Hlavní navigace

Reportáž z Tech Data Forum 2010

26. 2. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Nové prostory a vyšší počet vystavovatelů. To byly hlavní změny letošního partnerského setkání Tech Data Forum oproti minulému ročníku.

Třináctý ročník partnerského setkání firmy Tech Data Distribution hostil ve čtvrtek 18. 2. pražský hotel Diplomat. Akce zaregistrovala celkem 452 účastníků. Přednášky a výstavu nových produktů zajistila více než třicítka IT výrobců. Odpoledne vyplnily workshopy, kde se mohli návštěvníci seznámit s vystavovanými produkty detailněji.

Součástí programu akce byla i prezentace novinek a plánů společnosti Tech Data, která je stále největším IT distributorem v Evropě jak tržním podílem, tak i geografickým zastoupením. V České republice, ale zatím na své hlavní konkurenty stále ztrácí. Plán jak to změnit představil na úvod setkání generální ředitel společnosti, Martin Tolar (čtěte rozhovor s Martinem Tolarem).

Tech Data chce těžit ze svého nového logistického centra a duálního modelu distribuce, kdy pod jednou střechou funguje broadliner a distributor s přidanou hodnotou, kterého reprezentuje divize Azlan. Do České republiky by chtěl generální ředitel přivést také další divize fungující pod křídly evropské Tech Daty, a to Brightstar a Maverick. Divize Datatech zaměřená na CAD software již v České republice působí.

Jak již pravděpodobně víte, distributor se v loňském roce přesunul nejen do nového skladu, ale také do nového sídla. To chce využít mimo jiné k rozšíření nabídky školení pro své partnery. Ty budou probíhat mimo jiné i formou webexů.

Novinky a další plány Tech Daty

Ani pro Tech Datu nebyl loňský rok lehký, kromě stěhování musela (tak jako mnozí další) v rámci úsporných opatření sáhnout ke snižování počtu zaměstnanců. Jak uvedl Ladislav Kocour, obchodní ředitel společnosti, pracovalo se intenzivně také na nových službách pro resellery. Mezi hlavní novinky lze bezpochyby zařadit nový web a e-shop distributora.

Další změny budou dále přicházet. Už v březnu spustíme nový reklamační portál ASM v češtině, který partnerům umožní opravdu detailní a pohodlné sledování reklamací,“ řekl Ladislav Kocour.

V roce 2010 chce dále distributor rozšířit portfolio distribuovaných značek. Již dnes jsou uzavřeny kontrakty na autorizované distribuce s firmami Transcend a Hitachi, v plánu pak například Anect a Iomega. Už v březnu se také můžete těšit na zvýhodnění poplatků za podlimitní objednávky v současném systému účtování dopravného.

IDG TV pro vás z akce připravila krátký videozáznam. Videoreportáž z loňského ročníku můžete shlédnout zde.

Ladislav Kocour, obchodní ředitel Tech Data Distribution

Ladislav Kocour, obchodní ředitel Tech Data Distribution, představil novinky v distribuci. Jde o třetí slide a jasný důkaz, že to myslí s růstem na trhu vážně.

Microsoft na Tech Data Forum

Microsoft opět připravil pro resellery relaxační koutek. Někteří Guitar Heroes se již nechali slyšet, že opouštějí řady Microsoft partnerů a do budoucna chtějí uspokojovat své zákazníky pouze z opravdového pódia.

Acer na Tech data Forum

Acer zase představil 3D projektor v akci. 3D technologie se ze specializovaných kin pomalu přesouvá do obýváků vašich zákazníků a jedná se bez pochyby o zajímavou tržní příležitost. Náš nejzkušenější kolega v IDG nicméně tvrdí, že její boom teprve přijde – až jí objeví porno průmysl.

Zyxel na Tech Data Forum

MMF24

Ne všem se však všechno na Tech Data Forum líbilo. „Rozdávali jsme letáky na přednášku v patnáct hodin a o hodinu později se sem chodí ptát návštěvníci, kdy už začne. Program je ale posunutý, protože zpoždění přednášejících nikdo nehlídá. Tohle se Tech Datě nepovedlo,“ postěžoval si ChannelWorldu Martin Bratičák ze Zyxelu. Potvrzujeme, že Zyxelu se rozdávání letáku opravdu povedlo.


Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Editorial: Vychází nový ChannelWorld
Editorial: Vychází nový ChannelWorld
Vychází ročenka TOP 100 ICT společností v České republice
Vychází ročenka TOP 100 ICT společností v České republice
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí