Hlavní navigace

Reportáž ze setkání sítě Comfor s ATC

1. 4. 2010
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor:
Společnost AT Computers (ATC), IT distributor roku 2009, uspořádala další z řady tradičních setkání se svými partnery. Na „Božském setkání“ nechyběl ani ChannelWorld.

AT Computers pozvala partnery na Božské setkání.Loajalitní program distributora AT Computers přivedl ve dnech 26. – 27. 3. zástupce partnerské sítě Comfor na nové místo. Tradiční Medlov vystřídal nově zrekonstruovaný hotel Jezerka u přehrady Seč. Luxusní prostory nabídly velký přednáškový sál, několik seminárních místností a také dva bary s neomezeným přísunem tekutin.

To ale nebylo zdaleka vše. Celá akce nesla motto: Pojďte s námi vyjít na Olymp a zkusit si „jaké by to bylo“. „Božské setkání“ tak dostalo zcela jiný rozměr, než byste čekali od klasického školení.

Partneři mohli využít například bazén, vířivku, bowlingovou dráhu, nebo „herní“ místnost s Nintendo Wii, stolním fotbálkem, hokejem a dalšími atrakcemi. Není proto divu, že si dvoudenní setkání nenechalo ujít více než 200 zástupců poboček prodejní sítě Comfor a více než dvě desítky nejvýznamnějších IT výrobců. Dopolední produktová školení doplnily odpolední workshopy a večerní raut se zábavným programem.

AT Computers podobné akce pořádá i pro své partnery ze sítě AutoCont (viz foto) a Triline, a to v Česku i na Slovensku. Dohromady tak rozveselí přes 700 zákazníků. Oba státy rovněž objíždí se svojí ATC RoadShow pro nezařazené partnery, která letos odstartuje v květnu a objeví se celkem v šesti městech v ČR a ve třech městech SR. Kompletní seznam termínů a míst konání najdete v našem přehledu partnerských akcí a seminářů.

AT Computers v roce 2010

Nás zajímaly především novinky v AT Computers a produkty představované výrobci. Distributor zařadil od začátku roku do portfolia značku Dell, která je známá především tříletou zárukou ve standardní ceně notebooků a řadou doplňkových služeb ke svým produktům. Dalším významným úlovkem je distribuce značky Konica Minolta. „Máme specialistu, který pomáhá resellerům s nabídkami tiskových řešení do firem,“ uvedl jednu z forem podpory nové značky Petr Vaněk, obchodní ředitel AT Computers.

Distributor aktuálně nabízí kompletní portfolio spotřebního materiálu, ale třeba také pokladních řešení. „V AT Computers je dostupný tým tří lidí, který dodavatelům řešení a jejich zákazníkům pomůže s přípravou pokladních systému, vah, skenerů a dalších potřebných nástrojů,“ připomněl Petr Vaněk.

Vylepšili jsme také náš e-shop pro resellery. Zlepšili jsme vyhledávání, systém rezervace zboží a další nástroje. Na centrále i na pobočkách posilujeme prodejní tým, aby byl co nejlépe dostupný pro všechny zákazníky,“ shrnul pro ChannelWorld Petr Vaněk.

Zajímala nás také strategie distributora na Slovensku. „Dnes pokrýváme obchodníky Žilinu, Bratislavu, Košice a nově budeme prostřednictvím obchodníků v domácích kancelářích přítomni také v Popradu a Prešově. Na Slovensku bych vyzdvihl především perfektní logistiku, kdy partner do 18:00 objedná a druhý den má zboží třeba v Košicích. Populární jsou na Slovensku také naše B2C e-shopy, prostřednictvím kterých reselleři prodávají zboží online svým zákazníkům,“ vysvětlil Petr Vaněk.

Petr Vaněk, AT ComputersPetr Vaněk, obchodní ředitel AT Computers, pózuje před roll-upem s poděkováním resellerům, kteří dali AT Computers hlas v anketě IT distributor a IT VAD roku 2009. Distributor vyhrál dva ze tří ročníků ankety. Na výsledky hlasování v posledním ročníku se můžete podívat zde.

 

Aleš Pícl, D-Link

Aleš Pícl, generální ředitel firmy D-link pro Českou a Slovenskou republiku, patří se svou značkou mezi nováčky v portfoliu ATC. Prezentaci proto vzal do rukou osobně a na pomoc si kromě kolegy přivezl hlavu populárního maskota výrobce. Proč na ní sedí velká plyšová kočka, nevíme, ale víme, co má Aleš Pícl v ruce. „Tohle je bezdrátový gigabitový router DIR-655 Wireless N. Jedná se o nejvýkonnější router, který nově podporuje možnost 3G backupu. Znamená to, že uživatel do USB portu na zadní straně vloží 3G  klíč, který v současnosti dodávají operátoři, a může pohodlně využívat konektivitu prostřednictvím 3G sítě.“ Pokud hledáte argumenty pro prodej Wireless N produktů, doručujeme vám článek Alešův článek, který vyšel nedávno na ChannelWorldu.

Roman Vejražka, EpsonRoman Vejražka z firmy Epson upozornil na jednu z horkých novinek výrobce, kterou je interaktivní projekor. „Jde o jedinečný produkt, který zatím na trhu chyběl. Pomocí speciálního pera můžete psát na kteroukoliv plochu osvícenou projektorem. Jedná se o cenově velmi výhodné řešení bez vazby na další licence určený zejména do škol.“ Na projektor v akci se můžete podívat také na videu IDG TV.

 

Aleš Mudruňka, Netgear

Aleš Mudruňka, country manažer značky Netgear, na prodejce doslova vytáhl (viz foto) zálohovací řešení. „Reselleři by mu měli věnovat pozornost, protože objem dat v domácnostech a kancelářích dramaticky narůstá a uživatelé poptávají jejich bezpečné zálohování a možnost vzdáleného přístupu přes internet. Netgear ReadyNAS Duo tyto požadavky splňuje. Do sítě ho připojíte Gigabitovým rozhraním, prodat lze až se dvěma Terabytovými disky. Samozřejmostí je v našem případě integrace BitTorrentů, fotoalb, nebo technologie Hotswap, která při poruše umožňuje výměnu disku za chodu zařízení a bez restartu. Za zmínku určitě stojí také elegantní celokovové provedení a velmi tichý chod."

Partrick Muller, SymantecPatrick Müller ze Symantecu představil prodejcům nejnovější bezpečnostní produkt výrobce. „Norton 360 verze 4.0 má všechny bezpečnostní vlastnosti, které obsahuje Norton Internet Security 2010. Navíc zde uživatelé najdou například funkci zálohování dat na našich serverech, systémové nástroje pro defragmentaci disku, čištění registrů a mnoho dalších věcí. Partnery podporujeme v prodeji mimo jiné prostřednictvím partnerského portálu. Po registraci mohou prodejci získat licence pro vlastní potřebu, marketingové materiály a další výhody.

iiyama v ATCMariusz Kuczynski, regionální manažer značky iiyama a Roman Ochodek, produktový manažer značky v AT Computers, ukázali dva monitory z nové Eco série. „Dramaticky jsme snížili jejich spotřebu, z čehož budou profitovat zákazníci. Samozřejmě jde o zajímavou nabídku také pro resellery. Zaprvé prodají kvalitní produkt, což jim přinese spokojeného zákazníka, který nakoupí znovu. Zadruhé poskytujeme vysokou marži, kterou můžeme nabídnout díky našemu exkluzivnímu distributorovi AT Computers. Na tuzemských trzích chráníme ceny a poskytujeme tak největší marži mezi výrobci LCD. Reselleři se mohou navíc zapojit do našeho partnerského programu Kaizen a získat další extra podporu.

Hráči ze sítě Comfor.

Jedna z nejúspěšnějších přednášek patřila pánovi, který vysvětloval fungování této hry.

CS24

ATC Božské setkání

Pokud by ještě někdo pochyboval, že se měli partneři ATC božsky, podáváme poslední důkaz. Ne, ani my ho nedokážeme slovy popsat. Krátce po pořízení této fotografie vystoupil na pódiu Elvis Presley.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Vychází ročenka TOP 100 ICT společností v České republice
Vychází ročenka TOP 100 ICT společností v České republice
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Editorial: Vychází nový ChannelWorld
Editorial: Vychází nový ChannelWorld