Hlavní navigace

Fotoreportáž: Na partičce s AT Computers

28. 5. 2012
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor:
Navštívili jsme pražskou zastávku ATC Roadshow Partie a přinášíme reportáž s výběrem novinek. Proč se vyplatilo zúčastnit?

V Orea Hotelu Pyramida uvítal partnery marketingový ředitel AT Computers Martin Wanke a hned ze začátku všechny upozornil, že být aktivní se vyplatí. Za aktivitu na přednáškách účastníci sbírali AT peníze, které na závěr mohli vyměnit v tombole za hodnotné ceny.

Aktuální portfolio společnosti Asus pak představil Petr Skorkovský. Z ultrabooků můžete aktuálně nabízet 12“ model Zenbook UX21E nebo 13“ verzi UX31E, které vynikají svou tenkostí (3-9mm). V připravovaných modelech se pak můžete těšit na zlepšení FullHD rozlišení a nové procesory Ivy Bridge. Asus nabízí i herní notebooky pod řadou G a multimediální notebooky řady N s reproduktory od Bang & Olufsen. Nejrozšířenější je řada K (v retailu také označovaná jako X nebo A), u které výrobce chystá tenčí design.

Asus nezanevřel ani na netbooky, argumentem pro modely EEE 1225, 1025 je např. funkce instant-on (rychlý přístup na internet bez bootování Windows). V poměrně nové kategorii tabletů přichází TF300T/TG nyní i v barevných variantách. Vyšší řada TF700T/KL má navíc FullHD displej a lze vybírat ze dvou procesorů.

Petr Skorkovský a Jan Ondruš ze společosti Asus

Prezentaci komponent Asus zastal Jan Ondruš, channel management specialist. Mezi základními deskami přichází jako novinka Asus Sabertooth Z77 pro procesory Ivy Bridge (má pětiletou záruku), obsahuje krytky na patice proti zaprášení a je vybavena speciálním tepelným štítem proti přehřátí.

Z prezentovaných monitorů zmíníme Asus PA248Q – první 24“ LED s IPS a s FullHD a čtyřmi konektory USB 3.0. Pro hráče výrobce připravil 3D monitor, který nepotřebuje pro trojrozměrný obraz další ovladače. Jedná se o Asus VG23AH s 23“ IPS panelem.

V závěru Jan Ondruš partnery seznámil se současnou nabídkou routerů a upozornil je, že od nového roku se na všechny Wi-Fi modely vztahuje tříletá záruka (u vybraných kusů záruka výměny kus za kus). Pokud prodáváte komponenty, můžete se zapojit do partnerského programu Asus, kde za plnění kvartálních plánů získáte zpětné rabaty, můžete čerpat i demo program na LCD, Wi-Fi a multimédia a využít marketingovou pomoc při výzdobě prodejny.

Za Toshibu vystoupil Boris Stonawski. Účastníkům připomněl, že funguje český helpdesk na lince 296 739 006, kde mohou oni i jejich zákazníci řešit hardwarové problémy a otázky záruky a jejího prodloužení. O promo nabídce tzv. Záruky bez hranic ke všem notebookům zdarma na jeden rok na jakékoliv poškození (vč. obnovy dat) nebo krádež jsme vás již informovali zprávou.  Stonawski pak představil portfolio rozdělené do jednotlivých řad (Satellite – domácí, Portege – lehké přenosné, Tecra – firemní notebooky, Qosmio – maximální výkon).

V rámci dopoledního programu měli účastníci možnost dále zhlédnout prezentace společností Lenovo, O2, T-Mobile a Epson.

Proč AT Computers?

Po obědě Martin Wanke představil možnosti marketingové podpory od AT Computers. Program „Žiju si“ jistě znáte – za každý standardní nákup sbíráte tzv. ATCenty, které můžete v průběhu roku směňovat za odměny. ATC upozorňuje, že nejzazší možnost čerpání je 15. 7. 2012., do dalšího fiskálního roku se centy nepřevádí.

Po obědě Martin Wanke představil možnosti marketingové podpory od AT Computers.

Proč spolupracovat s AT Computers Martin Wanke zdůvodnil osobním přístupem distributora, který je pružný k vašim požadavkům. Navíc ATC nabízí dvoudenní školení v oblasti psychologie prodeje, kde můžete v několika úrovních zlepšovat své dovednosti.

Z dalších argumentů pro spolupráci zmínil formulky zdarma pro vaše akce – na e-mailu trenazery@atcomp.cz si můžete zarezervovat trenažery obsahující dvě formule s notebooky Alienware, LCD monitory Samsung, volanty a reproduktory Logitech a hrou F1.

Wanke partnery upozornil také na portfolio vlastní značky TB. Na spotřební materiál TB Print ATC poskytuje doživotní záruku (dokud není vyčerpán původní toner/náplň) a garantuje poruchovost do 1,8 %. Nově distributor rozšířil nabídku o LED žárovky TB Energy. Navíc se můžete se stát členem TB clubu a získat stojany na prodejny a další výhody.

Posíláte svým zákazníkům mailingy? Martin Wanke doporučuje speciální portál www.smartemail.cz, na který mají partneři ATC slevu. Systém kromě rozesílky kompletně vyhodnocuje úspěšnost kampaně. Svou prezentaci pak Wanke ukončil garancí dodání celého portfolia do 24 hodin.

Petr Vaněk, obchodní ředitel, a Martin Wanke, marketingový ředitel, AT ComputersPo něm již převzal slovo obchodní ředitel Petr Vaněk, který účastníky seznámil se situací na distribučním trhu. Loni distribuční trh (podle obratu top 5 distributorů) klesl o 2,8 %, i přes tuto situaci jste v ChannelWorld Awards zvolili AT Computers Broadline distributorem roku 2011.

Petr Vaněk mimo jiné resellery upozornil na výrobu PC vlastních značek, ke kterým můžete nabídnout servis 24x7 (pokud v PC dosahujete dostatečného obratu), a vydělat tak víc. Se značkou Comfor se ATC navíc umístilo na druhém místě v kategorii Výrobce počítačů roku. V oblasti marketingové podpory pak Vaněk doplnil, že vám AT Computers může pomoci připravit akci (konferenci) pro vaše zákazníky pod vaší hlavičkou.

Na čem lze ještě vydělat?

V odpolední části jsme se zúčastnili ještě přednášky Stanislava Kulhánka Evolve. V prezentaci představil novinky jako sportovní outdoorovou kameru se stabilizací Evolve 4500FHD nebo satelitní přijímač a rekordér Evolve BlueStar (nahrává na externí média přes USB). Hlavní doménou Evolve jsou multimediální centra, z nichž zmíníme třeba Evolve Andromeda se dvěma DVB-T tunery a možností nahrávat dva kanály a třetí sledovat. Evolve Blade DualCorder HD umí navíc kromě přístupu na internet i přehrávat televizní archivy (k dispozici volitelně s HDD). Úplnou novinkou je 3D přehrávač Evolve Infinity.

Petr Svoboda, managing director ve Skinzone, ukazuje, jak snadno nalepit ochrannou folii na smartphoneSe značkami Skinzone a ScreenShield vystoupil managing director Petr Svoboda. Prezentaci ochranných fólií a ozdobných skinů začal slovy: „Pokud prodáváte něco s ‚dotykáčem‘, můžete prodávat i naši značku“. Výroba probíhá přímo v ČR, takže je možné vyrábět dekorativní polepy i na zakázku. Skinzone vám garantuje pevné marže a doživotní záruku (na ochranné fólie ScreenShield), přičemž tvrdí, že tyto fólie mají (v případě správné aplikace) delší životnost než samotný hardware a poměr reklamací činí 0,04 %. Výrobce údajně disponuje rozměry 95 % smartphonů a nyní doplňuje zaměření notebooků.

Skinzone minulý týden spustil nové web stránky www.skinzone.cz s novými motivy a celou řadou novinek v zaměřených zařízeních. Do 14 dní společnost spustí portál www.skinzone.cz/voucher, kde si prodejce bude moci automaticky vygenerovat, po počáteční registraci firmy, voucher. Pokud zákazníka osloví ozdobný skin vystavený na vaší prodejně, zaregistrujete se na tomto odkazu, zadáte objednávku včetně kategorie (desktop, notebook, smartphone, e-čtečka, tablet pc, MP3 přehrávač či herní konzole), pro kterou je skin určen. Následně vytisknete kód, jejž ve speciální obálce rovnou prodáte zákazníkovi.

Pokud si na místě klient nevybere motiv, může si jej zvolit z domova přes internet a po zadání kódu mu přijde poštou bez dalších nákladů. Petr Svoboda pak dodal, že u distributora můžete vždy koupit hotové balení transparentních fólií ScreenShield, které vystavíte přímo na prodejně.

Martin Ondráček ze společnosti SodatSW, která je nově v distribuci AT Computers, představil software pro správu a bezpečnost pracovních stanic. Český výrobce z Brna má 15 letou historii a více než 50 000 instalací v ČR. Doposud se pohyboval spíše v podnikovém segmentu, dnes se snaží přes partnery nabídnout produkty také malým a středním firmám.

Produkt pro SMB AreaGuard Neo chrání data na koncových stanicích prostřednictvím šifrování a omezuje nežádoucí používání výměnných médií s centrální vzdálenou správou. Prodává se jako trvalá licence s maintenance (možnost upgradu) na první rok v ceně. Pět licencí (minimum) můžete nabídnout s cenou od 2 100 Kč/PC, s rostoucím počtem instalací cena klesá, při 150 licencích, je cena 1680 Kč/PC.

Channelworld_ozveny

Martin Wanke gratuluje vylosovanému vítězi tiskárny EpsonS alternativním spotřebním materiálem Armor vystoupil Michal Kotrouš. Vysvětlil ve zkratce možné výhody alternativ. Výrobky Armor podle Kotrouše neporušují patenty originálních výrobců a disponují řadou certifikátů kvality. Jako prodejní argumenty lze vypíchnout o 30 % nižší cenu než u originálního zboží, pohodlnost a kvalitu (zákazník údajně nepozná rozdíl od originálu) a dvouletou záruku na na celou kapacitu. Rozšířenou garanci můžete nabídnout i na tiskárny v záruce, přičemž Armor zaručuje 100% udávanou výtěžnost.

Po přestávce následovaly ještě prezentace společností Dell, Logitech, Acer,  Brother, počítačů ATC s OS Windows a Belkin. Na závěr vylosoval Martin Wanke výherce tiskárny, kterou věnovala společnost Epson, a poté si již účastníci mohli vyměnit poctivě „vydělané peníze“ na přednáškách za ceny v tombole. Více z atmosféry již zachycuje galerie pod článkem.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti