Hlavní navigace

Acronis přestavuje nový model licencování pro partnery a Acronis Data Centrum v Praze

12. 4. 2021
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Acronis
Společnost Acronis reaguje na aktuální trendy sjednocením svých řešení do platformy Cyber Protect Cloud se společným licenčním modelem a budováním globální sítě datacenter včetně lokality v Praze.

V roce 2020 mnoho společností nakoupilo nové systémy ve snaze zabezpečit pracovníky na dálku, avšak vypadá to, že se tyto investice minuly účinkem. 80 % organizací dnes souběžně provozuje nejméně 10 bezpečnostních řešení zaměřených na ochranu dat a kybernetickou bezpečnost, přičemž více než polovina z nich vloni utrpěla výpadky provozu v důsledku ztráty dat.

To jsou výsledky svého každoročního průzkumu Cyber Protection Week, který tradičně Acronis představuje u příležitosti Světového dne zálohování. Letošní zpráva poukazuje na zvýšenou snahu organizací posílit v post-pandemickém období svou ochranu dat, avšak také na vysokou neefektivnost investic vynakládaných k dosažení tohoto cíle.

Zjištění společnosti Acronis, která vyplývají z dotazování více než 4 400 IT uživatelů a administrátorů z 22 zemí celého světa, vyvracejí mylnou představu o tom, že prostým přidáním více řešení je možné vyřešit všechny výzvy kybernetické bezpečnosti a ochrany. Naopak, v mnoha případech způsobuje existence více jednotlivých řešení od nejrůznějších dodavatelů komplikovanější správu a horší přehled o bezpečnostních situaci, což paradoxně vede ke zvýšení rizik.

Nový model licencování

Proto Acronis představuje nový licenční model umožňující partnerům využívat jedno ucelené řešení namísto správy několika nástrojů. Od 31. března společnost všechna řešení pro poskytovatele služeb sjednotila v jediné – Acronis Cyber Protect Cloud. 

S novým licenčním modelem dostanou poskytovatelé služeb, kteří využívají Acronis Cyber Protect Cloud, přístup k nezbytným nástrojům kybernetické ochrany bez placení nebo s cenou podle využití. Tyto nezbytné nástroje zahrnují:

  • Oceněné funkce full-image a souborového zálohování a obnovy, které dokáží ochránit více než 20 platforem,
  • Engine pokročilé behaviorální detekce na bázi AI, který zastaví malware, ransomware a zero-day útoky v reálném čase a vylepší existující ochranu proti malwaru,
  • Centralizovanou správu integrující oblíbené RMM a PSA systémy, aby partneři mohli nadále fungovat v systému, který jim vyhovuje.
  • Vyhodnocování zranitelnosti, bezpečná synchronizace a sdílení, blockchainová notarizace a další zabudované funkce.

Kombinace zahrnutých funkcí dovolí partnerům vybudovat prvotřídní portfolio služeb, aniž by museli za cokoli platit předem.

Datové centrum v Praze

V březnu také Acronis zprovoznil Acronis Cloud Data Center v Praze. Jako jedno ze 111 lokálních datových center, které Acronis plánuje po celém světě nasadit, poskytuje pražské Acronis centrum MSP partnerům přístup ke kompletní sadě řešení kybernetické ochrany. S jejich pomocí mohou svým zákazníkům dodávat služby s rychlejším přístupem, nepřetržitou dostupností a s umístěním dat na území České republiky.  

„Existence datového centra Acronis v České republice je pro naše zákazníky a partnery důležitou zprávou.“ řekl Zdeněk Bínek, ředitel společnosti ZEBRA SYSTEMS. „Lokální poskytovatelé MSP služeb nyní mohou zabezpečit data svých klientů při vědomí, že mají podporu velkého globálního dodavatele, který funguje v režimu 24x7x365. A čeští zákazníci mají jistotu, že jsou jejich data uložena v České republice a splňují všechna současná i budoucí nařízení.“

Globální síť datových center Acronis již zahrnuje centra v USA, Velké Británii, Švýcarsku, Lichtenštejnsku, Francii, Německu, Španělsku, Izraeli, Japonsku, Austrálii, Kanadě a Singapuru. S novým datovým centrem v Praze mají lokální poskytovatelé služeb k dispozici úložiště, kam mohou ukládat kritická data svých klientů.

CS24

Poskytovatelé služeb, kteří mají zájem zjistit více informací o výhodách a příležitostech řešení kybernetické ochrany Acronis Cyber Protect Cloud a datového centra v Praze, mohou navštívit https://www.acronis.cz/produkt/cyber-protect-cloud/ či napsat na info@acronis.cz.

Zdroj: Acronis

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu