Hlavní navigace

Dell: servery PowerEdge

3. 5. 2010
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Čtveřice blade a rackových serverů PowerEdge určených pro virtualizaci a náročné databázové aplikace.
  • Výrobce: Dell
  • Distributoři ČR: 100Mega Distribution, AT Computers
  • Distributoři SR: AT Computers SK, SWS, Asbis SK, WesTech Slovakia
  • Více informací: www.dell.cz

Společnost Dell uvedla čtveřici nových PowerEdge serverů do náročných prostředí, kde jsou kladeny vysoké požadavky na maximální výpočetní výkon, virtualizaci a rozsáhlé databázové aplikace. Nabízí také možnost jednoduchého přechodu z proprietárních UNIX a RISC systémů. Nové servery jsou v nabídce spolu nedávno představenou omlazenou řadou serverů a pracovních stanic poháněnou novou generací procesorů Intel Xeon 5600 (Westmere).

Nejnovější generace Dell PowerEdge serverů nabízí výkon a škálovatelnost
Čtveřice nových PowerEdge serverů nabízí otevřenou, výkonnou a dostupnou platformu pro současnou „éru virtualizace.“ Servery jsou založeny na ověřené x86 architektuře.

Novinky v portfoliu serverů Dell:
PowerEdge R910 je ideální platformou pro serverovou virtualizaci, rozsáhlé databáze nebo migraci RISC/UNIX systémů. Server o velikosti 4U je určen do racku a je dostupný v konfiguraci s novou generací čtyřpaticového procesoru Intel Nehalem-EX, až 64 DIMM paměťovými sloty, redundantními napájecími zdroji
a systémem zabezpečení.
PowerEdge M910 je čtyřsocketový blade server s procesory Intel Xeon 7500
a až 512 GB paměti ve 32 DIMM slotech. Je určen pro serverovou virtualizaci a konsolidaci nebo pro střední a velké databázové pole.
PowerEdge R810 nabízí v těle 2U rackového serveru dvou nebo čtyřpaticové varianty nové generace procesorů Intel Nehalem-EX spolu až s  32 DIMM paměťovými sloty. Je vhodný nejen pro virtualizaci, ale i pro správu pošty nebo rozsáhlých databázových aplikací.
PowerEdge R815 poháněný procesory AMD Opteron. Nabízí 32 paměťových DIMM slotů a podporu až 48 výpočetních jader. Čtyřpaticový rackový server ve velikosti 2U je ideální všude tam, kde se vyžaduje výkon pro náročné výpočty, virtualizace nebo poštovní a databázové aplikace.

Inovativní a unikátní serverové platformy
Nové servery Dell PowerEdge jsou efektivnější než předchozí generace díky značným vylepšením v oblasti správy, virtualizace a celkové koncepce. Dell PowerEdge R910 nabízí o 219 % vyšší výkon ve SPECjbb2005 (Java Server benchmark) než původní řada R900. I nový Dell PowerEdge R815 získal o 75 % více bodů ve stejném výkonnostním testu než předchozí model PowerEdge R905. O nárůst výkonu se starají pokročilé technologie:

FlexMemory Bridge Technology poskytuje administrátorům možnost provozovat až 32 DIMM slotů s pouhými dvěma CPU namísto obvyklých minimálně čtyřech. Výrazně se tak ušetří náklady nejen na vlastní CPU, ale hlavně na licencování.

Zabezpečení proti poruchám virtualizace je unikátní systém od Dellu, který kombinuje dvě redundantní integrované SD karty „hypervizoru“, které pomáhají administrátorům urychlit implementaci virtualizace.

MMF24

  • O inteligentní infrastrukturu se stará vestavěný čipset Dell Lifecycle Controller pro správu serveru, který umožňuje aktualizovat firmware na úrovni hardware (BIOS/FW) i operačního systému, umístění image OS na vFlash pro bezpečnější a rychlejší instalaci nebo automatické upozornění na kritické updaty a diagnostiku.

Dell pomáhá zákazníkům s přechodem z uzavřených UNIX systémů
Nejnovější generace serverů PowerEdge je vhodnou platformou k migraci zastaralých RISC/UNIX systémů. Analytická společnost IDC v nedávném průzkumu odhaluje, že společnosti dlouhodobě upřednostňují x86 architekturu. Dle studie Server Workload Analysis, která sledovala serverové prostředí v letech 2000 až 2008, vzrostl počet x86 systémů o 595 %. V roce 2009 pak o rekordních 203 %. Společnosti migrovaly zejména Business Processing (Mission Critical) a Decision Support (Mission Critical) aplikace, dvě tradiční oblasti, kde v minulosti kralovaly unixové implementace.

Nové migrační služby pro RISC architekturu
Dell také poskytuje širokou paletu služeb pro usnadnění migrace z RISC platformy na PowerEdge servery v podobě workshopů, návrhu a samotné implementace. Ty pomáhají urychlit návratnost zákazníkovy investice pomocí minimalizace systémové správy, softwarových licencí a energetické náročnosti.

Čtěte dále

Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu