutí hlavních produktových novinek oznámených letos na Dell Worldu. Ze všech jmenovaných zmíníme platformu pro hybridní cloud Dell HCS.  Jde o kompletní rack se servery, úložišti a zasíťováním. Nad hardwarem může běžet buď Microsoft Azure a další softwarové nástroje Microsoftu nebo virtualizace VMware a a Dell Software.

Ondřej Bačina, DellBačina zmínil také softwarově definovanou storage, která běží na hyper-konvergovaném systému ve 2U racku Dell XC6320 a na technologii Nutanix. Rozhodně nejde o levné řešení, ale lze jej v podstatě nekonečně škálovat.

Hlavním oznámením byla vlajková loď v úložištích Dell - SC9000. Oproti předchozí generaci přináší větší propustnost o 110 %, o 40 % více IOPS a čtyřikrát více paměti. Je založená na 13. generaci serverů Dell PowerEdge. Obsahuje 12GB SAS back end a úložnou kapacitu podporuje vylepšení komprese. Storage navíc přichází s novými možnostmi licencování.

Nasadit SC9000 u zákazníka může buď Dell, nebo dostatečně certifikovaný obchodní partner. Typickými příklady využití jsou velká data (federované systémy), distribuovaná prostředí (centrála a více poboček), soukromý cloud s vysokou dostupností a potřeba snížení nákladů (díky vylepšené kompresi a novému licencování).

Zbyněk Houska, DellZbyněk Houska následně v networkingu Dellu vyzdvihl podporu otevřených standardů a možnost použít operační systémy třetích stran díky zapojení do Open Networking iniciativy. Poté shrnul novinky v přepínačích pro datová centra. Např. kombinaci core switche C9000, který funguje jako hlavní řadič (Network Director), s přístupovými uzly C1000. Zachovává přitom správu z jedné konzole a lze jej použít v multi-šasi konfiguraci s VLT pro zajištění redundance a škálování.

Poté shrnul novinky v top of rack přepínačích řady S, které podle Zbyňka Housky v porovnání s konkurencí podávají obdobný výkon ale při nižší energetické spotřebě i ceně.

Jiří Svatuška potom za Dell Software, který dnes představuje 230 produktů,prošel hlavními novinkami a funkcionalitami. Přiblížil všechny oblasti, ve kterých Dell nabízí software: správa datacenter a cloudu; správa mobilních zařízení a aplikací, správa informací, zabezpečení a ochrana dat.

Jiří Svatuška, Dell SoftwarePřipomenul partnerům, že ke každému hardwaru Dell mohou současně nabídnout i související software (storage – SW pro zálohování, síťová infrastruktura – nástroje pro monitoring apod.). V návaznosti na to prošel tři hlavní segmenty Dell Software – ochranu dat, sledování a optimalizaci výkonu, zabezpečení sítí, mobility a e-mailů. Speciálně se věnoval bezpečnostním funkcionalitám řešení SonicWall a zálohovacímu softwaru AppAsure.

Robert Dastych z DNS na to navázal partnerskými podmínkami pro software a volumovou distribuci SonicWall. V současné době má Dell v softwaru úrovně registered a preferred, která proti základní registraci vyžaduje od resellerů získání kompentecí pro dva obchodníky a dva techniky. Školení jsou dostupná online na partnerském portálu. Kompetence kopírují segmenty softwaru v portfoliu Dellu. V dalším kroku musí preferovaný partner splnit v softwaru Dell obrat 50 000 dolarů.

Přednášky na PUB DNS/DellS cílem zvýšit lokální dostupnost a zajistit konkurenceschopné ceny pro neprojektové zakázky uvádí Dell spolu s VAD podporou DNS firewally SonicWall pro SOHO a SMB do broadlinové distribuce. 100Mega a SWS tak nabídnou TZ Soho, TZ 300, TZ400.

Šíři finančních služeb Dell přiblížil Lubomír Šurina. Financování pro koncové zákazníky i partnery v ČR a SR připravuje Dell skrze CSI Leasing, ČSOB leasing a Grenke. Vaši zákazníci tak mohou využít operativní pronájem se zůstatkovou hodnotou na 12 – 50 měsíců, finanční leasing na 3-5 let, zpětný odkup již pořízeného HW. Čerpat můžete krátkodobé (do roku) a středně dobé úvěry (3-5 let), nebo je k dispozici prodloužení splatnosti až o 360 dní.

Finanční služby můžete využít na HW, SW, služby, instalace, dodatečné náklady přepravy, prodloužení záruky i HW třetích stran, odvoz a ekologickou likvidaci starého HW, bezpečné smazání dat a asset management. Dell může zákazníkovi pomoci i s rozhodováním o modelu OPEX vs. CAPEX a v souvislosti s tím se spočtením TCO.

KL24

Čtyřkolky na partnerském dni DNS/Dell

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci