Hlavní navigace

Fotoreport: Není pub jako PUB s Dellem a DNS

11. 11. 2015
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: DNS
Co se vyklubalo z pozvání partnerů společnost DNS a Dell do „PUBu“? Přece Product Update Bootcamp – partnerský den plný novinek a čerstvých informací nejen z Dell Worldu.

Partnerský seminář společností DNS a Dell v hotelu Štamberk v Pravěticích se dělil do dvou částí - na dopolední presales školení navazovaly obchodně produktové prezentace. Ty zahájili Dell enterprise marketing manager Ondřej Bačina a business unit manager Dell v DNS Jiří Dobeš.

Oběma nechyběl texaský outfit, protože Dell je hrdý na svou historii a na to, že je dodnes americkým výrobcem s nejširším portfoliem na trhu.

Jiří Dobeš z DNS, Ondřej Bačina z DelluJiří Dobeš v úvodu shrnul, proč po své historii v DNS, kde prošel konkurenčními divizemi, právě nyní dělá Dell – kvůli potenciálu výrobce, který začal silně investovat do partnerského programu a marketingu, kvůli jeho širokému portfoliu end to end řešení vyžadujícímu velkou kvalifikovanou obchodní sílu a kvůli jasné strategii.

Z pohledu resellerů dodal, že divize Dell v DNS je pro ně „stabilní a silný finanční, logistický a marketingový partner“, pomůže s registrací případů a obchodními procesy. Zastává také roli technologického partnera s kompetencemi, předprodejní podporou, demo prostředím a poskytuje potřebná školení.

V dalším roce se divize Dell v DNS chce zaměřit především na rozvoj networkingu a softwaru, stabilizaci partnerské báze a rozšiřování demo prostředí.

Tým divize Dell nyní kromě Jiřího Dobeše zahrnuje tři produktové manažery, dva config desk pracovníky, dva pracovníky logistiky, account managera a konzultanta pro sítě a zabezpečení. Marketing má pak na starost Kateřina Váchová.

Katka Váchová, DNSTa shrnula šíři marketingové podpory – možnost čerpat fondy, účastnit se školení, workshopů a dalších konferenčních formátů. DNS také zajišťuje přípravu případových studií, inzerci a PR. Připomenula resellerům také partnerskou sekci Better Way a běžící celoroční motivační soutěž.

Poté ještě účastníky naladila na pozdější odpolední program, kdy resellery čekaly čtyřkolky a bugina, „teambuilding“ v podobě bubnování.

Účastníky strhla možnost vyzkoušet si různé druhy bubnů, cajonů a dalších hudebních náčiní, a vytvořili tak takřka profesionální orchestr. Následná degustace středoamerických rumů byla příjemným zakončením náročného dne. Druhý den si všichni mohli vyzkoušet brokovou střelbu pod dohledem mistrů republiky v tomto sportu.

Čtyřkolky na partnerském dni DNS/Dell

Po obědě si Ondřej Bačina připravil shrnutí hlavních produktových novinek oznámených letos na Dell Worldu. Ze všech jmenovaných zmíníme platformu pro hybridní cloud Dell HCS.  Jde o kompletní rack se servery, úložišti a zasíťováním. Nad hardwarem může běžet buď Microsoft Azure a další softwarové nástroje Microsoftu nebo virtualizace VMware a a Dell Software.

Ondřej Bačina, DellBačina zmínil také softwarově definovanou storage, která běží na hyper-konvergovaném systému ve 2U racku Dell XC6320 a na technologii Nutanix. Rozhodně nejde o levné řešení, ale lze jej v podstatě nekonečně škálovat.

Hlavním oznámením byla vlajková loď v úložištích Dell - SC9000. Oproti předchozí generaci přináší větší propustnost o 110 %, o 40 % více IOPS a čtyřikrát více paměti. Je založená na 13. generaci serverů Dell PowerEdge. Obsahuje 12GB SAS back end a úložnou kapacitu podporuje vylepšení komprese. Storage navíc přichází s novými možnostmi licencování.

Nasadit SC9000 u zákazníka může buď Dell, nebo dostatečně certifikovaný obchodní partner. Typickými příklady využití jsou velká data (federované systémy), distribuovaná prostředí (centrála a více poboček), soukromý cloud s vysokou dostupností a potřeba snížení nákladů (díky vylepšené kompresi a novému licencování).

Zbyněk Houska, DellZbyněk Houska následně v networkingu Dellu vyzdvihl podporu otevřených standardů a možnost použít operační systémy třetích stran díky zapojení do Open Networking iniciativy. Poté shrnul novinky v přepínačích pro datová centra. Např. kombinaci core switche C9000, který funguje jako hlavní řadič (Network Director), s přístupovými uzly C1000. Zachovává přitom správu z jedné konzole a lze jej použít v multi-šasi konfiguraci s VLT pro zajištění redundance a škálování.

Poté shrnul novinky v top of rack přepínačích řady S, které podle Zbyňka Housky v porovnání s konkurencí podávají obdobný výkon ale při nižší energetické spotřebě i ceně.

Jiří Svatuška potom za Dell Software, který dnes představuje 230 produktů,prošel hlavními novinkami a funkcionalitami. Přiblížil všechny oblasti, ve kterých Dell nabízí software: správa datacenter a cloudu; správa mobilních zařízení a aplikací, správa informací, zabezpečení a ochrana dat.

Jiří Svatuška, Dell SoftwarePřipomenul partnerům, že ke každému hardwaru Dell mohou současně nabídnout i související software (storage – SW pro zálohování, síťová infrastruktura – nástroje pro monitoring apod.). V návaznosti na to prošel tři hlavní segmenty Dell Software – ochranu dat, sledování a optimalizaci výkonu, zabezpečení sítí, mobility a e-mailů. Speciálně se věnoval bezpečnostním funkcionalitám řešení SonicWall a zálohovacímu softwaru AppAsure.

Robert Dastych z DNS na to navázal partnerskými podmínkami pro software a volumovou distribuci SonicWall. V současné době má Dell v softwaru úrovně registered a preferred, která proti základní registraci vyžaduje od resellerů získání kompentecí pro dva obchodníky a dva techniky. Školení jsou dostupná online na partnerském portálu. Kompetence kopírují segmenty softwaru v portfoliu Dellu. V dalším kroku musí preferovaný partner splnit v softwaru Dell obrat 50 000 dolarů.

Přednášky na PUB DNS/DellS cílem zvýšit lokální dostupnost a zajistit konkurenceschopné ceny pro neprojektové zakázky uvádí Dell spolu s VAD podporou DNS firewally SonicWall pro SOHO a SMB do broadlinové distribuce. 100Mega a SWS tak nabídnou TZ Soho, TZ 300, TZ400.

Šíři finančních služeb Dell přiblížil Lubomír Šurina. Financování pro koncové zákazníky i partnery v ČR a SR připravuje Dell skrze CSI Leasing, ČSOB leasing a Grenke. Vaši zákazníci tak mohou využít operativní pronájem se zůstatkovou hodnotou na 12 – 50 měsíců, finanční leasing na 3-5 let, zpětný odkup již pořízeného HW. Čerpat můžete krátkodobé (do roku) a středně dobé úvěry (3-5 let), nebo je k dispozici prodloužení splatnosti až o 360 dní.

Finanční služby můžete využít na HW, SW, služby, instalace, dodatečné náklady přepravy, prodloužení záruky i HW třetích stran, odvoz a ekologickou likvidaci starého HW, bezpečné smazání dat a asset management. Dell může zákazníkovi pomoci i s rozhodováním o modelu OPEX vs. CAPEX a v souvislosti s tím se spočtením TCO.

Channelworld_ozveny

Čtyřkolky na partnerském dni DNS/Dell

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně