Hlavní navigace

Netgear představil novou generaci síťových datových úložišť ReadyNAS

26. 3. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Společnost Netgear představuje další generaci svých síťových datových úložišť ReadyNAS, běžících na nově vyvinutém operačním systému ReadyNAS OS 6. Netgear rovněž představil nové softwarové tržiště genie+, odkud mohou uživatelé stahovat další aplikace.
  • Výrobce: Netgear
  • Distributoři ČR: Asbis.CZ, AT Computers, eD system Czech, SWS
  • Distributoři SR: AT Computers SK, eD system Slovakia
  • Cena: ReadyNAS 100 – 199 USD, ReadyNAS 300 – 449 USD, ReadyNAS 2120 – 1 229 USD, ReadyNAS 500 – 1 299 USD
  • Více informací: www.netgear.com/readynas

Nová generace zařízení ReadyNAS nabízí škálovatelnost i funkce jako např. možnost ukládat neomezené množství snímků systému (snapshoty) či replikaci dat v cloudu, což snižuje možnost ztráty dat. Přidává i grafické rozhraní a vestavěné i další stažitelné aplikace.

Platforma ReadyNAS představuje řešení pro centralizaci, zabezpečení a správu přístupu k digitálnímu majetku. Díky přístupu do cloudu a správě souborů prostřednictvím technologie ReadyCloud Netgear zjednodušuje uživatelskou přívětivost celého systému a umožňuje správu dat z téměř jakéhokoli zařízení připojeného k webu.

Nová generace síťových datových úložišť Netgear ReadyNAS je složena ze tří základních modelových řad ve stolním provedení (desktop) a jedné řady určené pro montáž do stojanu (rack).

  • Základní modelová řada desktopů ReadyNAS 100 (RN102xx, RN104xx) je určena pro použití v domácnostech a přináší modely se dvěma a čtyřmi pozicemi, které jsou nabízeny v bezdiskovém provedení nebo osazené pevnými disky.

  • Střední řada desktopů ReadyNAS 300 (RN312xx, RN314xx, RN316xx) je optimalizována pro potřeby malých firemních sítí, vzdálených kanceláří nebo poboček. Patří do ní dvou-, čtyř- a šestipozicové modely v bezdiskovém provedení i s předkonfigurovanými pevnými disky.

  • Čtyřpozicová řada ReadyNAS 2120 zahrnuje rackové 1U modely pro nasazení v prostředí malých datových center. V prodeji se postupně objeví modely s různým počtem i velikostí osazených pevných disků, stejně jako bezdiskový model.

  • Nejvyšší řada desktopů ReadyNAS 500 (RN516xx) nabízí nejvyšší výkon a šest pozic pro osazení pevnými disky. Modely z této řady jsou určeny pro malé až středně velké firemní sítě s podporou až 250 souběžně pracujících uživatelů. Stejně jako u ostatních řad bude v prodeji bezdisková varianta i modely osazené pevnými disky.

Každý model z nové generace ReadyNAS nabízí ochranu dat ve formě neomezené kapacity pro ukládání snímků systému (snapshotů), cloudovou replikace dat a automatické rozšíření svazků XRAID. Nativní šifrování navíc umožňuje zejména firemním uživatelům bezpečně sdílet, ukládat a chránit citlivá data napříč jejich sítěmi. Všechny ReadyNAS novinky podporují SATA (až 4TB) i SSD disky, a obsahují rozšiřující port eSATA pro škálování (do velikosti až 84TB).

Online tržiště genie+, otevřené v loňském roce, představuje platformu pro vývojáře třetích stran, kteří mohou vytvořit nové aplikace, instalovatelné do úložišť ReadyNAS. Mezi více než čtyřiceti dostupnými aplikacemi lze najít např. nástroje pro zvýšení produktivity, sdílení médií a řadu dalších užitečných utilit.

Channelworld_ozveny

Nová datová úložiště ReadyNAS jsou kompatibilní se zálohovacími programy všech hlavních dodavatelů, a jako jedny z prvních SMB NAS platforem nabízejí antivirovou ochranu v reálném čase. 

Součástí všech nových modelů ReadyNAS je rovněž nástroj pro synchronizaci souborů ReadyDrop a integrovaný Dropbox. Utilita Netgear ReadyNAS Remote se pak postará o přístup k souborům z libovolného místa na světě a jakéhokoli vhodného zařízení umožňujícího připojení k webu. Netgear nabízí koncovým uživatelům a firmám možnost zálohovat data z jejich Mac počítačů z jakéhokoli místa na světě, aniž by bylo nutné platit měsíční poplatek za poskytování úložné kapacity v cloudu.

Zdroj: Netgear

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024