Hlavní navigace

Nový SkyDrive zatraktivňuje Windows 7 i Office 2010

26. 4. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Microsoft spustil novou verzi cloudové služby Windows Live SkyDrive. Díky novým funkcím a podpoře mobilních zařízení rozšiřuje možnosti Windows 7 i Office 2010, čímž lze podpořit jejich prodej.

Nový SkyDrive zatraktivňuje Windows 7 i Office 2010Microsoft představil novou verzi webového úložiště Windows Live SkyDrive, které díky novým aplikacím pro Windows Vista a Windows 7 podporuje synchronizaci souborů a složek mezi počítači a chytrými telefony přes internet.

Zmíněním podpory této praktické funkce můžete zákazníky motivovat k přechodu z nepodporovaných Windows XP na nejnovější Windows 7

Synchronizace je nově možná také mezi počítači s Mac OS X a trojicí mobilních zařízení iPhone, iPad iPod Touch. Dále jsou podporovány chytré telefony se systémem Windows Phone. V létě by měla být podpora rozšířena i na zařízení se systémem Android.

Záloha až 100 GB dat v internetovém úložišti

Cloudové úložiště pojme zdarma až 7 GB, což je oproti starší verzi zhoršení. Ta totiž umožňovala uložit až 25 GB dat. Microsoft však tvrdí, že i tak je poskytovaná bezplatná kapacita mezi službami podobného typu dosud nejvyšší.

Nově lze navíc za příplatek kapacitu navýšit až na 100 GB. Podle Stevena Sinofskyho, prezidenta divize Windows a Windows Live společnosti Microsoft, by i základní kapacita 7 GB měla stačit na uložení 20 000 dokumentů nebo 7 000 fotografií. Z internetového úložiště je lze obnovit například po selhání pevného disku.

Oproti dřívější verzi lze nyní díky Windows Live SkyDrive ukládat on-line dokumenty o velikosti až 2 GB. Zachovány zůstaly funkce pro sdílení dat s vybranými uživateli s podporou sdílení přes Facebook či Twitter.

Přístup do PC přes internet z webového prohlížeče

Microsoft také představil úplně novou funkci zvanou fetching, která umožňuje prostřednictvím webového prohlížeče přes službu Windows Live SkyDrive připojit se přes internet odkudkoliv ke svému vzdálenému počítači a procházet soubory, které jsou na něm uložené.

Snadné sdílení dokumentů z Office 2010 i fotek a videí

Nadále funguje i propojení s bezplatnými zjednodušenými webovými verzemi aplikací Word, Excel, PowerPoint a OneNote sdruženými v balíčku Office Web Apps. Ten úzce spolupracuje s kancelářskou sadou Office 2010, kdy díky Windows Live SkyDrive lze dokumenty, tabulky či prezentace zálohovat a sdílet online. To mohou prodejci použít jako argument při prodeji nejnovější verze kancelářské sady od Microsoftu.

Windows Live SkyDrive nadále spolupracuje s programy z balíčku Windows Live Essentials. Lze jej použít pro sdílení videa nebo fotek, které je možné v internetovém úložišti zároveň zálohovat. Windows Live Essentials však také nepodporuje Windows XP. To je o důvod vic, který prodejci mohou použít při přesvědčování zákazníků k přechodu na Windows 7.

 


Obr.: Screenshot funkce fetching pro vzdálený přístup k datům z PC přes internet

 

Fetching

 

CS24


Zdroj: Microsoft, ChannelWorld

 

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages