Hlavní navigace

Asus uvádí na český trh Zenbook DUO se dvěma OLED displeji

5. 3. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Asus Zenbook DUO Autor: Asus
Asus uvedl na český trh Zenbook DUO (2024) UX8406, první ultrapřenosný notebook na světě vybavený dvěma 14palcovými dotykovými OLED displeji s rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz.

Díky certifikaci Intel Evo Edition kombinuje Asus Zenbook DUO všestrannost multitaskingu s mobilitou v lehkém těle o hmotnosti 1,35 kg. Dva plnohodnotné displeje ASUS Lumina OLED s poměrem stran 16:10, rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz jsou spojeny pomocí 180°pantů, které rozšiřují obrazovou plochu až na 19,8 palců. Dobíjecí klávesnici lze odpojit, aby bylo možné využívat celou obrazovou plochu, nebo ji umístit na spodní displej a používat zařízení jako notebook.

Zenbook DUO zvyšuje produktivitu a zábavu díky procesoru až Intel Core Ultra 9 s integrovanou jednotkou NPU (Neural Processing Unit) pro AI akceleraci, až 32 GB paměti LPDDR5×, až 2 TB PCIe 4.0 SSD, 75Wh baterii a zvukovému systému Dolby Atmos s certifikací Harman Kardon. Je navržen s ohledem na udržitelnost a odolnost. Obsahuje řadu recyklovaných materiálů a je testován na odolnost podle amerických norem MIL-STD-810H.

Prémiové displeje Asus Lumina OLED mají certifikaci Dolby Vision, Pantone Validated a 100% barevný gamut DCI-P3 na úrovni kino kvality pro živé a přesné podání barev. Mají také certifikaci VESA DisplayHDR True Black 500 garantující nejhlubší úrovně černé barvy. Dotykové obrazovky podporují ovládání stylusem. Využít můžete volitelné pero ASUS Pen s 4096 úrovněmi přítlaku a integrovaný software ScreenXpert, který umožňuje podporu vícedotykových gest jako u telefonů, což zajišťuje intuitivní ovládání.

Odnímatelná klávesnice notebooku Zenbook DUO se vejde mezi dvě obrazovky, což je praktické při přenášení. To zvyšuje pohodlí a umožňuje klávesnici kdykoli používat či nabíjet bez dalších nastavení. Konektory pogo-pin na okraji spodní obrazovky zajišťují bezproblémové dokování a magnety s automatickým polohováním na konektorech pogo-pin a v rozích druhé obrazovky zlepšují uživatelský komfort. 

Intuitivní software ScreenXpert umožňuje snadné ovládání obsahu displeje ve všech režimech:

MMF24

  • Režim dvou obrazovek: Při použití s bezdrátovou klávesnicí poskytuje tento režim 19,8palcovou obrazovku, kterou lze díky funkci ViewMax používat jako jednu velkou. Dva displeje s poměrem stran 16:10 lze také používat nezávisle. Správu oken umožňuje funkce App Switcher, s níž lze ovládat okna aplikací.
  • Režim desktopu: Notebook v tomto režimu má obrazovky v orientaci na výšku vedle sebe. V kombinaci s bezdrátovou klávesnicí je vhodný pro programátory, výzkumné pracovníky, spisovatele a ty, kteří potřebují přístup k velkým datovým tabulkám a pro mnoho dalších. Na jedné obrazovce lze zobrazovat pracovní aplikace, na druhé pak referenční materiály, dokumentaci nebo zdroje. Pomocí funkce ViewMax lze zobrazit obsah přes celou šířku obrazovky, kterou pak tvoří 19,8palcový displej.
  • Režim notebooku: Položením Bluetooth klávesnici Asus ErgoSense s touchpadem na spodní displej a získáte režim tradičního notebooku se 14palcovým displejem a poměrem stran 16:10. Konektor pogo-pin pak automaticky dobíjí klávesnici. Spodní obrazovku lze také nakonfigurovat jako virtuální dotykovou klávesnici.
  • Režim sdílení: Umožňuje sdílení obsahu na schůzkách a prezentacích. 180° kloub umožňuje zařízení položit na plocho a všichni kolem pak mohou sledovat obrazovku. Obsah na horní obrazovce lze v případě potřeby otočit vzhůru nohama.

Šasi tenké 14,6 má dva porty Thunderbolt 4, port USB 3.2 Gen 1 Type-A, port HDMI 2.1 (TMDS) a praktický 3,5mm audio konektor. Pro konzumaci zábavy je Zenbook DUO vybaven audiosystémem s certifikací Dolby Atmos od společnosti Harman Kardon garantující prostorový zvuk.

Zdroj: Asus

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu