Hlavní navigace

Genius má stále co nabídnout

10. 4. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Genius
Genius, známý v Česku jako populární a tradiční výrobce PC příslušenství, vstoupil podle všeho do roku 2013 správnou nohou.

Začalo to již na konci roku 2012 nominacemi na ocenění CES 2013 Innovations Awards, kde Genius měl svého zástupce, a to novou laserovou herní myš GX Gaming Gila, která nakonec toto prestižní ocenění v kategorii Gaming Hardware&Accessory získala.

GX Gaming Gila sklízí ohlasy i na domácím poli, důkazem toho může být třeba ocenění Trefa portálu Svethardware.cz. GX Gaming Gila je zatím nejúspěšnějším členem relativně mladé produktové řady herního příslušenství vyšší třídy GX Gaming, která momentálně obsahuje pět modelů myší, čtyři modely podložek pod myši, tři modely klávesnic, čtyři modely headsetů, tři varianty herního batohu, který pojme i fullsize herní klávesnici, a pětici reproduktorů od přenosných aktivních stereo, přes 2.1 sestavy po nejnovější herní 5.1 sestavu SW-G5.1 3500.

Celá řada GX Gaming je určena jak pro náročnější příležitostné hráče, poloprofesionály, tak i profesionály v oboru. Gaming je segment, ve kterém Genius dlouhodobě působil a s řadou GX Gaming jde o úspěšný comeback, který podpořený masivní kampaní směřovanou na koncové uživatele i přímo na hráče přináší odpovídající poptávku a prodejcům nabízí rozšířené možnosti prodeje PC příslušenství.

Dalším segmentem, ve kterém je Genius dlouhodobě úspěšný, je segment reproduktorů, ať už k PC, dotykovým tabletům, TV nebo k mobilním telefonům. Oblíbenost produktů Genius v této kategorii dokazuje např. cena Produkt Roku 2012, kterou v kategorii Reproduktory ocenil portál Heureka.cz reproduktory SP-HF2.0 1800. O síle Geniusu svědčí i obsazení mezi finalisty, kde z 5 finalistů byli 4 zástupci této značky. Na tuto tradici Genius momentálně navazuje novou sestavou SW-HF5.1 5200, další z dlouhé řady již legendárních dřevěných 5.1 reproduktorových sestav HomeTheatre.

To, že Genius nespí na vyvřínech, se snaží ukázat i na dalších nových produktech nebo produktových kategoriích, které přináší na náš trh. Za zmínku stojí např. celá řada příslušenství k tabletPC a smartphonům, jako jsou plně lokalizované Bluetooth klávesnice pro Apple i Android, sluchátka a headsety, touchpeny, aktivní přenosné drátové i bezdrátové reproduktory, pouzdra a obaly nebo dokovací stanice a univerzální cestovní dobíjecí USB zdroje.

Mezi foto&video produkty Genius získává silnou pozici celou řadou kamer do auta (blackboxů), které pracují s rozlišením HD nebo FullHD, a z nichž některé mají širší možnosti využití, např. jako outdoorové.

V I/O zařízeních (klávesnice, myši, grafické tablety) by se zdálo, že nelze přijít s něčím novým, ale i zde je vidět snaha Geniusu přinést na trh něco neotřelého, inovativního a zajímavého. Za zmínku určitě stojí třeba SlimStar T8020, což je klávesnice s integrovanou kombinací touchpadu/dotykové numerické klávesnice, která si určitě najde oblibu mezi uživateli smartTV nebo zařízení s Win8, dále bezdrátová myš NX-6500, využívající nový úsporný InfraRed snímač, se kterým na jednu AA baterii výdrž myši dosahuje až 18 měsíců, nebo dvojice myší DX-ECO a NX-ECO, které jsou bezdrátové a zároveň ke svému provozu nepotřebují žádnou baterii.

KL24

Magické prsteny, tedy prezentér a případně i myš v jednom s ergonomií prstenu, si své místo na trhu už vydobyly a pod jménem RingPointer se nabízí už ve třetí generaci.

Genius oslovuje koncové spotřebitele i prodejce svojí stále širší nabídkou, která aktuálně obsahuje více než 370 produktů, takže je z čeho vybírat a stačí se pouze chopit příležitosti, Genius je připraven stimulovat poptávku a prodeje velkou škálou individuálních i komplexních podpůrných aktivit.

Zdroj: Genius

Čtěte dále

MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook