Hlavní navigace

Seriál: Který ThinkPad je pro vaše zákazníky nejvhodnější? (2.díl)

10. 1. 2014
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Znáte jednotlivé řady notebooků ThinkPad a dokážete svým zákazníkům poradit s výběrem správného pracovního stroje? Druhý díl seriálu „Jak na prodej notebooků ThinkPad“ se věnuje modelovým řadám ThinkPad, jejich klíčovým vlastnostem a funkcím, které mohou svým uživatelům nabídnout. (PR článek)

Řada T – legendární pracovní notebook

Lenovo ThinkPad T440sVlajkovou lodí klasických pracovních notebooků ThinkPad je řada T, která prošla více než dvacetiletým vývojem. Uživatelům nabízí konstrukci, která kombinuje hořčíkovou kostru a vyztužené plasty, klávesnici s ergonomicky tvarovanými klávesami, špičkové zabezpečení a design navržený pro pohodlnou práci.

Zároveň se vyznačuje svou legendární spolehlivostí a odolností, kterou uživatelé ocení především ve velmi náročných pracovních podmínkách. K nejžhavějším novinkám z této řady patří 14palcový ThinkPad T440p a 15palcový ThinkPad T540p.

Řada X – obchodní cestující

Lenovo ThinkPad X1 CarbonNotebooky řady X jsou speciálně navržené pro časté přenášení. Vedle odolné a lehké konstrukce se mohou pochlubit vysokou výdrží baterie, pohodlnou klávesnicí, pokročilými zabezpečovacími prvky a kvalitními displeji určenými pro práci venku.

Notebooky z této řady jsou pravou volbou pro uživatele, kteří chtějí svůj čas strávený na cestách smysluplně využít, a kteří proto hledají odolný a lehký notebook s plnohodnotným výkonem. Atraktivním modelem je Ultrabook ThinkPad X1 Carbon, který má tělo vyztužené karbonovými vlákny a přitom je lehký jako pírko.

Řada L – základní pracovní notebook

Lenovo ThinkPad L440Základní řadou mezi notebooky ThinkPad je řada L, která se představuje v jednodušším, přesto tradičně spolehlivém provedení při zachování vlastností typických pro notebooky ThinkPad. Tyto notebooky uvítají zejména podnikatelé a živnostníci, kteří dbají na maximální užitek při minimálních nákladech.

Vhodné jsou také jako pracovní stroje do kanceláře pro malé a střední podniky. K novým modelům patří například ThinkPad L440 a L540, které poskytují výkon pracovních notebooků za velmi přijatelnou cenu. Řada L je navíc mezi ThinkPad tou nejekologičtější.

Řada W – nekompromisní výkon na cesty

Lenovo ThinkPad W540Řada W čítá mobilní pracovní stanice s designem a konstrukcí klasické řady T, ovšem s nekompromisním výkonem a výbavou, která přesahuje notebookový standard. Tyto notebooky jsou přímo navržené pro grafiky, konstruktéry, designéry nebo filmové tvůrce.

ThinkPad řady W jsou k dispozici výhradně v 15palcovém provedení, jako například ThinkPad W540, a představují tak jedny z nejmenších a nejvýkonnějších mobilních pracovních stanic na trhu.

Řada E – práce i zábava se stylem

Lenovo ThinkPad E440Cenově dostupné notebooky řady E představují ideální zařízení jak pro živnostníky, tak pro studenty. A to vzhledem ke svému zaměření jak na práci, tak i na zábavu díky multimediální výbavě. Dostupné jsou v různých barevných provedeních a v různých velikostech od 11palcových až po 15palcové stroje.

Novinky z této řady, ThinkPad E440 a E540, jsou mimo jiné vybavené technologií OneLink, která zprostředkovává připojení dokovací stanice ThinkPad OneLink za pomoci jediného kabelu. Kromě napájení umožňuje připojení videa přes HDMI, driver-free video, USB 3.0, Gigabit Ethernet a audio.

Řada S – stylové pracovní notebooky

Lenovo ThinkPad S440Notebooky řady S zaujmou každého, kdo svůj notebook využívá nejen pro práci, ale také jako stylový doplněk. Upoutají svým luxusním vzhledem, tenkým provedením, kovovou konstrukcí a povrchem příjemným na dotek.

Mezi nové modely se řadí například ThinkPad S440 a S540, které díky zkoseným hranám působí dojmem, jako by se vznášely nad deskou stolu. Navíc jsou, stejně jako modely ThinkPad E440 a E540, vybaveny dokovacím konektorem OneLink.

Vícerežimová zařízení ThinkPad

Lenovo ThinkPad YogaK zajímavým zařízením na trhu určitě patří konvertibilní notebooky a Ultrabooky. Z byznysových modelů ThinkPad stojí za zmínku například ThinkPad Yoga nebo ThinkPad Helix.

Ultrabook ThinkPad Yoga si propůjčuje čtyřežimový design oblíbeného modelu IdeaPad Yoga. Díky displeji, který lze překlopit až o 360°, ho tak lze využívat jako je notebook, stan, stojan a tablet.

ThinkPad Helix vyniká jedinečným „Rip pand Flip“ displejem, který lze od základny zcela oddělit a získat tak 11,6palcový plnohodnotný tablet.

Zdroj: Lenovo

KL24


1. díl: V čem tkví kouzlo notebooků ThinkPad

3. díl: Nadstandardní výbava vytvořila z notebooků ThinkPad legendu

Čtěte dále

3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Sven Janssen (Sophos): Vyplňujeme bezpečnostní mezery
Sven Janssen (Sophos): Vyplňujeme bezpečnostní mezery
Salesforce: Šéfové IT oddělení mají obavy o data, jen desetina plně implementovala AI
Salesforce: Šéfové IT oddělení mají obavy o data, jen desetina plně implementovala AI
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
SWS uzavřela smlouvu o distribuci spotřebního materiálu Epson
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci