Hlavní navigace

Dell představil novinky v oblasti switchů a správy cloudu a sítí

12. 5. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Dell
Součástí novinek je nový cloudový nástroj HiveManager NG od Dellu a Aerohive, nový operační systém OS10 s podporou otevřené platformy v nových projektech a dvě in-rack platformy pro datová centra.

Společnost Dell představila nové možnosti pro správu kabelové i bezdrátové infrastruktury v datových centrech a velkých areálech. Součástí je také nový cloudový nástroj od Dellu a Aerohive.

Mezi další oznámené novinky se řadí možnost nasazení OS10 (Operating System 10) v nových projektech a in-rack platformy pro datová centra.

Dell a Aerohive naplňují vizi jednotné sítě

Dell Networking ve spolupráci s Aerohive integroval své switche řady N a přístupové body Aerohive do nové generace jednotné správy cloudového prostředí skrze HiveManager NG od Aerohive (uživatelské rozhraní na snímku v záhlaví).

Tato integrace sjednocuje správu kabelové i bezdrátové infrastruktury do jediné konzole. HiveManager NG podle Dellu nastavuje nový standard konvergence pro oba druhy sítí také díky správě na podnikové úrovni i pro veřejný nebo soukromý cloud.

Uživatelské prostředí, které si může uživatel nebo organizace přizpůsobit vlastním potřebám, nabízí vytvoření přehledu mezi všemi zařízeními Dell a Aerohive včetně aplikací, uživatelů, správy zásad a stavu portů na switchi. Dell navíc pro zjednodušení celé správy nabízí také službu ProSupport s technologií SupportAssist.

Dell vytváří prostředí pro komunitní Open Networking

Se systémem OS10 přináší Dell rozvoj v podobě funkcí komunitního budování a integrací projektů, jako jsou Open Compute Project (OCP), Software for Open Networking in Cloud (SONiC) a také partnerů, jako je Ansible, F5 a Silverpeak.

Dell se ve spojení s Microsoft Azure a dalšími lídry v oboru podílel na novém projektu SONiC. Jeho cílem je otevřený software pro všechny komponenty potřebné k sestavení plně funkčního síťového softwaru.

SONiC je balíček softwaru a modulů, jež lze instalovat na síťový hardware s Linuxem, který z něj vytvoří plnohodnotný funkční router. Dell integroval svůj základní software OS10, který bude sloužit jako základní prvek pro SONiC.

Nové switche od Dell Networking

Nové in-rack platformy jsou optimalizované pro rychlejší nasazení 10G. Switche Dell Networking S4048T-ON a S6010-ON jsou určené pro různé potřeby, ale sdílí několik společných vlastností.

Dell uvádí, že obě novinky splňují výpočetní požadavky pro podnikové, středně velké a vysoce výkonné prostředí. Dále jsou kompatibilní s ONIE (Open Network Install Environment) a připraveny poskytovat zákazníkům cloud a Web 2.v prostředí Open Networking s plně testovanými a ověřenými operačními systémy třetích stran.

Dell Networking S4048T-ON je účelový 10GBase-T switch pro server na bázi mědi a připojení úložiště, které nabízí zákazníkům ochranu investic. Switch podporuje připojení několika portů s vysokokapacitní konfigurací v kompaktním 1RU provedení.

Dell Networking S6010-ON je pak určen pro náročné prostředí datových center a poskytuje optimální hustotu a cenovou hladinu. Podle Dellu dodává výkonnou platformu pro datový dok bez blokování portu při komunikaci, zlepšuje ukládání paketů do vyrovnávací paměti a snižuje míru obsazenosti na jednotlivých portech, které jsou využívány více prvky v síti najednou.

MMF24

Oba switche dále disponují pokročilými funkcemi pro VXLAN, většími tabulkami a rozšířenou vyrovnávací pamětí ve srovnání s ostatními modely do Dellu. Oba modely by měly být v ČR dostupné v průběhu května 2016.

Zdroj: Dell

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu