Hlavní navigace

ChannelWorld Awards 2011: distributoři a výrobci roku vyhlášeni

9. 2. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor:
Redakce projektu ChannelWorld a vydavatelství IDG Czech Republic vyhlašují výsledky druhého ročníku ankety ChannelWorld Awards. Zástupci výrobců a distributorů ICT produktů a služeb převzali ocenění za spolupráci v roce 2011.

Tři kategorie „Distributorů roku“ v České republice a dvě kategorie na Slovensku znají nejlepší ICT distribuční společnosti za rok 2011. Hlasovali pro ně výkonní zástupci prodejců, dodavatelů služeb a výrobců ICT a spotřební elektroniky (CE) v on-line anketě na webu ChannelWorld.cz. V osmi kategoriích byli také vyhlášeni „Výrobci roku“, pro něž hlasovali čeští prodejci ICT a CE a dodavatelé služeb i zástupci distributorů. Hlasování probíhalo od 12. 9. 2011 do 31. 1. 2012.

V 2. ročníku ankety hlasovalo celkem 847 zástupců ze 767 firem, přičemž 34 % tvořili hlasující ze Slovenska. „Mezi hlasujícími se zvýšil podíl majitelů a jednatelů z řad resellerských společností. Prostřednictvím ankety tak mohou výkonní představitelé firem nastavit zrcadlo kvalitě spolupráce v českém a slovenském prodejním kanále ICT,“ uvedl výsledky Jan Mazal, šéfredaktor ChannelWorldu.

ChannelWorld Awards 2011Broadline distributorem roku 2011 se v České republice stala společnost AT Computers a.s. (29 % hlasů).

Titul Distributor s přidanou hodnotou roku si zasloužila společnost INTELEK spol. s r.o. (35 % hlasů) a kategorii Specializovaný distributor roku vyhrála společnost Eset software spol. s r.o. (20 % hlasů).

Slovenské kategorii Broadline distribútor roka již podruhé za sebou kralovala společnost eD system Slovakia, s.r.o. (64 % hlasů). Ocenění Distribútor s pridanou hodnotou roka získala společnost ASBIS SK spol. s r.o. (65 % hlasů).

Titul Výrobce roku získaly v rámci ChannelWorld Awards tyto společnosti:

  • Výrobce počítačů roku: HEWLETT-PACKARD s.r.o. (16 % hlasů).
  • Výrobce softwaru roku: MICROSOFT s.r.o. (23 % hlasů).
  • Výrobce tiskových řešení roku: HEWLETT-PACKARD s.r.o. (34 % hlasů).
  • Výrobce síťových řešení roku: CISCO SYSTEMS (Czech Republic) s.r.o. (28 % hlasů).
  • Výrobce komponent roku: Intel Czech Tradings, Inc. (21 % hlasů).
  • Výrobce periferií roku: HEWLETT-PACKARD s.r.o. (20 % hlasů).
  • Partnerský program roku: MICROSOFT s.r.o. (15 % hlasů).
  • Partnerský portál roku: AVG Technologies CZ, s.r.o. (23 % hlasů).

ChannelWorld Awards pořádá vydavatelství IDG v lokálních verzích v Austrálii, Belgii, Indii, Kanadě, Německu nebo Nizozemí. „Druhý ročník se stejnou metodikou hlasování a vyhodnocování výsledků umožňuje výrobcům a distributorům srovnat, zda se jejich snahy po roce odrazily ve spokojenosti obchodních partnerů,“ doplnila Jana Pelikánová, výkonná ředitelka vydavatelství IDG Czech Republic, a.s.

Slavnostní předání ocenění a losování věcných cen pro hlasující se uskutečnilo v pražské restauraci V Zátiší za účasti zástupců oceněných distributorů, výrobců a partnerů ankety.

Ceny pro hlasující věnoval hlavní partner společnost AVG Technologies a partneři ankety - společnosti Belkin, Canon, D-Box, Dell, GFI a Sapphire.

Výsledky hlasování naleznete níže. Nejpodrobnější výsledky včetně přehledu vylosovaných výherců budou zveřejněny v březnovém vydání časopisu ChannelWorld. Pokud jste do ankety nehlasovali, ChannelWorld neodebíráte a máte zájem tištěné speciály dostávat přímo na váš stůl, můžete si je objednat zvýhodněně registrací na web zde.

ChannelWorld Awards 2011 - kategorie Distributor roku

V každé kategorii uvádíme první tři místa. V případě, že se na dalších pozicích umístily společnosti s více než 10 % hlasů, jsou uvedeny také.

V kategorii Broadline distributor roku hlasovalo 407 zástupců prodejců, dodavatelů řešení a výrobců z ČR. První čtyři místa obsadily společnosti AT Computers, eD system Czech, SWS a ABC Data.

Pro Distributory s přidanou hodnotou roku hlasovalo 217 zástupců prodejců s přidanou hodnotou, dodavatelů řešení a výrobců z ČR. Uspěly společnosti Intelek, Comstor Česká republika, Agora plus a Azlan (Tech Data Distribution).

Broadline distributor roku 2011Distributor s přidanou hodnotou roku 2011

V kategorii Specializovaný distributor roku hlasovalo 254 zástupců prodejců, dodavatelů řešení a výrobců z ČR. Zvítězila společnost Eset software následovaná firmami Krup a Lama Plus.

Specializovaný distributor roku 2011

Na Slovensku se do hlasování o Broadline distribútora roka 2011 zapojilo 285 prodejců, dodavatelů řešení a výrobců. Kategorii ovládl eD system slovakia následovaný společnostmi Asbis SK a AT Computer.

V kategorii Distribútor s pridanou hodnotou roka 2011 hlasovalo 89 prodejců s přidanou hodnotou, dodavatelů řešení a výrobců ze Slovenska. Suverénně zvítězila společnost Asbis SK, dále se umístily firmy BSP Softwaredistribution a Alef Nula.

Broadline distribútor roka 2011Distribútor s pridanou hodnotou roka 2011

ChannelWorld Awards 2011 - kategorie Výrobce roku

V kategorii Výrobce počítačů roku hlasovalo 387prodejců a distributorů z ČR. Hlasy distributorů pro vlastní značky PC nebyly započítány. První tři místa obsadily společnosti Hewlett-Packard, AT Computers a Dell.

V kategorii Výrobce softwaru roku hlasovalo 411 zástupců prodejců a distributorů z ČR. Přední pozice obsadily společnosti Microsoft, Eset Software a AVG Technologies.

Výrobce počítačů roku 2011Výrobce softwaru roku 2011

V kategorii Výrobce tiskových řešení roku hlasovalo 364 zástupců resellerů a distributorů. Nejúspěšnějšími byly zvoleny firmy Hewlett-Packard, Canon, Epson a OKI.

Do kategorie Výrobce síťových řešení roku udělilo hlas 372 zástupců prodejců a distributorů z ČR. První tři místa získaly Cisco, D-Link a ZyXel.

Výrobce tiskových řešení roku 2011Výrobce síťových řešení roku 2011

Pro Výrobce komponent roku hlasovalo 361 zástupců prodejců a distributorů z ČR. Titul si odnesl Intel, následovaný společnostmi Asus, Gigabyte a Kingston.

Pro Výrobce periferií roku hlasovalo 359 zástupců resellerů a distributorů z ČR, kteří zvolili jako vítěze Hewlett-Packard, a na dalších místech pak Logitech a Samsung.

Výrobce komponent roku 2011Výrobce periferií roku 2011

V kategorii Partnerský program roku hlasovalo 307 zástupců a v kategorii Partnerský portál roku 329 zástupců prodejců a distributorů z ČR. Nejlepší partnerský program mají podle hlasujících společnosti Microsoft, Eset a Hewlett Packard. Partnerský portál oceňují u výrobců AVG, Eset sofware a Microsoft.

KL24

Partnerský program roku 2011Partnerský portál roku 2011

Zdroj: ChannelWorld


Pro srovnání doporučujeme také výsledky ChannelWorld Awards 2010.

Čtěte dále

3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Sven Janssen (Sophos): Vyplňujeme bezpečnostní mezery
Sven Janssen (Sophos): Vyplňujeme bezpečnostní mezery
Salesforce: Šéfové IT oddělení mají obavy o data, jen desetina plně implementovala AI
Salesforce: Šéfové IT oddělení mají obavy o data, jen desetina plně implementovala AI
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci