Hlavní navigace

Hewlett-Packard kupuje dodavatele bezpečnostních řešení ArcSight

16. 9. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Převzetí dodavatele bezpečnostních systémů, společnosti ArcSight, jež cílí především na podnikový sektor, přinese společnosti Hewlett-Packrad možnost nabídnout svým zákazníkům nová bezpečnostní řešení.

Logo společnosti ArcSightPočítačový gigant Hewlett-Packard oznámil, že s konečnou platností podepsal smlouvu o převzetí společnosti ArcSight, která se zaměřuje na dodávání bezpečnostních řešení a compliance management. HP zaplatí 1,5 miliardy dolarů (28,9 miliardy Kč), tedy 43,5 dolarů (836 Kč) za akcii. Akvizicí této společnosti chce výrobce nabídnout svým zákazníkům zvýšenou bezpečnost, zredukovat množství potenciálních hrozeb a přispět k usnadnění compliance managementu.

Podle HP mají technologie společnosti ArcSight po bezpečnostní stránce efektivně doplnit stávající portfolio nabízeného hardwaru, softwaru a služeb.

„Z perspektivy bezpečnostního hlediska nejsou perimetry dnešních společností adekvátně zabezpečené, což vede k vytváření negativního tlaku na samotné klienty i systém pro dodržování zákonem daných a interních pravidel,“ uvedl v tiskovém oznámení Bill Veghte, výkonný viceprezident divize Software and Solutions v Hewlett-Packard. „Spojení společností HP a ArcSight nabídne klientům možnost posílit obranu svých aplikací, efektivně monitorovat veškeré dění a čelit nežádoucím hrozbám.“

Bezpečnost v podnicích v rukou partnerů

Produkt představující vlajkovou loď společnosti, platforma ArcSight Enterprise Threat and Risk Management (ETRM), pomáhá obchodním společnostem a vládním orgánům zabezpečit digitální majetek, dodržovat korporační a regulační nařízení a čelit interním i externím hrozbám kybernetických krádeží, podvodů, útoků a špionáží.

Tom Reilly, prezident a CEO firmy ArcSight, zastává názor, že akvizice jeho společnosti firmou Hewlett-Packard umožní vytvořit nový druh bezpečnostního řešení, jenž bude sloužit moderním společnostem. „Kombinací ArcSight ETRM platformy se širokou škálou řešení společnosti HP pro vývoj softwarových aplikací a operační management, umožní HP nabídnout jednotnou bezpečnostní platformu, která nabídne širší úhel pohledu, hlubší souvislosti a umožní firmám svižným tempem znovu nabít komplexního podnikového zabezpečení,“ říká. „V dnešním světě již okrajová ochrana nepředstavuje dostatečně neprůstřelné řešení, byznysmeni tento holistický přístup k zabezpečení svých sítí, aplikací a citlivých dat potřebují.“

Na otázku, jaký bude mít tato akvizice dopad na softwarové prodejní partnery HP, reagoval pro ChannelWorld analytik společnosti Gartner, Mark Nicolett: „Z mého pohledu se společnost Hewlett-Packard pokusí udržet stávající prodejní kanály ArcSightu, jež se však na druhou stranu bude snažit pozvednout o několik úrovní výše prostřednictvím své vlastní a zároveň mnohem rozlehlejší sítě partnerů.“

MMF24

Společnost ArcSight bude odkoupena za hotové peníze, a to včetně všech akcií v oběhu z kmenového kapitálu. Úspěšné uzavření akvizice, jež se řídí obvyklými podmínkami tohoto procesu, je očekáváno na konec letošního kalendářního roku.

Zdroj: IDG News Service, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages