Hlavní navigace

Průvodce MSP po kybernetickém zabezpečení formou komplexního systému od Sophosu

27. 11. 2020
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: Sophos
Systém Sophos Central si klade za cíl pomáhat MSP poskytovat lepší kontrolu nad sítí a zabezpečením zařízení a zároveň nabízet flexibilitu potřebnou ke splnění různých potřeb podniků, kterým poskytují své služby.

Řízené IT služby, stejně jako technologie, které využívají, musí být účinné a efektivní, aby mohly plnit svůj účel a udržely si růst. Mnoho poskytovatelů řízených služeb (Managed Service Provider, MSP) si proto uvědomuje, jak složité je najít nákladově efektivní řešení zabezpečení jejich zákazníků, které bude snadno spravovatelné, spolehlivé a poskytne špičkové zabezpečení.

Globální bezpečnostní lídr, společnost Sophos, proto vytvořil komplexní systém Sophos Central, který MSP pomáhá poskytovat lepší kontrolu nad sítí a zabezpečením zařízení, zatímco nabízí flexibilitu potřebnou ke splnění různých potřeb podniků, kterým poskytují své služby.

Sophos Central využívá patentovanou technologii Synchronized Heartbeat, která umožňuje vzájemnou komunikaci koncových bodů a síťových aktivit za účelem odhalování a reakce na hrozby. Tato synchronizace poskytuje nejkomplexnější systém kybernetického zabezpečení na světě, stejně jako pokročilou úroveň automatizace.

Výhody jednotné platformy

Hackeři a útočníci nadále ukazují, že nejvhodnějším cílem útoku jsou malé a středně velké firmy. Potvrzuje to zjištění, že v roce 2019 se s nějakým útokem setkalo 76 % z těchto podniků. K proniknutí do těchto firem vyžívají útočníci řadu různých nástrojů a systémů.

Při boji proti těmto hrozbám nasazují MSP tradičně různorodé nástroje od řady dodavatelů. Nicméně přidání dalších nástrojů a dalších cyklů fakturace dramaticky snižuje produktivitu a tím i celkovou kvalitu služeb.

Sophos Central naproti tomu nabízí výhody jednotné konzole umožňující MSP bez rozdílu využívat škálu osvědčených nástrojů kybernetické bezpečnosti nové generace.

MSP, kteří používají jedinou, cloudovou konzoli pro správu, si výhody uvědomí ihned, protože jim to umožní být předvídavější, lépe se přizpůsobit a synchronizovat využívání bezpečnostních služeb.

Systémy jsou definovány čtyřmi klíčovými prvky – centrální správa, integrované komponenty, automatizované akce a rozšiřitelnost. Právě tyto čtyři vlastnosti transformují roztříštěné prvky do systému.

Čím silnější je každá z těchto složek, tím silnější je i systém. A systémy s hlubokou integrací jsou lepší než systémy se slabou integrací. Stejné zásady platí i pro kybernetickou bezpečnost, když je vaším cílem chránit vaše klienty a škálovat vaše řešení.

Prediktivní ochrana

Sophos Central využívá umělou inteligenci a díky zapojení datových expertů ze SophosLabs je ještě robustnější. Tento SophosLabs tým se skládá z expertů na kybernetickou bezpečnost, kteří neustále analyzují modely umělé inteligence a strojového učení zvyšující výkon produktů Sophos.

Schopnosti modelů umělé inteligence a strojového učení umožňují rychle a precizně dešifrovat anomálie v IT infrastruktuře, což umožňuje MSP lépe chránit klienty prostřednictvím řešení kybernetické bezpečnosti, jenž dokáže předvídat hrozby a útoky dříve, než k nim dojde. Výsledkem je, že klienti jsou tak mnohem odolnější vůči kybernetickým útokům.

Centralizovaná správa

K čemu by byla bleskurychlá technologie, pokud by bylo obtížné ji implementovat a náročné spravovat? Proto je Sophos Central navržen jako vysoce intuitivní, jednotný ovládací panel, který lze rychle instalovat. Poskytuje jasný přehled o klientech, které MSP spravuje, i jejich prostředích.

S pomocí Sophos Central mohou MSP snadno zabezpečit koncové body a servery klienta, poskytovat přehled o stavu sítě (s řešeními Intercept X a XG Firewall) a současně zajistit automatizovanou ochranu před phishingovými e-maily (Phish Threat), zabezpečit cloudová prostředí (Cloud Optix) a mnoho dalšího.

Kromě centralizovaného ovládání těží MSP také z přehledu, který jim umožňuje snadněji prodávat další produkty a služby jejich zákazníkům. Praxe ukazuje, že taková škálovatelnost a šířka ochrany je v oboru bezkonkurenční.

Adaptivní učení

Kombinací efektivity centralizované platformy pro správu s vyvíjejícími se modely AI přináší Sophos Central výhody jedné z nejinteligentnějších platforem pro kybernetickou bezpečnost v oboru.

Funkce Sophos Adaptive Learning umožňuje platformě Sophos Central předávat do společnosti Sophos například informace o používání aplikací a aktuálních hrozbách. Díky těmto informacím se může platforma přizpůsobovat chování a aktivitám systémů i uživatelů a poskytovat tak mnohem lepší ochranu před hrozbami.

Synchronizace informací

Jak již bylo zmíněno, Sophos se stal průkopníkem přístupu nové generace, který využívá patentovanou technologii Synchronized Heartbeat ke sdílení dat o síti a koncových bodech.

Synchronizované zabezpečení je v oblasti kybernetické bezpečnosti revoluční koncept, který umožňuje produktům Sophos automaticky reagovat na incidenty.

Se Sophos Central získávají MSP výhody synchronizovaného systému kybernetické bezpečnosti a jsou schopni rychleji najít hrozby, zkrátit dobu nápravy pomocí aktivního vyšetřování a bezpečně zajistit klienty minimalizací vektorů hrozeb.

Navrženo pro růst MSP

Konzole pro správu Sophos Central poskytuje MSP nástroje a funkce pro zabezpečení klientů při současném udržení růstu ziskovosti.

Žádná jiná samostatná bezpečnostní platforma na dnešním trhu nemůže nabídnout šíři ochrany s plnohodnotnou integrací, škálovatelností a automatizací, jaká byla vyvinuta do tohoto komplexního systému kybernetické bezpečnosti určeného pro MSP.

Aby byla implementace a používání ještě snazší, integruje se Sophos Central s několika předními dodavateli RMM a PSA pro doplnění řízení workflow a automatizace. Tyto integrace a vylepšené rozhraní Sophos API umožňují MSP bez velkého úsilí nabízet kybernetickou bezpečnost nové generace.

Jak prodávat kyberbezpečnost jako systém

Mnoho MSP zahrnuje „antivirus“ jako jednu z voleb v rámci základní smlouvy nabízející „zabezpečení“. Tradiční levná antivirová řešení ale už nesplňují bezpečností potřeby zákazníků.

Je dobře zdokumentovaným faktem, že většina zákazníků, kteří se stanou terčem úspěšného útoku, se jen obtížně zotavuje, nebo nakonec zaplatí značné výkupné za dešifrování svých souborů.

Při nabídce bezpečnostních řešení by měli MSP zaujmout komplexnější přístup a nabídnout kybernetickou bezpečnost jako systém, když odeberou běžné bezpečnostní komponenty ze základní smlouvy a začnou poskytovat prémiovou smlouvu, ať už se standardními, nebo pokročilými službami, za 50% nebo 100% příplatek k současné základní smlouvě.

soutez_casestudy

Odůvodnění nákladů je jednoduché: pro poskytování prvotřídní nabídky zabezpečení jsou zapotřebí sofistikovanější technici, nutná další školení a certifikace i znalosti implementace, konfigurace a správy pokročilých bezpečnostních řešení.

Zdroj: Sophos

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Canalys: Globální trh chytrých telefonů nabírá na dynamice, vyrostl o 12 %
Canalys: Globální trh chytrých telefonů nabírá na dynamice, vyrostl o 12 %
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu