Hlavní navigace

Fotoreportáž: Jarní partnerské setkání SWS po 24.

30. 4. 2012
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

 Autor:
Partnerské setkání SWS v Čejkovicích se již po 24. neslo na vlně jistoty dobře zorganizované akce. S čím překvapili výrobci?

V čejkovickém zámku se 19. 4. 2012 uskutečnilo další partnerské setkání jednoho z největších českých broadline distributorů, společnosti SWS. Organizačně celé akci, na níž vystoupily se svými novinkami necelé čtyři desítky výrobců hardwaru, softwaru, periferií, příslušenství a spotřební elektroniky nelze snad nic vytknout.

Snad jen, že stíhat přednášky probíhající současně v pěti sálech není snadné a pokud patříte mezi zájemce o informační maraton, můžete mít problém s časem na oběd v sousedních Templářských sklepech. I to lze však řešit návštěvou stanu s grilem umístěného na nádvoří nebo stánku některého z hlavních partnerů-výrobců, kteří účastníky lákají na různé pochutiny. Ale teď už vážně, co jsme stihli z přednášek?

Co už víme o Windows 8?

Václav Rada, partner account manažer společnosti Microsoft, zahájil přednášku trendem konzumerizace a na něj reagujícím připravovaným systémem Windows 8. Nový OS je určen pro počítače i tablety, a to i podnikové, což na první pohled poznáte podle nového uživatelského prostředí Metro. Systém je synchronizován v cloudu – se službou Windows Live (Skydrive, Hotmail, Messenger) a notebookům má pomoci zvýšit výdrž provozu na baterii.

Václav Rada, partner account manažer společnosti MicrosoftWindows 8 budou mít tři edice a mají být zpětně kompatibilní se stroji s Windows 7. Pro otestování systému lze použít Windows 8 Assessment and Deployment Kit – nástroj pro test kompatibility a výkonu existujícího hardwaru i aplikací s Windows 8. Zákazníkům můžete systém nabídnout již nyní s 10% slevou v rámci software assurance.

Václav Rada také dodal, že se partneři musí vyrovnat s paradigmatem, kdy se software přesouvá z klasických desktopů a serverů do externího cloudu a kdykoliv se na něj přes den mohou obrátit s případnými dotazy ohledně dopadu na jejich byznys.

Přednášku Canonu připravili s Petr Hnilička s Pavlem Šerým. V dalším období Canon uvádí na trh novou řadu multifunkcí Pixma MX, jejíž většina modelů s Wi-Fi podporuje technologii AirPrint pro bezdrátový tisk (ze stránek Canonu lze stáhnout aktualizaci firmwaru). Novinky Pixma MX374 a MX435 nabídnou i fax a XL cartridge, přičemž MX435 disponuje Wi-Fi. Nejvyšším modelem řady je MX895, který používá pět dělených inkoustových zásobníků a umí duplexní tisk a sken.

V laserových zařízeních Canon uvedl i-Sensys L-150 a L-170 s faxem a sluchátkem. Obě tiskárny mají pětiřádkový displej. U SWS naleznete nyní v portfoliu také univerzální přenosný skener imageFormula P-215, napájený přes USB.

Canon připravil také promo na profesionální fotografické tiskárny Pixma Pro9000 Mark II a Pixma Pro9500 Mark II v období od 1. 4. do 30. 6. 2012. V případě nákupu Pro9000 Mark II zákazník získá po registraci a www.canon.cz/cashback zpět 1 000 Kč a při nákupuPro9500 Mark II pak 2 000 Kč.

Do notebooků přichází Ivy Bridge

Lenova jsme stihli prezentaci řady Idea pro domácnosti, kterou vedl Pavel Janich, consumer 4P manager. Za první kvartál je údajně Lenovo v ČR na třetím místě v prodeji PC. V nových řadách využívá technologie Nvidia Optimus pro přepínání integrované a dedikované grafické karty, zvuk Dolby Advanced Audio v2, Dolby Home Theater v4 a SRS Premium Surround Sound a optimalizaci videa na jedno stisknutí pod názvem OneKey Theater. Technologie Enhanced Experience 3.0 má pak oproti konkurenčním notebookům zajistit o 40 % rychlejší start a Bootshield udržuje rychlost bootování při nahrávání dalších aplikací.

Pavel Janich, consumer 4P manager Lenovo

U nových modelů Lenovo přechází kompletně na Intel (s výjimkou netbooků 11,6“). V druhém kvartálu budou procesory Intel i5 a i7 nahrazeny novou platformou Ivy Bridge, i3 ještě zůstane Sandy Bridge. Z konkrétních nových modelů pak IdeaPad Z380 s úhlopříčkou 13,3“ a koncovou cenou od 12 do 16 tis. Kč cílí na ženy. IdeaPad Z580 (15,6“) bude nově k dispozici i v bílé barvě.

Lenovo poprvé uvádí herní stroj IdeaPad Y580 s FullHD displejem, procesorem Core i7-3610QM, grafickou kartou Nvidia GeForce GTX660M a kovovým víkem i okolím klávesnice.  S 8GB RAM, 64 GB SSD a 1 TB pevným diskem jej budete moci nabídnout za 29 999 Kč s DPH. Mezi all-in-one pak Lenovo uvádí své „kladivo na Macy“, a to 27“ model A720.

Asus na svých dvou přednáškách v Čejkovicích představil řadu novinek. Mezi notebooky lze vyzdvihnout hlavně novou generaci série UX, která přináší více výkonu díky nové platformě Intel Ivy Bridge, Full HD panel a standardně i podsvícenou klávesnici. Design původního Zenbooku přitom zůstal zachován.

Výkonnostně nezaostává ani nová G-série určena hlavně pro náročné hráče. Výrobce u těchto „mašin“, stejně jako ostatních představených sérií kompletně přepracoval design.

Za zmínku stojí také notebooky série N s unibody designem, vylepšená série K, nové barevné ePC a tablety Transformer (T300 a Infinity). Největší pozornost upoutala absolutní novinka – kombinace tabletu a mobilního telefonu, tzv. PadFone.

Bezpečnost především

S aktuálními trendy v počítačové bezpečnosti partnery seznámil Maroš Mihalič, ze společnosti Eset, která má celosvětově 107,7 milionů platících uživatelů. Hlavními trendy jsou bankovní trojany (kradení hesel), rostoucí počet hrozeb pro Android a v neposlední řadě hrozby pro Apple zařízení. Produktová řada Esetu dokáže pokrýt všechny platformy (licence se vztahuje na vše). Pátá verze NOD32 je na trhu již od loňského září.

Maroš Mihalič a Petr Herman ze společnosti EsetNové produkty pro firemní zákazníky, které vyjdou v polovině května, představil Petr Herman, technik a podpora pro uživatele. Řešením Eset Endpoint Antivirus, Endpoint Security a Remote Administrator pro vzdálenou správu nově přibyly funkce HIPS (firewall pro registr), Eset Live Grid (informace o reputaci souborů z cloudu), kontrola všech připojitelných zařízení (a možnost jejího nastavení), podpora pro Microsoft Network Access Protection a kontrola přístupu na web (možnost vybrat, které kategorie webů jsou z klienta dostupné). Remote Administrator nově podporuje IPv6 a modulární instalaci – při nasazení si správce vybere, které moduly, chce nainstalovat. RA také umožňuje vytvářet grafické reporty např. pro management firmy.

Patrick Müller, consumer sales account manager ve společnosti Symantec, partnerům představil nového kolegu Jiřího Hasalu, který má na starost resellery na Moravě. Společně pak partnery seznámili s funkcemi nové verze Norton 360 v6 a neopomněli ani Mobile Security (v září bude lokalizován do češtiny) a Tablet Security pro mobilní zařízení. Zásadní novinky naleznete v samostatné zprávě. Pro podporu prodeje můžete aktuálně nabídnout bundle Norton 360 s aku-šroubovákem Bosch.

Z přednášky AVG jsme stihli informace o podpoře prodejců. Na portálu www.avgprodejci.cz naleznete termíny a podmínky promo akcí, školení, materiály ke stažení, obrázky na web i kontakty. Kdykoliv potřebujete nové materiály na prodejnu, stačí kontaktovat AVG nebo distributora. Aktuálně běží soutěž o tablet pro 20 vylosovaných resellerů s obratem nad 20 tisíc Kč a promo akce, v rámci které můžete nabídnout 3+3 licence Internet Security za cenu jednoho a tři licence Mobilation za cenu jednoho. Navíc je jako promo k dispozici PC Tuneup zdarma k Internet Security. Prodej pak AVG podporuje dále 50% slevou pro studenty na ISIC kartu nebo 20% slevou pro státní správu.

Xerox motivuje

Petr Wnetrzak, partner business manager ze společnosti Xerox, partnery upozornil na možnost prodloužení záruky k A4 zařízením – po zakoupení vám přijde e-mailem aktivační kód, který zaregistrujete na portálu chester.xerox.cz.  Záruku lze prodloužit o rok nebo o dva a to v servisu i on-site podle konkrétního stroje.

Petr Wnetrzak, partner business manager ze společnosti Xerox, partnery upozornil na možnost prodloužení záruky k A4 zařízením Zapojit se také můžete do věrnostního program Můj bonus Xerox (www.mujbonus.xerox.cz). Za prodeje všech produktů (HW, leasing, smlouvy, spotřební materiál) sbíráte body, jež lze pak vyměnit za odměny.

Prodeje je potřeba registrovat v měsíci, kdy byly provedeny (na základě sériového čísla, čísla smlouvy a u spotřebního materiálu za každých 10 tis. obratu).

Na přelomu 2011/2012 Xerox uvedl novou řadu stolních A4 tiskáren a kompaktních MFP bez vyměnitelných dílů. Hlavními prodejními argumenty jsou doplňování tonerů po celou dobu životnosti,  nízká spotřeba a hlučnost a kompaktní rozměry. Zařízení využívají novou tiskovou hlavu HiQ LED, která oproti předchozí generaci disponuje dvojnásobným množstvím použitých diod.

I při práci je třeba odpočívat

Po skončení přednášek následoval workshop a výstavka výrobců v blízké orlovně. Generální partner, společnost Asus, navíc po celý den vystavovala své produkty včetně herní řady na nádvoří a účastníci si v jejím stanu mohli vychutnat i thajskou masáž.

CS24

Pod zámkem si pak u stanu Lenova mohli účastnící se reselleři zahrát fotbálek, před stanem s výstavkou produktů Dellu si dát grilovanou klobásku, a prohlédnout si i nejnovější počítače z dílny Aceru nebo tiskárny Epson s velkokapacitními inkoustovými nádržkami.

Po slavnostním rautu v prostorách zámku to na nádvoří skupina rozjela Turbo. Kdo měl chuť spíše na cimbálovou muziku Medicimbal, mohl navštívit sklípek nebo si zahrát na Sony Playstation či Xboxu v herním světě. Setkání v Čejkovicích pak už samozřejmě nesměla chybět ani večerní prohlídka Templářských sklepů.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu