Hlavní navigace

Fotoreportáž: Partneři si přišli „sednout“ s ATC

22. 10. 2012
Doba čtení: 12 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Po celé září a říjen pořádalo AT Computers partnerská setkání v Hotelu Jezerka na Seči. Tentokrát si to ve vězeňském stylu přišli reselleři doslova odsedět.

ChannelWorld se zastavil na setkání VIP partnerů a prodejců sítě Triline, které se uskutečnilo ve dnech 11. – 12. 10. 2012. Už při vstupu do hotelu Jezerka vyfasovali partneři ručník a mýdlo od krásných bachařek a vyrazili se ubytovat do svých „kójí“.

Pod taktovkou Martina Wankeho, marketingového ředitele AT Computers, záhy nastoupili na hlavní „buzerplatz“ a rozdělení do týmů se postupně během dne střídali na přednáškách výrobců v několika vězeňských místnostech. Nad tím, aby se partneři netoulali, pak dohlížely přísné bachařky.

V pauzách mezi jednotlivými přednáškami se setkávali na buzerplatzu (v konferenčním sálu) a v týmech soutěžili ve dovednostech, jak utéct z vězení (a vyhrát body směnitelné za hodnotné odměny). Body mohli získat také za „aktivitu“ na přednáškách.

S novinkami u AT Computers partnery seznámili Martin Wanke a Petr Vaněk, obchodní ředitel společnosti. Novinkou v distribuci ATC je kompletní portfolio produktů Corel.

Už při vstupu do hotelu Jezerka vyfasovali partneři ručník a mýdlo od krásných bachařek

Petr Vaněk představil posily v oblasti distribuce s přidanou hodnotou. ATC investovalo do týmu, který má na starost servery a storage HP. V runrate produktech drží kompletní sklad a pokud upřesníte, které P/N vám chybí, distributor slibuje, že se bude snažit sklad dále rozšířit.

Tým HP ESG již rok tvořili produktový manažer Marcel Koch (koch@atcomp.cz) a presales manažer Pavel Martiš (martis@atcomp.cz). Nově tým rozšiřují Jiří Krejčí (krejci@atcomp.cz), který má na starost technickou podporu, a Vladimír Gazdík (gazdik@atcomp.cz) poskytující školení.

Kromě řady různých školení vám ATC může pomoci získat autorizaci na prodej Apple zařízení. Ačkoliv Apple běžně příliš prostoru pro marži nenechává, odlišná situace může být například při dodávkách speciálních řešení do školství.

Martin Wanke také upozornil na možnost objednat si hotové data sheety počítačů Triline, které můžete použít například ve výběrových řízeních.

Po skončení přednášek večer partnery čekaly vystoupení vokálního seskupení 4TET, vyhlášení nejlepších prodejců ThinkPadů u ATC, dechberoucí taneční show v podání Beethoven DC Chomutov a taneční skupiny Mighty Shake, koncert zlaté slavice Markéty Konvičkové a zbytek noci pak volná zábava za doprovodu kapely Velvet. Fotogalerii z večera naleznete zde. Níže pak uvádíme postřehy z přednášek vendorů.

Více zjistíte také na fotografiích v galerii pod článkem.


Přednášky vendorů

Petr Ledvinka ze společnosti Logitech se v prezentaci zaměřil na výhody technologie Unifying pro bezdrátové připojení více klávesnic a myší přes jeden mini konektor. Označení setů periferií poznáte podle „MK“ v názvu, „K“ značí pouze klávesnice, „M“ pak myši. Z příležitostí doporučuje široké příslušenství pro iPad či dálkové ovladače Harmony (nahrazují až 15 ovládačů).

Jan Ondruš představil komponenty značky Asus. Základní motherboardy reprezentuje řada Z77, vyšší řadu zaměřenou na kvalitu pak Sabertooth (detekce teploty a prevence před přehřátí). Hráčům můžete nabídnout sérii ROG, a do firem pak modely Workstation (provoz 24/7, podpora desky 24 měsíců). Jan Ondruš dále připomenul tříletou záruku na LCD („pick up and return“) a garanci 0 vadných bodů.

V partnerském programu Jan Ondruš vzpomenul zpětné bonusy vyplácené kvartálně přes distribuci. Jaroslav Flídr následně představil aktuální nabídku notebooků, ultrabooků a tabletů Asus.

Iva Bednářová ze společnosti Seagate partnery seznámila se situací na trhu pevných disků a s uskutečněnými akvizicemi (Samsung HDD, LaCie, Densbits). Seagate změnil původní rozhodnutí a všechny pevné disky mají od července opět minimálně dvouletou záruku (některé i pět let). V modelech pro notebooky Iva Bednářová zdůraznila hybridní disk Momentus XT.

Jeden vězeň si to na setkání odseděl doslovaV externích discích Seagate uvedl novou řadu Backup Plus, která obsahuje zálohovací software a umožňuje také nahrávat data do/z disku na sociální sítě. Nejtenčí externí disk Seagate Slim s kovovým designem má výšku 9mm a je připojitelný přes USB 3.0. Dalším zajímavým produktem je Wi-Fi disk GoFlex Satellite, který vyvoří vlastní bezdrátovou síť, přes kterou lze z disku stahovat data.

Martin Kozdera a Jiří Sedláček z Oki ve své přednášce partnerům poradili jak přežít ve vězení. Ukázali, jak získat víc prostoru (vyšší modely tiskáren mají v sobě skrytou marži, ale musíte si o ni u Oki říct). Nabídli partnerům poukázky na vycházky (do Tesca za nákup tiskáren) a chytré nářadíčko (kdo nakoupí v říjnu a listopadu za 40 tis. korun získává smartphone, za vyšší obraty pak lze získat tablet či ultrabook).

Doporučili partnerům se zaručit za kamarády (aneb tři roky natvrdo), čímž měli na mysli rozšířenou záruku tři roky, u dražších zařízení i on-site. Oki podává také pomocnou ruku – MPS, kdy zákazník platí za stránku nikoliv za spotřební materiál. Na závěr si Martin Kozdera s Jirkou Sedláčkem nechali dohodu s kartely – Oki bude totiž vozit „bílý prášek“ (bílé tonery pro tisk na barevné podklady).

V prezentaci o počítačích od ATC se softwarem Microsoft mohli partneři zjistit, že pro Triline platí výhodnější ceny Windows a Office díky licencím DOEM (levnější než COEM). Nebojte se prodávat ani Office 2010, zákazníci do konce roku totiž mají nárok na bezplatný ugprade na Office 2013.

U Trilinu se můžete spolehnout na široké portfolio (akční sestavy, kancelářské, desktopy a SFF, herní/multimediální, pracovní stanice a speciální PC). U pracovních stanic začne ATC nově používat skříně Fractal. Ze speciálních produktů můžete nabízet miniPC Picollo či stylovku – bílý desktop bundlovaný s bílými periferiemi. ATC vyrábí také All-in-one s úhlopříčkou 21,5“, které si můžete sami konfigurovat.

Soutěž o nejdelší šňůru z prostěradelV nabídce PC Triline nadále zůstanou i modely s Windows 7. Počítače s Windows 8 budou dodávány bez COA licence pouze s tzv. štítkem pravosti (logo Windows). Aktivace pak proběhne u zákazníka připojením na internet nebo telefonicky. Při reklamaci desky obdržíte spolu s ní „klíč“ pro novou aktivaci systému. V servisu Triline se podmínky nemění – nové komponenty získáte do druhého dne a ATC proplácí servisní zásah.

Petr Kouba ze společnosti Canon partnery seznámil s novinkami mezi modely PowerShot (SX, S a řada G). Petr Hnilička pak prezentoval software dodávaný k tiskárnám Canon a samozřejmě novinky v tiskárnách a multifunkcích. Více o nich zjistíte zde.

S argumenty pro prodej notebooků Sony Vaio vystoupil Martin Pokorný. Jejich „DNA“ je podle něj plná konektivita (u téměř všech modelů), klávesnice s nižší hlučností a laserem označenými znaky (u vybraných modelů podsvícení), rozměrný beztlačítkový touchpad a displeje s realistickým podáním barev, jejichž dlouhodobé použití neunavuje oči. Vylepšení zaznamenala také oblast zvuku a výhodou pro další využití může být nabíjení externích zařízení přes USB i při vypnutí PC.

Marcel DivínEpsonu upozornil na změny v názvech řad tiskáren. Ze Stylus SX se stává Expression Home, Stylus Photo přechází na Expression Premium a Expression HD Photo a řada Stylus Office je přejmenována na WorkForce.

Základní řady tiskáren budou vybaveny čtyřinkoustovým systémem Claria Home, kde Epson slibuje kvalitu fotolabu při tisku fotografií na lesklý papír. Použil nové složení inkoustu pro optimalizovaný tisk fotografií a univerzální tisk na všechny typy fotopapíru. Nový inkoust Claria Premium kombinuje černou pigmentovou náplň (pro grafiku a foto) se čtyřmi barevnými náplněmi na bázi barviv. Systém DuraBrite pak zůstává u všech tiskáren řad WorkForce.

Martin Wanke představuje bachařkyPavel Dvořáček následně podal tři hlavní argumenty pro prodej projektorů Epson – největší výrobce projektorů (výroba už 27 let), celosvětová servisní síť a vlastní tříčipová technologie. V rámci nabídky pro firmy vám může Epson nabídnout referenční instalace, asistenci při prodeji a garantovanou marži.

Jaroslav Rakušan představil novinky mezi notebooky Lenovo. S většinou z nich jsme vás seznámili v reportáži ze setkání SWS a BGS Forum. Jako kuriozitu přidáváme konvertibilní notebook IdeaPad Yoga (13“ a 11“) s dotykovým displejem o rozlišení 1600x900px, který lze překlopit na „dno“ notebooku, čímže se z něj stane tablet.

Příležitosti v prodeji produktů TP-Link prezentoval Martin Rak. TP-Link je za 1. kvartál 2012 v počtu Wi-Fi routerů nejprodávanější značkou na světě. Za posledních sedm let roste každoročně v průměru o 44 %. V ČR dosáhl za rok 2011 17% meziroční růstu v kusech a 11% růst v průměrné prodejní ceně. Podíl reklamací přitom dosahuje pod 1 %.

Mezi bezdrátovými routery TP-Link patří mezi nejprodávanější T-WR741ND (150 Mbps) v koncové ceně 460 Kč a rychlejší 300 Mbps variantu TL-WR841ND můžete nabídnout za 640 Kč. Vyšší model TL-WR1043ND (300Mbps) má tři antény a USB port. Prodávat jej můžete za 1 365 Kč. Jako perličku Martin Rak představil nejvyšší model dualbandového routeru TL-WRD4300ND s propustností až 750 Mbps, dvěma USB porty a plnými gigabitovými porty v koncové ceně 2 400 Kč.

Příležitosti v prodeji produktů TP-Link prezentoval Martin Rak.Dále Martin Rak prezentoval USB adaptéry, powerline adaptéry, ADSL modemy a SOHO přepínače a produktovou řadu pro SMB. Vypíchnul nejprodávanější VPN router TL-R600VPN (1x gigabit WAN, 4x gigabit LAN, 20 IPsec VPN tunelů)za 1 537 Kč. Dále prezentoval websmart přepínače Jetstream (2/4 porty SFP, 16/24 portů gigabit Ethernetu, 802.1Q VLAN, za 3 362 Kč /4 707 Kč) a nejprodávanější spravovatelné L2 switche Jetstream TL-SG3210 a TL-SG3424 (8/24 portů).

Petr Holý představil Samsung Galaxy Note 10.1, který je na rozdíl od Galaxy Tab vybaven perem a řadou sofwaru pro produktivitu a je tedy určen i pro vytváření obsahu. Stejnými funkcemi disponuje také Galaxy Note II. Pro zobrazování displeje 1:1 z mobilních zařízení Samsung v jakékoliv televizi či projektoru s konektorem HDMI můžete nabídnout tzv. All Sharecast Dongle.

Na podzim přijdou nové All-in-one Samsung série 7 s Windows 8. Mezi monitory upozorníme na designový highendový model S27B970 s PLS displejem (rozvinutý IPS). Pro plné využití vyžaduje 10bitovou grafickou kartu, která si poradí s rozlišením 2 560x1 440 px. Samsung u monitorů garantuje nulu vadných bodů na všechny modely (do tří pracovních dnů od nákupu).

Jindřich Balogh ze společnosti Brother v úvodu své přednášky upozornil na dvouletou záruku pro všechny zákazníky (i firmy). Po registraci na webu (do 60 dnů od prodeje) získávají další rok navíc. Brotheru se daří v mono laseru pro SOHO. Z novinek zmíníme novou malou laserovou tiskárnu s Wi-Fi modulem – HL2315W a v multifunkční variantě pak DCP-7055W. Pro firemní modely tiskáren Brother jsou společnými vlastnostmi zásobník na 250 listů, PCL skript a Ethernet (příp. Wi-Fi). Dále Jiří Balogh prezentoval inkoustové tiskárny a zdůraznil modely ve formátech A3, u kterých výtisk fotografie v tomto formátu vyjde zhruba na 50 Kč.

V jedné ze soutěží partneři hledali pilníky schované v seně a posílali šňůrou šéfoviZa společnost Cisco vystoupil Tomáš Chott. Kromě produktů a řešení v přednášce upozornil na Fast Track – kvartálně nastavovaný program slev na vybrané produkty (nyní slevy na vybrané přístupové body). Cisco také pořádá on-line (WebEx) školení. Připraveny jsou WebExy na seznámení s přepínači, VLAN, WOS, Spannig Tree, Security a LACP+Stacking. Všechno naleznete na atcomp.cz/cisco.

Druhý den setkání ATC vystoupil ještě Václav Rada ze společnosti Microsoft, který představil edice Windows 8 a základní způsoby licencování. Tomu jsme již věnovali prostor v reportážích ze setkání SWS a BGS Forum.

Jaroslav PetrášIntelu připomenul zásadní informace o procesorech Ivy Bridge, SSD discích a poodhalil příležitost v prodeji zabezpečení notebooků - Anti-Theft.

KL24

Dále dopoledne vystoupili Petr BaudyšAPC, Milan Bachleda a Michal Hebeda z firmy Kerio a přednáškový program uzavřel Martin Portele z HP ESSN přednáškou o možnosti stát se „trusted advisorem“ při prodeji serverů ProLiant.

Za ChannelWorld musíme říct, že na akcích ATC je znát, že si je pořádají sami a dávají do toho vlastní invenci i nadšení. Originální téma i program, bezproblémová organizace a týmové soutěže dokážou udržet zájem i účast partnerů na většině přednášek.

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci