Hlavní navigace

Fotoreportáž: eD world 2011

27. 10. 2011
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

 Autor:
Broadline distributor roku 2010, eD system Czech, uspořádal 18.10. v prostorách pražského hotelu Corinthia již tradiční největší partnerskou podzimní IT konferenci v ČR. ChannelWorld jakožto mediální partner nechyběl v průběhu dne, ani na večerní VIP párty.

Přednáškový den zahájil po osmé hodině ranní Přemysl Pela, generální ředitel eD system Czech, a byl potěšen, že mnozí partneři zavítali na akci již několikátým rokem po sobě. Jeho hlavním sdělením bylo spuštění kampaně „Měníme se pro vás“, kterou eD system komunikuje změny připravované ve 4. čtvrtletí.

Nejdůležitějším pilířem změn je zákaznický přístup, v rámci kterého distributor zavede nový partnerský program, jež bude odměňovat věrnost zákazníků v několika úrovních (Business, Gold, Premium).

Součástí nového přístupu je také projekt eD fond pomoci, jehož prostřednictvím můžete spolu s eD systemem přispět nejen do fondu, ale také na vybraná hospicová nebo občanská sdružení. Více se o fondu a probíhající kampani mohli partneři dozvědět od hostesky na stánku eD systemu, kde bylo k dispozici také PC pro on-line hlasování v anketě ChannelWorld Awards.

Přemysl Pela, eD system Czech

Připravena byla rovněž malá ochutnávka z připravovaného webu, jež slibuje celou řadu vylepšení čítající nové produktové filtry a funkcionality, umožnění on-line registrace nového zákazníka, vylepšené vyhledávání a popisy produktů, rozšíření administrace profilu nebo zlepšení visibility promoakcí. Vše by přitom mělo být „obuto“ do designově moderního a intuitivnějšího prostředí.

Na úvodní přednášku navázal Petr Schrom, který byl v červenci pověřen řízením obchodního oddělení. Přítomným připomenul výhody partnerské sítě Klikman.cz, jež vám umožní získávat provize také ze záručních oprav. Pomocnou ruku představuje také možnost zřízení B2C e-shopu Tornádo Orchidej III do 48 hodin, přičemž za instalaci a prvních 180 dní nezaplatíte ani korunu. Od 181. dne pak denní poplatek činí 23 Kč. Za pozornost stojí rovněž prodloužení pracovní doby pro zpracování vašich objednávek do 19 hodin.

Ve víru přednášek

Dále už na přítomné partnery, kteří se dostavili v hojném počtu šesti set, čekala plejáda přednášek řady výrobců, z nichž měla každá stejný cíl – zaujmout a dát partnerům jasně najevo, proč by měli prodávat produkty té které značky. Jaké trumfy výrobci tasili z rukávů?

Jan Sekera, LogitechZa Logitech prezentoval Jan Sekera, který partnerům přiblížil novinky pro vánoční trh, jakými jsou BoomBoxy, Squeezeboxy a nové dokovací stanice pro produkty Apple. Konstatoval také, že uživatelé tabletů a smartphonů daleko více slyší na příslušenství než majitelé notebooků, čímž dal partnerům jasně najevo, na jaký tržní segment se zejména do budoucna zaměřit.

Nezapomněl na zopakování prodejních argumentů, jimiž jsou zejména prodloužená záruka a výhody bezdrátové technologie Unifying, která umožňuje na jeden miniaturní USB přijímač připojit až 6 kompatibilních produktů.

Roman Vejražka, business account manager ve společnosti Epson, připomenul, že eD System autorizoval distribuci byznysových projektorů střední třídy a dodal, že pokročilé funkce známé z vyšších tříd projektorů se nyní nacházejí v nejnižších řadách. Novinkou pro letošní podzim je projektor MG850 pro produkty Apple. Ten je momentálně exkluzivně k dostání jedině v Apple Storech, ale od listopadu jej můžete prodávat také.

Vlna prvních ultrabooků se valí

Co vás napadne jako první, když se řekne Asus?", dotázal se přeplněného sálu na úvod Jan Ondruš, channel management specialist ve společnosti Asus. Jeho očekávání se splnila, vzduchem několikrát zaznělo „základní desky“ a vyčerpávající best of průřez komponent mohl začít. Ze základních desek vybíráme například Sabertooth P67 s pětiletou zárukou a tepelným štítem s 12 teplotními čidly, na poli grafických karet nás pak zaujal high-endový model Mars II, jehož bylo celosvětově vyrobeno pouze 1000 kusů. Za zmínku určitě stojí také multimediální novinka O!Play BDS-500 a BDS-700. Segment notebooků a tabletů posluchačům přiblížil David Dražan, přičemž závěr věnoval nedávno představeným ultrabookům Zenbook UX21 a UX31, jež se v České republice objeví na trhu již začátkem Dušan Drobilík, Acerlistopadu.

Úkol zaujmout stejně přeplněný sál neminul ani Dušana Drobilíka ze společnosti Acer, který prozradil hned několik novinek. Začal zlehka, a sice barevnou obměnou netbooků Acer Aspire One D257, která nás čeká příští rok. Již v průběhu listopadu do boje s výše avizovanými ultrabooky série UX od Asusu vyrazí ze stáje Aceru ultrabook S3. Další novinkou jsou multimediální notebooky Ethos s přidanou hodnotou v podobě odnímatelného touchpadu, který poslouží nejen jako dálkové ovládání.

S plným žaludkem zpět do práce

Po výtečném a pestrém obědě jsme zavítali na přednášku Michala Útraty, který na konferenci prezentoval desktopové počítače Lynx. Oznámil další generaci Office PRO počítačů s chipsetem Q67/H61, nový multimediální komplet nazvaný příhodně Virtuální pokojíček 12 nebo právě testovaného tichošlápka Lynx, který se pochlapí kompletně pasivním chlazením v děrované skříni velikosti ATX.

Rovněž partnerům připomněl výhodnou možnost sestavení libovolného zaplombovaného počítače ze skladových zásob eD systemu do dvou pracovních dnů s dodáním třetí den. Další přidanou hodnotou řešení Lynx může být NBD záruka on-site nebo možnost ke každému počítači Lynx zakoupit cenově zvýhodněné monitory z portfolia BenQ a Samsung.

Dále jsme navštívili prezentaci Zyxelu, kde Petr Koudelka živě demonstroval switche s webovým rozhraním, tzv. smartswitche, novinky v oblasti firewallů (USG20) a domácích routerů (NWA1300-NJ).

Horká novinka od Canonu

Pavel Šerý, CanonNechyběli jsme ani na prezentaci společnosti Canon, jejíž první částí provedl Petr Hnilička a představil partnerům aktuální modely z řad tiskáren Pixma, z nichž by si přízeň vašich zákazníků mohla získat například nová dvojice levných multifunkcí Pixma MG3150 & MG2150, jež překvapí duplexním tiskem. Z odvětví laserových novinek pak můžete nabídnout například sice základní, ale hlavně jednoduše řešený model i-Sensys MF3010.

Fotografický segment měl na starost produktový specialista Pavel Šerý a kromě podzimních přírůstků postavených na novém vlastním procesoru Digic 5 (PowerShot S100 IS) využil ráno odvolaného embarga a oznámil nového zrcadlového profesionála EOS-1Dx s 18,1Mpx full-frame CMOS snímačem, dvojicí procesorů Digic 5+ a rozsahem ISO 100 - 51 200 s možností rozšíření až na 204 800.

Škola jako obchodní příležitost

Pokud dodáváte do škol nebo byste rádi, byla pro vás připravena na závěr dne přednáška o možnostech financování rozvoje ICT v regionálním školství. Ivana Špačková nejdříve přiblížila projekt s názvem EU Peníze do škol, do něhož je eD system zapojen.

Poté se slova ujal Roman Gamba, ředitel Centra vzdělanosti Libereckého kraje, který partnery seznámil s reálnými čísly a jak to s využitím dotací na školách chodí. Faktem je, že na IT vybavení školy v současnosti investují nejvíce prostředků a základní školy již zažádaly o 3,8 mld. Kč z celkově vyhrazených 4,5 mld. Kč. Střední školy by měly mít přístup k žádostem o konečné výši 1,5 mld. Kč do konce letošního roku. Zdůraznil také, že po dohodě není problém přijet do vašeho města, seznámit s danou problematikou ředitele tamních vzdělávacích institucí a naučit je, jak správně podat žádost.

Nejdřív práce, potom zábava

Jan Sklenář, Korado SWBěhem celého dne mohli partneři kromě přednášek zavítat na výstavní stánky jednotlivých výrobců, kde se mohli prakticky seznámit s novinkami. Čekali zde na ně nejen zástupci jednotlivých výrobců, ale také půvabné hostesky.

Chybět nemohla ani tradiční herní zóna, která se coby prostředek k odreagování a parafráze konkurenčního boje v FPS akci Call of Duty 4 těšila velké oblibě.

Na konci náročného přednáškového dne proběhlo slosování tomboly o hodnotné ceny. Hlavní cenou byl dárkový šek v hodnotě 50 000 Kč, který může výherce uplatnit dle tří nabízených možností: luxusní zájezd pro dvě osoby, nákup v internetovém obchodě Mall.cz, zážitek dle vlastního výběru. Rozhodnout se však musel hned na místě. Nakonec si preferovaný zájezd pro dvě osoby odnesl Jan Sklenář ze společnosti Korado SW.

soutez_casestudy

Zapomeňte na Orbit, Pedro je zpět

Ve večerních hodinách se v Produkčním domě Vzlet pokračovalo na VIP párty, která se nesla v duchu „Cesty do minulosti“. Zakončením partnerského dne, které se po programové stránce neslo v duchu minulého režimu, provázela Saskia Burešová, za mixážní pult se pak usadil Petr Salava a pouštěl jeden šlágr za druhým.

Nechybělo ani hudební duo Kamélie, Spartakiáda, dobová módní přehlídka nebo Radek Lukeš s oblíbenou vědomostní soutěží Šest ran do klobouku. Jako tenkrát bylo možné od veksláků získat bony a vyměnit je v tuzexu za dobové zboží. Jen pozor na přítomné a neúprosné četníky.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí