Hlavní navigace

Fotoreport: BGS Forum 2012 praskalo ve švech

17. 9. 2012
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: eD' system Slovakia
Navštívili jsme sedmý ročník největší akce pro prodejce IT na Slovensku a přinášíme vám reportáž včetně tipů pro resellery nejen v podobě Windows 8. Položili jsme také několik otázek marketingové ředitelce Katarině Srnové.

BGS Forum 2012 se uskutečnilo 7. 9. 2012 tradičně v hotelu Crowne Plaza v Bratislavě. Setkání dealerů eD system Slovakia slavnostně zahájil Julius Masár, ředitel společnosti, spolu s Erikou Lindauerovou, ředitelkou nově vzniklé divize PPS, Hewlett-Packard.

Ľubomír Straka, moderátor pořadu Svět technológií na TA3, pak akcí po zbytek dne prováděl dealery, kteří měli možnost navštívit přednášky v pěti sálech a prohlédnout si novinky na výstavkách o celkové rozloze 650 m2. Za výrobce se zúčastnilo na 111 zástupců firem.

Celodenní akci zakončila tombola, ve které čekaly účastníky odměny v hodnotě přes 8 000 eur. Vyvrcholením tomboly bylo losování vítěze osobního automobilu Hyundai i20. Do soutěže o auto byli zařazeni všichni partneři, kteří splnili podmínky soutěže, která běžela od května do konce srpna.


Letos máme rekordní účast, říká Katarína Srnová

Jan Mazal: Kolik se letos zúčastnilo návštěvníků z řad výrobců a resellerů?

Katarína Srnová: Na letošním BGS Foru vystavuje 43 výrobců IT, přičemž 28 jich má přednášku. Návštěvnost nám každoročně roste, z řad dealerů se letos zúčastnilo rekordních 530 návštěvníků. Letos jsme navíc poprvé zavedli monitorování účastníků na přednáškách, takže můžeme výrobcům podat zprávu s konkrétními účastníky jejich přednášek, a oni jim na základě toho mohou připravit speciální nabídky.

Katarína Srnová, marketingová ředitelka eD system SlovakiaKoreluje nárůst s  počtem vašich dealerů?

Snažíme se, aby počet našich partnerů rostl, což si troufám říct, se daří.

V souvislosti s rozšířením portfolia o komerční produkty Dell a podniková řešení Huawei by mě zajímalo, o jaké typy partnerů jde?

Hledáme jak menší, tak velké partnery. Tyto kontrakty jsou poměrně nové, takže je ještě brzy je hodnotit. Reakce trhu jsou zatím pozitivní, ale naší strategií není orientace jen na velké partnery. Delší dobu funguje náš motivační program Family Klub, ve kterém chystáme do budoucna změny, aby byl atraktivní i pro menší partnery. Připravujeme nový partnerský program, ale k tomu zatím nechci více prozrazovat.

Před pár měsíci jste také spustili nový portál po vzoru eD system Czech…

Ano, máme novou webovou stránku, kterou připravujeme spolu s eD CZ. Průběžně na ní pracujeme a přidáváme nové aplikace, takže nelze říct, že by šlo o finální verzi. Každý měsíc se snažíme zavádět novinky a ulehčovat partnerům práci především v oblasti objednávek a vyhledávání produktů.

Stále ještě běží i starý web, podařilo se vám již partnery převézt na novou verzi?

Nový web se zobrazuje primárně, přičemž po přihlášení má dealer možnost si vybrat, na kterou verzi chce jít. Můžu však říct, že víc než 90 % prodejců už využívá novou verzi.


 

Windows 8 přicházejí, připravte se

Nejočekávanější produkt roku – Windows 8 – představil za Microsoft Peter KmoškoNejočekávanější produkt roku – Windows 8 – představil za Microsoft Peter Kmoško. Proč podle něj budou lidé nový systém chtít? Jednak to bude hardwarem, se kterým na trh přijdou, a jednak aplikacemi, které se s nimi pojí.

Windows 8 budete moci prodávat s novými notebooky, ultrabooky, tablety a all-in-one počítači, u kterých kromě standardních periferií bude možné využít dotykové ovládání. Na tabletech nové Windows navíc umožní obsah nejen konzumovat, ale i vytvářet.

Peter Kmoško podal také několik argumentů pro prodej tabletů s Win 8 – patří mezi ně USB port, micro HDMI, multitasking, přihlášení s více účty a nastaveními na jednom tabletu, kancelářský balík Office, Explorer pro prohlížení internetu, a dvojnásobná paměť a úložiště v porovnání s iPadem.

Novou příležitost představují také aplikace pro Windows 8. Pokud pro to máte prostředky, můžete nabídnout jejich vývoj na zakázku. Microsoft odhaduje, že se do roku na slovenském trhu objeví 500 000 zařízení s Windows 8.

Jakou představuje nový OS podle Microsoftu příležitost k prodeji? Na Slovensku je cca milion počítačů s XP a 3,5 milionu PC s Windows Vista a 7. Právě těm (z řad domácností a malých firem) můžete za 59,99 eur nabídnout upgrade na novou verzi. Nemusíte se bát prodávat ani počítače se současnou verzí 7, aktualizaci na Windows 8 budete moci zákazníkům nabídnout za 14,99 eur (platí pro PC prodané od 2. 6. fyzickým osobám).

Novou divizi Dell enterprise v eD system Slovakia představil enteprise brand manager Ondřej Bačina

Novou divizi Dell enterprise v eD system Slovakia představil enteprise brand manager Ondřej Bačina. Dell Slovakia spolu se svým novým distributorem vytvořil divizi s technickým i obchodním týmem pro budování a rozvoj podnikových řešení Dell v partnerském kanálu na Slovensku.

Poté Ondřej Bačina představil významné akvizice v posledních šesti letech, které rozšířily portfolio Dellu nejen v oblasti úložných, síťových (Force10 Networks) a bezpečnostních řešení (SonicWall).

Část přednášky byla věnována 12. generaci serverů PowerEdge, které jsou vybaveny QR kódy pro rychlé nalezení konfiguračních informací, „bezagentním“ monitoringem iDrac a umožňují automatickou konfiguraci a update zapojených komponent. Marketingově označená technologie CacheCade pak přesouvá nejčastěji používaná data na SSD, které lze zapojit přímo přes PCIe, a pracuje s nimi jako s rychlou cache pamětí. Díky technologii Fresh Air navíc serverovny a datové centra s řešeními Dell nepotřebují klimatizaci, stačí jim proudící vzduch. Z produktových novinek Dell představil nejlevnější podnikovou bladovou storage EqualLogic M4110.

HP, jako generální partner setkání, představil v rámci dne novinky napříč všemi divizemi. Nám se podařilo navštívit přednášku divize ESSN, kde měli účastníci možnost se seznámit s 8. generací serverů HP ProLiant, jež obsahuje na 150 inovací. O uvedení nových serverů i o rozšíření 8. generace jsme vás již informovali.

Lenovo představilo podnikové ultrabooky ThinkPad X1 Carbon a T430u

Za zmínku určitě stojí nový iLO management verze 4, který umožňuje vzdálené monitorování a sjednocenou správu serverů ProLiant G8 a G7. Konkrétně lze správu provádět přes HP Insight Online.

Zúčastnili jsme se také přednášky společnosti Lenovo, která byla pojata zcela produktově. Účastníci měli příležitost se seznámit s nejnovějšími podnikovými ultrabooky ThinkPad X1 Carbon a T430u.

ThinkPad X1 Carbon je momentálně nejmenší a nejlehčí 14“ ultrabook na trhu. Zájem upoutal také ThinkPad Edge s230u, jehož displej lze otočit a používat jako tablet, nebo ThinkPad Tablet 2.0 pro domácnosti i firmy. Vybaven je totiž čtečkou otisků prstů, USB konektorem, čtečkou karet, stylusem a poběží na něm Windows 8.

CS24

V oblasti desktopů Lenovo představilo ThinkCentre M92p Tiny – maličký stolní PC o výšce golfového míčku. Na závěr pak přidáváme tip v podobě AIO počítače ThinkCentre Edge 62z – nabídnout jej můžete například do škol.

Poprvé se všechny přednášky na BGS Foru natáčely také na video. Od 20. 9. 2012 bude mít možnost je zhlédnout na www.edsystem.sk.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?