Hlavní navigace

PayU zavádí podporu platebního tlačítka České spořitelny

11. 8. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Česká spořitelna, PayU
Platební brána PayU rozšiřuje nabídku tzv. platebních tlačítek. Nově bude podporovat službu Platba 24 pro klienty České spořitelny. Zavedla anebo chystá i další novinky. Jaké konkrétně?

PayU umožní platit rychlým online převodem České spořitelnyČeská společnost PayU do své stejnojmenné platební brány nově integruje tzv. platební tlačítko České spořitelny. Její klienti tak budou moci prostřednictvím platební brány PayU jednoduše zaplatit například za nákup v e-shopu, aniž by samotný obchodník přímo musel podporovat službu Platba 24 poskytovanou Českou spořitelnou.

„Spolupráce s největší domácí retailovou bankou, která má víc než 5 milionů klientů, je pro nás důležitým mezníkem,“ uvedl ve zprávě pro média Gabriel Kalapoš, ředitel společnosti PayU ČR, který dodal: „Většina našich zákazníků již předběžně projevila o rychlý bankovní převod České spořitelny zájem. Očekáváme nárůst poptávky od nových klientů.“

Jako první se zavedení podpory služby Platba 24 do platební brány PayU dočkají zákazníci internetové nákupní galerie Mall.cz, obchodního a aukčního portálu Aukro.cz anebo klubu online nákupů FashionDays.

Spolupráce s Českou spořitelnou není jedinou novinkou, kterou společnost PayU ČR ohlásila. Nově akceptuje platební karty Diners Club a její platební brána bude zpracovávat nejen platby v českých korunách, ale také platby v eurech. Podrobnosti však firma ke zpracování plateb v eurech v tiskové zprávě neuvedla.

Výhody platební tlačítek pro zákazníky i obchodníky

Platební tlačítka bank oproti klasickému převodu z účtu, byť realizovanému třeba přes internetové bankovnictví nebo mobilní bankovní aplikaci, mají tu výhodu, že obchodník má transakci potvrzenou krátce po jejím uskutečnění. Může tak začít vyřizovat objednávku a odpadá čekání na zrealizování mezibankovní transakce, které může trvat až dva pracovní dny.

Zákazník navíc nemusí ručně vypisovat údaje k platbě (číslo účtu příjemce a kód jeho banky, variabilní symbol nebo případně specifický symbol). Ty jsou již předvyplněné, takže nehrozí riziko omylu. Obchodník může platbu jednodnuše přiřadit ke konkrétní objednávce a zákazník neriskuje, že kvůli jednomu překlepu pošle peníze na špatný účet.

PayU nabízí sedm platebních tlačítek, pět platebních metod

Aktuálně PayU nabízí sedm platebních tlačítek pro realizaci rychlé online platby z běžného účtu tuzemských bank. Donedávna platební brána PayU podporovala rychlé platby pomocí těchto tlačítek jen pro klienty Raiffeisenbank a mBank. Počet podporovaných platebních tlačítek narostl po letošní jarní akvizici konkurenční služby PayMyway.

ICTS24

Díky ní se společnost PayU ČR stala přímým zpracovatelem rychlých plateb realizovaných přes internet z běžného účtu vedeného u GE Money Bank, Komerční banky, Fio Banky a Volksbank. Celkově tak nyní i po navázání spolupráce s Českou spořitelnou podporuje sedm platebních tlačítek.

Vedle nich dále platební brána PayU podporuje online platby platebními či kreditními kartami vydanými společnostmi Visa, MasterCard a nově i Diners Club. Mezi podporované platební metody též patří hotovostní platby prostřednictvím služby SuperCash realizované přes terminály Sazky, platby poštovní poukázkou a klasické převody z běžného účtu.

Zdroj: PayU ČR, ChannelWorld

Čtěte dále

SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Jaroslav Král (Lenovo)
&Meetings: Pracovníky trápí problémy s nekompatibilním vybavením v zasedačkách
&Meetings: Pracovníky trápí problémy s nekompatibilním vybavením v zasedačkách
Salesforce: Šéfové IT oddělení mají obavy o data, jen desetina plně implementovala AI
Salesforce: Šéfové IT oddělení mají obavy o data, jen desetina plně implementovala AI
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Eset: Největším rizikem pro počítače v Česku byl v září spyware Formbook
Sven Janssen (Sophos): Vyplňujeme bezpečnostní mezery
Sven Janssen (Sophos): Vyplňujeme bezpečnostní mezery