Hlavní navigace

Cloudová verze CRM od Microsoftu na českém trhu

19. 1. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost Microsoft začala prodávat Dynamics CRM Online. Cloudové řešení pro řízení vztahů se zákazníky vychází z on-premise verze, která bude dostupná na konci února. Jaké příležitosti otevírá partnerům?

Cloudová verze CRM od Microsoftu na českém trhuMicrosoft Dynamics CRM Online, řešení pro sběr a práci s informacemi o zákaznících, mohou nyní klienti využívat také v podobě cloudové aplikace, za kterou platí formou pravidelných měsíčních poplatků. Do aplikace mohou uživatelé přistupovat přes Outlook, internetový prohlížeč nebo mobilní telefon.

On-line verze obsahuje integrované business intelligence nástroje pro kontrolu nastavených cílů a výkonnosti, dashboardy zobrazující informace v reálném čase nebo funkce pro nastavení jednotných procesů.

Příležitosti pro partnery

Partneři, kteří by chtěli řešení upravit a vyvinout vlastní řešení na platformě CRM, mohou využít například platformu Windows Azure. Nasadit je pak mohou ve standardním prostředí, v hostovaném datovém centru partnera nebo Microsoftu.

Cestu k zákazníkům partneři Microsoftu naleznou také přes novou službu Microsoft Dynamics Marketplace. Uživatelé do ní přistupují přímo z CRM a mají zde možnost vyhledávat v katalogu doplňkových aplikací a služeb, který obsahuje hodnocení a recenze řešení. Aplikace mohou stahovat anebo přímo kontaktovat partnery.

Partneři, kteří budou chtít nabídnout on-premise řešení nebo hosting Dynamics CRM 2011, si musí počkat do 28. 2. 2011.

Další cloudové služby na cestě

Microsoft Dynamics CRM Online bude úzce spolupracovat s chystaným cloudovým kancelářským balíkem Microsoft Office 365, které bude v Česku dostupné v průběhu letošního roku. V první polovině roku plánuje výrobce uvést na český trh také další cloudovou službu Windows Intune pro správu a zabezpečení počítačů.

Prodej podpoří promo akce

Klienti, kteří si službu Microsoft Dynamics CRM Online zaregistrují do 30. 6. 2011 získají slevu približně 9 eur ze standardní ceny. Prvních dvanáct měsíců tak zaplatí 31 eur za uživatele a měsíc.

Pro uživatele služeb Salesforce.com a Oracle je ve stejném časovém období připravena speciální nabídka „Cloud CRM for Less“, která má podpořit jejich migraci na on-line řešení Microsoftu. Pokud přejdou na službu Dynamics CRM Online, získají za každého uživatele finanční podporu ve výši 180 eur.

MMF24

Českou on-line verzi si můžete bezplatně vyzkoušet na webových stránkách Dynamics CRM.

Seznam partnerů s kompetencí Customer Relationship Management v České republice naleznete zde, na Slovensku pak zde. Více informací pro dodavatelé řešení, ISV, poskytovatele služeb, VAR a systémové integrátory, kteří by chtěli spolupracovat na řešení Dynamics CRM, je k dispozici na webu Microsoft Partner Network.

Zdroj: Microsoft, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line