Hlavní navigace

Acer: nová řada stolních počítačů Aspire M5300, M3300, X5300 a X3300

18. 9. 2009
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor:
Acer představuje novou řadu stolních počítačů Aspire M5300 a M3300, které spojují estetický vzhled s funkčností. Dále Acer uvádí Aspire X5300 a X3300, které představují výkonná centra multimediální zábavy.

Autorizovaní distributoři ČR: AT Computers, eD system Czech, SWS, Tech Data Distribution
Autorizovaní distributoři SR: ABC Data SK, AT Computers SK, eD system Slovakia, SWS Distribution SK, Tech Data Disitribution SK

Výkonné procesory AMD Phenom II se čtyřjádrovou technologií zaručují vysoký výkon při práci s více aplikacemi najednou a tak splňují vysoké nároky na produktivitu. S procesory nové generace můžete vytvářet složité grafické návrhy, obrázky a nebo hrát náročné hry. Díky paměťové architektuře DDR3 dokáží nové stolní počítače rychle provést jakoukoli úlohu. Navíc čipsety AMD s integrovanou grafikou ATI Radeon nebo podporou špičkových grafických karet nabízejí bezkonkurenční zážitek ze hry, oslňující barvy a naprosto realistický obraz na tichém osobním počítači.

Stolní počítače Aspire M jsou vybaveny velkokapacitními pevnými disky SATA s kapacitou až 1,5 TB, které nabízejí dostatečný prostor pro uložení veškerých multimediálních souborů. Druhá generace PCI Express umožňuje používat hardwarové díly, jako např. špičkové diskrétní grafické, které zaručují nejvyšší dosažitelný výkon. Tři interní šachty poskytují dostatečné možnosti pro další rozšíření. Víceformátová čtečka podporuje nejrůznější formáty paměťových karet a usnadňuje přenos souborů bez kabelů a problémů se zapojením. Na horní ploše skříně se nachází odkládací prostor pro kabely a digitální zařízení uzavřený krytem spolu s několika snadno přístupnými porty.

Platforma AMD LIVE! u počítačů řady Aspire M umožňuje dokonale ovládat oblíbený digitální obsah a připojit, ukládat, distribuovat, vyvolávat a sledovat digitální multimediální obsah v různých kdekoliv v domácnosti.

Aspire M5300

Kartáčovaný kovový povrch dodává počítači Aspire M5300 elegantní stylový vzhled, zvýrazněný průhledným svislým pásem, který je podsvětlený barevnými LED diodami. Působením mírného tlaku lze odklopit kryt v horní části, pod nímž se nachází víceformátová čtečka paměťových karet. Elegantní design počítačů z řady Aspire se dokonale hodí k jakémukoli vybavení místnosti v domácnosti.

Optimalizovaný zvukový systém Dolby Home Theater třetí generace a podpora nejvýkonnějších grafických karet zaručují úžasný zvuk, živý obraz a zprostředkují Vám jedinečné zážitky ze zábavy. Navíc volitelný hybridní televizní tuner umožňuje na osobním počítači nahrávat oblíbené pořady a vytvářet kvalitní nahrávky na volitelné vypalovací mechanice Blu-ray/SuperMulti.

Aspire M3300

7.1kanálový prostorový zvuk ve spojení s optimalizovaným systémem třetí generace Dolby Home Theater zajišťují jedinečnou kvalitu poslechu a zprostředkují prakticky stejný zážitek jako v kině. Vybavení počítače portem HDMI, který umožňuje jediným kabelem přenášet digitální video a zvukový signál v nekomprimovaném formátu, dokazuje, že M3300 je připraven na úžasnou multimédiální zábavu. Aspire M3300 je nabízen s volitelným digitálním a analogovým hybridním televizním tunerem pro příjem analogového i digitálního vysílání a nahrávání oblíbených pořadů či záznam videa. Lesklá černá skříň počítače s moderním a elegantním vzhledem je opatřena na horní ploše snadno přístupnými rozhraními USB, audioporty a odkládacím prostorem s odklápěcím krytem.

Počítače Aspire X5300 a X3300 jsou určeny pro fanoušky domácích multimedií a příznivce zábavy, kteří hledají velmi dobře vybavený systém schopný uspokojit nároky na využití ve volném čase i k pracovním účelům. Vynikající možnosti připojení a další rozšíření zaručuje velký počet portů a více než dostatečný prostor pro upgradování.

Aspire X5300 a X3300

Výkonné počítače Aspire X5300 a X3300, osazené procesory AMD Phenom II, které jsou určené pro skutečné víceprocesorové zpracování, snadno zvládnou náročné aplikace a multimedia. Čipset NVIDIA GeForc 9200 zajišťuje vyšší grafický výkon spolu s technologií NVIDIA Hybrid SLI a výjimečně vysokou kvalitu přehrávání Blu-ray disků s technologií NVIDIA PureVideo HD. Navíc až 8GB paměť DDR3 přispívá ke snížení spotřeby a současně zajišťuje špičkový výkon.

Počítače Acer Aspire X5300 a X3300, které jsou založeny na jedinečné koncepci „univerzální zábavy", nabízejí nejmodernější technologie pro nejlepší filmové zážitky. Nové stolní počítače Aspire spojují optimalizovaný zvukový systém třetí generace Dolby Home Theater se zvukem ve vysokém rozlišení s podporou 5.1kanálového prostorového zvuku, volitelně mechanikou Blu-ray Disc a vynikajícím grafickým řešením, a tedy mohou nabídnout dokonalou zábavu. Navíc port HDMI zajišťuje přenos zvuku a obrazu v mimořádné kvalitě jediným kabelem.

Pevný disk s kapacitou až 1 TB poskytuje více než dostatečný prostor pro ukládání multimediálních souborů a záznam oblíbených televizních pořadů přijímaných volitelnou kartou s televizním tunerem. Port eSATA je určený k rozšíření kapacity pro ukládání dat a nabízí až šestkrát rychlejší přenos dat ve srovnání s běžným externím diskem s rozhraním USB.

Elegantní a stylové počítače Aspire X5300 a X3300 jsou ideální pro domácí využití i zábavu. Audio konektory, porty USB a víceformátová čtečka paměťových karet se nacházejí na počítači vpředu dole, kde jsou snadno přístupné a jsou chráněny průhlednými dvířky proti prachu a poškození. Skříň z kartáčovaného hliníku počítače Aspire X5300 i skříň s vysoce lesklým černým povrchem modelu X3300 propůjčují oběma výkonným stolním počítačům elegantní a kultivovaný vzhled.

ICTS24

    Počítače Aspire X5300 a X3300 jsou dodávány s předinstalovanou utilitou Acer eRecovery Management, která zjednodušuje obnovení dat. Tato utilita využívá úplné či Vámi zvolené zálohování a umožňuje opětovnou instalaci ovladačů nebo aplikací prostřednictvím intuitivního rozhraní. Nové počítače Aspire jsou dále vybaveny utilitou MyWinLocker, která vytvoří digitální sejf pro ukládání kritických souborů na bezpečném virtuálním disku a tím dále zlepšuje ochranu důležitých dat.

    Doporučené koncové ceny:

M5300  cena  od  9 990 Kč  včetně DPH
M3300  cena  od  9 390 Kč včetně DPH
X5300   cena  od  8 990 Kč  včetně DPH
X3300   cena  od  9 490 Kč  včetně DPH

Ceny jsou za konfiguraci s vlastní grafickou kartou a jsou to ceny za základní konfiguraci s 320GB diskem a 2GB paměti.  Modely ve verzi X zatím pravděpodobně nebud výrobce dovážet.

Čtěte dále

Mercusys MR47BE: Vaše brána do světa Wi-Fi 7
Mercusys MR47BE: Vaše brána do světa Wi-Fi 7
Salesforce: Šéfové IT oddělení mají obavy o data, jen desetina plně implementovala AI
Salesforce: Šéfové IT oddělení mají obavy o data, jen desetina plně implementovala AI
HP ukázalo nové laptopy s podporou AI
HP ukázalo nové laptopy s podporou AI
Pronikněte do světa investic s podporou spolehlivého partnera
Pronikněte do světa investic s podporou spolehlivého partnera
Arrow Electronics uzavírá celoevropskou smlouvu se společností Omnissa
Arrow Electronics uzavírá celoevropskou smlouvu se společností Omnissa
N-able: Více než čtvrtina firem hledá svého ajťáka přes rok
N-able: Více než čtvrtina firem hledá svého ajťáka přes rok