Hlavní navigace

Windows 7 v Česku: upgrade licence ano, family pack ne

31. 8. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Microsoft změnil strategii prodeje Windows 7 v Evropě a oproti dřívějším plánům nabídne zákazníkům svůj nový operační systém i formou upgrade licence. Ve vybraných zemích bude dostupný rovněž family pack. Jaké koncové ceny výrobce doporučí?

Windows 7 prodáte i ve formě upgrade licence, oproti předchozím plánům nebude tato nabídka v Evropě omezena do konce roku 2009Jak jsme vás dříve informovali, Microsoft připravoval pro prodej v Evropě speciální verzi nového operačního systému bez prohlížeče Internet Explorer pod názvem Windows 7 E. Po pozitivním vyjádření Evropské komise k řešení tzv. ballot obrazovky (nabídne v operačním systému uživateli instalaci libovolného prohlížeče) a kritice partnerů se výrobce rozhodl od výroby speciální verze ustoupit.

Nová zpráva na The Windows blogu nyní říká, že se mění i rozhodnutí nenabízet v Evropě upgrade licence pro Windows 7.

„Můžeme potvrdit, že v Evropě budou nově dostupné upgrade licence krabicových produktů Windows. Změna souvisí s tím, že původně plánovaná edice Windows 7 E, která neměla obsahovat žádný prohlížeč, se nebude v Evropě prodávat. Zákazníci tak budou moci koupit upgrade nebo plnou licenci za ceny zhruba odpovídající dnešním cenám Windows Vista. Ceny produktů určují jednotliví prodejci, Microsoft u svých produktů dává pouze doporučenou koncovou cenu," vysvětlil pro ChannelWorld Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client společnosti Microsoft.

Upgrade licence neomezeně

Přidáváme tedy aktuální doporučené koncové ceny krabicových licencí Windows 7, včetně ceny uprgade licencí pro jednotlivé edice. Ty zůstávají stejné jako v dříve uvažované nabídce upgrade licencí, která měla být omezena do konce roku. Ceny jsou v eurech a finální doporučená koncová cena pro Českou republiku tak bude záviset na aktuálním kurzu koruny.

Ceny plných krabicových verzí Windows 7:
Home Premium              €199.99         
Professional                    €309.00         
Ultimate                            €319.00

Ceny upgrade licencí Windows 7:
Home Premium             €119.99
Professional                   €285.00
Ultimate                           €299.00

Rodinné Windows 7 nebudou

Zpráva na The Windows blogu rovněž uvádí, že Windows 7 Family Pack, který výrobce nabídne v USA a Kanadě, bude dostupný také ve vybraných evropských zemích.  Windows 7 Family Pack umožňuje uživatelům nainstalovat Windows 7 Home Premium až na tři počítače v domácnosti za zvýhodněných cenových podmínek. Česká republika ani Slovensko se však mezi zveřejněnými zeměmi, kde bude nabídka dostupná, neobjevily.

Možnost prodávat Windows 7 máte již nyní prostřednictvím programu technologické záruky (Windows Upgrade Option). Program je postavený na jednoduchém principu, kdy k OEM dodáte zákazníkovi kupón, který využije k registraci žádosti o upgrade na Windows 7 v momentě, kdy budou na trhu. U krabicové verze systému musí zákazník vyplnit žádost o upgrade systému.

MMF24

Autorizovanými distributory softwaru Microsoftu jsou v České republice ABC Data (pouze OEM), AT Computers (pouze OEM), eD system Czech, SWS a Tech Data Distribution. Na Slovensku jde o Asbis SK, eD system Slovakia a SWS Distribution SK.

Další podrobné informace pro prodejní partnery naleznete na stránkách Microsoftu Partnerská řešení pro Windows 7. Podrobnosti o způsobu licencování najdete na stránkách Microsoftu, kde je k dispozici licenční průvodce i multilicenční konfigurátor.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line